ЦСКА грабна Купата и пренаписа историята!

"Червените" излъгаха с 1:0 Монтана на препълнения "Васил Левски"
Обновена: 24 май 2016 22:12 | 24 май 2016 22:07, Екип на Dnes.bg
156

Снимка: Булфото

Чудото е факт! Третодивизионният ЦСКА спечели Купата на България, след като на финала победи с 1:0 Монтана.

Единственият гол на препълнения стадион "Васил Левски" отбеляза Станислав Маламов в 12-ата минута.

Първите минути на срещата на "Васил Левски" предложиха много борба от страна на двата отбора, но след почти четвърт час столичани избухнаха, а с тях и препълненият стадион. Тогава ЦСКА изпълни заучен корнер, при който Борис Галчев центрира в наказателното поле, Ангел Грънчов отклони към Станислав Маламов и той на опразнената врата с глава нямаше как да сбърка – 1:0!

Голът подейства като допинг за "червените" и малко по-късно Кирил Динчев центрира отлично отдясно, Йордан Тодоров увисна и топката стигна до непокрития Момчил Цветанов, който стреля от малък ъгъл, но в аут. После Монтана се отърси от шока и погледна по-смело в предни позиции, но не можеше да затрудни Анатоли Господинов.

След почти половин час игра ЦСКА беше близо до втори гол. Самир Аясс с чудесен пас намери непокрития Преслав Йорданов в наказателното поле, но нападателят не успя да уцели топката от чистата позиция. В 35-ата минута възпитаниците на Емил Велев създадоха най-доброто си положение до момента.

При контра излязоха трима на трима футболисти, топката бе в Иван Коконов, който навлезе в наказателното поле и центрира, но Милен Кикарин изби. Нападателят на "сините" определено се забави с подаването, с което навлече гнева на съотборниците си. Три минути след това Кокала направи офанзивна смяна, вадейки от игра Владимир Мичев за сметка на Иван Минчев.

Това обаче не даде желания резултат и "армейците" продължиха да диктуват събитията на терена и последователни изстрели на Йордан Йорданов с глава и Цветанов застрашиха Ивайло Василев, но до нов гол не се стигна. В самия край на полувремето и столичани извадиха късмет, след като Минчев стреля от фаул, но милиметри го разделиха от изравнително попадение.

Пет минути след подновяването на играта ЦСКА можеше да сложи точка на спора. Тогава символичните гости спечелиха фаул на удобна позиция, Галчев центрира, Ангел Грънчов засече с глава и вратарят изби в корнер. След неговото изпълнение Цветанов стреля от границата на пеналта, но в аут.

След почти час игра ЦСКА пропусна златен шанс да удвои преднината си. Тогава Цветанов открадна топката, напредна, преодоля Тодоров и намери Маламов в наказателното поле. Той стреля от движение, но десният страничен стълб спаси Монтана!

В 71-ата минута "армейците" направиха поредния си пропуск. След центриране от корнер, останалият сам Маламов получи на далечната греда и шутира, но Ивайло Василев е беше на мястото си и спаси. После Монтана натисна и създаде няколко добри положения преди да се стигне до 75-ата минута, когато Станислав Генчев вкара след корнер, но голът беше отменен заради засада.
 

Подброности за мача четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: МонтанамачЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Никога няма да съм от левски никога това нее отбор на народа а на простотията само цска само литекс
96
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Така затова рогата се сумтят цска с децата станаха шампиони нее ли жалко и веднага се намери кусур земете спрете и закриите тогава всичко мамави глупава место да съградите една светиня толкова вие акъла на тия горе и на боби
95
0
 
1
 
! Отговори
Армеец преди 7 години
Браво Армейци! Само ЦСКА! А за други синя тишина - няма титла, няма купа, няма козирка!
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да си от Цска и да си фен на Чичу . Чичу такива п.о.д.човеци ги беше "разпределил"!
93
1
 
1
 
! Отговори
Лукаш преди 7 години
@Футуролог, прав си , с изключение за т.н. "хитлеро-фашисти" , първо защото такива в България не е имало и второ АС23(Атлетик/Слава 23)е клуб на офицерите на НВ Цар Борис III сред , които не е имало нито германски,нито СЪВЕТСКО-РУСКИ п.о.д.л.о.г.и .! Цска няма нищо общо с този клуб освен с избиването на ръководството му и кражбата на базата !!!
92
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На неуките да знаят стадион Васил Левски е наследник /построен на мястото/ на стадион Юнак Левски. И никога софиянец не е бил привърженик на ЦДНА ЦСКА Септемврийско знаме средец или 1948 защото такъв отбор не съществува само селски играчи за големи облаги. 2016 купата спечели трениьор и играчи на Миньор.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е, че пак сме втори. Това е важно-да сме вечно втори.
90
7
 
4
 
! Отговори
Сливен е син преди 7 години
Червени гургури.След театрото с Литекс 99 сега и този цирк на червеното БФС.Кауни,това ви беше последният "спектакъл".Вече сте в История на комунизма!България плаче и се радва с Левски!!!
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦСКА 1948 = КТБ 2после малки са ни заплатите и пенсиите.само голям ни е ... дълга
88
9
 
8
 
! Отговори
Пд преди 7 години
НАЙ-БЪЛГАРСКИЯ ОТБОР СПЕЧЕЛИ КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ !ОТДАВНА НЕ Е ИМАЛО ПО ДОСТОЕН НОСИТЕЛ !
87
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това към успехите на Чавдар-Етрополе ли ще се смята?
86
6
 
2
 
! Отговори
teo преди 7 години
ЦСКА ако играеше със селските и училищните отбори от малката ни държавица, от 40 мача щеше да отчете 80 победи!!! КОЛКО Е ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАШИЯ ФУТБОЛ!!! ДОБРЕ, ЧЕ ИМАМЕ НЯКОИ ФУТБОЛИСТИ В ЧУЖБИНА, ТА СКЪЛАПЯВАМЕ ЩО ГОДЕ ЕДИН НАЦИОНАЛЕН ОТБОР!!! КОРУМПИРАНИЯТ НИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ НИ ДОКАРА ДО ТОВА ДЕРЕДЖЕ - някои СОФИЙСКИ отбори , като "Левски" и ЦСКА СА НАД ФУТБОЛНИТЕ ПРАВИЛА И ЗА ТЯХ ВИНАГИ СЪДИИТЕ СА ИМ ВИНОВНИ КАТО ПАДНАТ!!! ЗА ДА ИМАМЕ ФУТБОЛ, ТРЯБВА РЪКОВОДСТВОТО НА ФУТБОЛНИЯТ НИ СЪЮЗ ДА СЕ СВАЛИ
85
4
 
4
 
! Отговори
до 102 преди 7 години
Абе ляльо , я първо научи кой отбор е ФК 13 и къде му е бил стадиона и как сте го присвоили пак с властта. Къде е създаден Левски, дайте снимка на старото ви игрище. АС 23 има снимка на стадиона.
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименГ-н Подуенски научи че стадион Васил Левски е стадиона на отбора Левски, но завистливите комунисти създали измислин отбор от чужди играчи ги изгониха на ливадата на Герена където се строи стадион. Внимавай нови управляващи да не ви закрият тотално изгонят от Борисовата градинаи и да ритате в Биримирци където Ви е мястото
83
3
 
7
 
! Отговори
смешен плач преди 7 години
До купа бгКакъвто и да е бил жребия, ако не бяхте отпадали, щяхте вие да сте на финал. ЦСКА победиха всички - директно или задочно. Ако не са победили вас, победили са тези, от които вие сте паднали. Или ако ви отстрани някой, трябва веднага да се прекратява турнира, щото не е честно? БТВ предстои и мач за суперкупата срещу Шампиона. Мач за купата на издънките срещу вечно втория не се предвижда май.
82
4
 
9
 
! Отговори
фен преди 7 години
Срещата се превърна в празник на футбола. Хубава открита игра на скорост, без излишни грубости. Двата отбора играха честно и дадоха максимума от себе си. Пълни трибуни, чудесна хореография, без ексцесии и счупени седалки. Накрая и треньорите дадоха коректни и адекватни мнения, без типичните селски изхвърляния. Трябваше само оная перфектна атака да завърши с гол, а не с греда, за да затвърди победата на по-добрия. Ако имаме поне 5-6 отбора като ЦСКА в А група футбола ни ще е на друго ниво!
81
1
 
2
 
! Отговори
The Cityzen преди 7 години
Forever 2.
80
8
 
9
 
! Отговори
купа бг преди 7 години
Футболен цирк БГ. Еквибилитристика на жребии да играеш срещу аматьори до полуфинал. Игра на скъсано горно оряховско въже и случайно падане на шампиона. Илюзионисти отменят реални голове и победи на нежелани отбори. Съдиичета духат *** пред многохилядна публика. Народ или материал, събуди се, слез от трибуните и измети стадионите, непозволявай да се крадат милионите за децата и пенсионерите.
79
5
 
11
 
! Отговори
ЦСКА преди 7 години
До ченгел маркаТрай бе ! Втори сте отново, нали това ви е вечна цел. Колко мача ще играете в Европа, а?Май два само и дано не паднете с мног, че нали знаете какво срамите!?!?
78
16
 
10
 
! Отговори
ченгел марка преди 7 години
Откога с победа над Монтана се пише история,по скоро е суха статистика,

Спонсорирани публикации