Загубил съм увереност в себе си, призна си Гришо

Тези периоди са много плашещи, заяви ракета №1 на България
Обновена: 24 май 2016 18:28 | 24 май 2016 15:45, Екип на Dnes.bg
87
Загубил съм увереност в себе си, призна си Гришо
Снимка: Reuters, архив

Григор Димитров записа трета поредна загуба на старта на Откритото първенство на Франция. Българинът водеше с 2:1 сета и 4:2 срещу Виктор Троицки, но допусна пълен обрат след общо три часа и 35 минути игра в Париж. Българинът не е печелил мач от АТР турнира в Истанбул през април, когато сервираше за титлата.

Още по темата

"Загубил съм увереност в себе си. Не е лесно да е преодолееш подобни поражения в равностойни мачове. Преди печелех такива срещи, а това ми даваше още повече увереност и мотивация. Загубил съм много от това...", казва той.

"И преди съм имал подобни периоди, но сега е малко по-различно. Понякога е дори плашещо, много плашещо. Но съм позитивно настроен. Никога не ме е притеснявало да продължавам да работ", допълва Димитров.

"Това, което ме плаши, е, че не намирам начин да се отърся от случилото се - независимо дали става въпрос за загуба, или нещо друго. Многото загуби винаги са ме мотивирали, а сега това не е така," разкри още той на пресконференцията си, цитирин от Tennis.bg.

Той споделя, че не може да прецени какво точно не се получава в играта му.

"Мисля, че сервисът ми го няма, късам много кордажи на клей тази година - днес се случи отново шест пъти. Това е много като се има предвид, че често сменяхме топките. Малките неща не се получават. Малки неща тук и там. Това е положението, трябва да потърсиш решения. Сега се опитвам тъкмо това да сторя. Разочарован съм. Много съм разочарован. Това ми е трета поредна загуба на "Ролан Гарос" в първи кръг. Но не мисля, че играя лошо на клей", казва тенисистът.

Гришо отчита, че не може да прецени дали става въпрос за технически проблеми или от психологическо естество. "Появяват се съмнения и започваш да се чувстваш много несигурен на корта. Това променя начина ти на игра, отдръпваш се назад. А това не е добре", сподели той.

Попитан дали връзките му с популярни жени може да са му повлияли, Димитров коментира, че на корта тези неща не му се отразяват.

Той не се е замислял дали е удачно вече да потърси помощ от психолог. "Не знам. Не мисля, че още съм стигнал дотам. Не знам много за спортната психология. Например от моя екип често някой предлага да пробваме различни неща и ги дискутираме", разкри Димитров.

Още спортни новини четете на www.gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До Анонимен 23Колега бях на мача и Григор не допускаше грешки, но пък Троцки просто спря изобщо да бърка.Бекхенда си му беше екстра. Троцки просто връщаше всичко този ден и това малко отчая нашия.Лек ден!
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** е като Пурко.....Господин за един ден.Това е типиният поведенчески модел за бг провинциалиста.Лапат довете.
54
0
 
7
 
! Отговори
toni преди 7 години
MALKIA ZABRAVI ZA JENITE GODINKA DVE SAMO TOGAVA STE SI UVEREN V SE BESI.
53
1
 
8
 
! Отговори
жалко ,но преди 7 години
Не ставаш Гриша.Старта в бг е лесен .Баща мафиот ,лансиране ,топки ,ракетки ,мацки .После иде истината и там си нула.Ама си 36 ти ,а като станеш 336.
52
1
 
9
 
! Отговори
Тинев преди 7 години
1.Много рано СИ ПОМИСЛИ, че си голям.2.ПоОДЪРТЕЛИТЕ каки свършиха останалото.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В предната връзка неувереният е бил само един, в настоящата са двама и няма баланс.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният Б.Г.тaлaнт не устоял нa пaри жени,слaвa.Имaше шaнсa дa достигне върхa,но зa дa се зaдържи тaм ,освен тaлaнт трябвa много рaботa,лишения,дa подобрявaш игрaтa си,дa корегирaш слaбостите ,дa попaднеш нa точният треньор.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Не знам много за спортната психология."Ами поинтересувай се, там е проблема. Така или иначе техника имаш, трябва ти психика.
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотивацията я губиш, защото главата ти не е изцяло на корта.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Тео 66Спри с дрогата.Ще те убие.
46
4
 
7
 
! Отговори
Тео преди 7 години
Гришо има голям потенциал, но според мен не му върви в любовта. Не си падам по мъже, но очевидно е красавец съдейки от предишните му и настояща(и) приятелки. Някак си ми се струва, че само взимат от него, а не дават и го имат за визитна картичка. За да нацели ваксата в спортно отношение трябва в лично да е тип-топ. Може много а и в тениса има още поне 6-7 плодотворни години. Пожелавам му да постигне душевно спокойствие и да ни радва. И след година две да покори Уимбълдън :). Давай Гришо!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е тая статия има грешки почти във всяко изречение! Вие не четете ли преди да публикувате, все пак това е популярен сайт, а не уличен форум...
44
2
 
10
 
! Отговори
Врачка преди 7 години
С тази карачка успехи повече няма. Само надоле по нанадолнището ще драпа след нея докато потъне съвсем в калта.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КензоМдааа Русия много дава, но и много взема! Буахаха
42
6
 
25
 
! Отговори
Кензо преди 7 години
Абе като яздеше Маша, мачкаше наред, беше 9-ти! Рускинчето го зареждаше както чичко Брежнев зареждаше България с евтина енергия. Сега Никол му действа като ЕС на България - изсмука му силите и му спря реакторите муахахаха
41
5
 
4
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
До Анонимен 57 И ко ся. хората от провинцията "втора ръка" ли сме?? Ясноооооооо......не сме достойни да сме руски ***. Не, мерси.
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тролгеносен 56Толкова си *** че няма начин как да го разбереш.Типично поведение на провинциалист.IQ-то ти не е повече от 25%.Като добавим и провинциалният ти произход...........КАТАСТРОФА.
39
4
 
5
 
! Отговори
тролгеносен преди 7 години
До Анонимен 55Леко бе, чичко Снагов, леко!! Или ще ти падне ченето или ще напълниш памперса."Теленор'" му плащал. а ти кво общо имаш с 'Теленор" бре *** руски??1 Теленор е частна компания и може да плаща на кой си иска за реклама? Като не ти харесва Теленор ...алтернативни компании бол! Впрочем....що не минеш на руски оператор?? Тамам ще ти е! Гъссссссс!
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тролгеносен 50Кои са те та да му дават наклон??Ами това са Тези заради които Теленор му плаща пари за реклама бе Клефук!Това са тези без които този клоун ще пасе кокошките на село защото тениса не произвежда храна, енергия или каквото и да е полезно нещо освен че ЗАБАВЛЯВА електората.Или с други думи Клоуна *** забавлява плебса и за това му се ПЛАЩА.Така че Те могат да говорят каквото си искат а ти ТЪПАН селски си затварай човката!
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 46Ало провинцията, изпусни въздуха."Да се заинтересувам"?!Кога по селата станахте толкова компетентни че и акъл започнахте да раздавате?Виж си първо скъсаните *** и после ела пак да драскаш тук.

Спонсорирани публикации