Популярните представи за отслабването

7 съвета от фитнес треньора Мартин Русанов
Обновена: 27 май 2016 08:08 | 26 май 2016 22:22, Екип на Tialoto.bg
6
Популярните представи за отслабването
Мартин Русанов. Снимка: личен архив

Мартин Русанов е част от проекта на Tialoto.bg – Фитнес съвети от треньори. Той е професионален треньор на отбора на Trec Nutrition Bulgaria, който включва над 20 състезатели, завоювали редица републикански, балкански и персонални титли в различни категории – бикини фитнес, класически културизъм и културизъм.

Русанов е собственик на два фитнес центъра – в Шумен и в Разград. Твърди, че ги е създал от непримиримост към липсата на компетентна информация относно този спорт в малките градове и непрекъснатата жажда за знание и прогрес в тази област.

Тази седмица неговата тема е свързана с популярните представи за отслабването.

Кафето пречи на регулирането на кръвната захар при плъхове

Редовната консумация на кафе повишава риска от диабет тип 2. Причина за това вероятно е, че кафето променя микробите в стомашно-чревния тракт. Изследвания върху плъхове в Университета в Калгари, Канада, показват, че определени химикали в кафето (полифеноли) променят микробите в червата, което пък променя усвояването на мазнините след хранене. При тестовете, кафето увеличило нивата на циркулация на късоверижните мастни киселини и намалило нивата на верижно-разклонените аминокиселини. От друга страна консумацията на кафе довела до подобряване на състоянието на тялото и регулирането на захарта след богати на мазнини диети. Като цяло, нужни са още изследвания относно ефекта на кафето и кофеина върху регулирането на кръвната захар.

Аеробните упражнения спомагат за запазването на мускулната маса при нискокалорични диети

Програми за редуциране на теглото, които са агресивни или продължителни, често водят до намаляване на мускулната маса, а това прави задържането на новото тегло по-трудно. Най-доброто решение е тренирането с тежести, което подпомага мускулната хипертрофия и предпазва от загуба на мускули, но ако предпочитате да си спестите тези тренировки, то аеробните упражнения също могат да ви помогнат. Те увеличават синтеза на мускулни протеини, особено при по-възрастни хора с повече коремни мазнини – това показва изследване при хора с висцерално затлъстяване (с натрупани мазнини в коремната област и около органите). Провеждащите опита са наблюдавали две групи – едната само на нискокалорична диета, другата на нискокалорична диета плюс аеробни упражнения. И при двете групи имало редуциране на теглото, но втората успяла и да запази мускулната маса. Така че, ако искате да отслабнете и да запазите новото си тегло – комбинирайте намалените калории с упражнения.

Една четвърт от изгубеното тегло е изчистена маса

При отслабването основните цели са две – колкото се може по-голямо редуциране на мазнини и колкото се може по-малка загуба на изчистена маса. Повечето експерти в тази област считат, че в процеса на отслабване се губи маса в следното съотношение – ¾ мазнини и ¼ изчистена. Според учени от Биомедицински изследователски център Пенингтън в Батън Руж, Луизиана, това твърдение е крайно относително. Множество фактори оказват влияние върху състоянието на тялото при процеса на смъкване на тегло – възраст, физическа активност, приемани храни, генетични дадености. Упражненията могат да предотвратят загубата на мускули, без значение на каква възраст сте, както и да променят правилото ¼ / ¾.

Всички съвети на Мартин Русанов можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тея вече не вземат анаболи. Вземат пептиди. Разликата е, че няма внвсен отвън хормон, а увеличено производство на собствени. Казват, имало ефект.
3
0
 
2
 
! Отговори
Мазен преди 7 години
Анаболите изчистват тялото от мазнини , но са супер вредни. Този нагълтания със стероиди ли ще ми дава акъл кое е здравословно?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига е, как ще му ги спираш е, ***! Туй все едно да ми спреш кафето!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Кафето пречи на регулирането на кръвната захар при плъхове"Ще им спирам кафето на плъховете ми. А на тоя някой да му спре анаболите.