Семейството на Жул Бианки съди Формула 1

Трагедията с пилота е можело да бъде избегната
26 май 2016 16:52, Красимир Ангелов
4
Семейството на Жул Бианки съди Формула 1
Снимка: Reuters

Роднините на Жул Бианки ще предприемат съдебни действия заради смъртта на френския пилот от Формула 1.

Адвокатите на семейството от компанията "Стюъртс Лоу" вече са изпратили уведомителни писма, че се съдят световната автомобилна федерация ФИА, отбора на Бианки "Маруся" и собственика на Формула 1 Бърни Екълстоун.

Според юристите от "Стюъртс Лоу", смъртта на състезателя е "можело да бъде избегната".

Жул Бианки се блъсна в мобилен кран на 5 октомври 2014 година, когато загуби контрол върху автомобила си при лошата видимост на мократа от дъжда писта "Сузука" по време на състезанието за Голямата награда на Япония.

Пилотът пострада сериозно и изпадна в кома, като впоследствие почина на 17 юли миналата година заради травмите на главата без да дойде в съзнание. Това бе и първият смъртен случай на пилот от Формула 1 по време на състезание от 1 май 1994 година, когато загина легендата Аертон Сена.

"Семейството на Бианки е решено да започне съдебен процес, за да бъдат получени отговори и да бъде потърсена отговорност за допуснатите грешки", коментираха от "Стюъртс Лоу".

Още новини от Формула 1 може да прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Формула 1Жул Бианки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Да се обърнат към католикос Карекин II Нерсисян върховен патриарх на всички арменци.
1
3
 
31
 
! Отговори
Разбирачев преди 7 години
Който помни трагичното състезание в Япония, напълно ще се съгласи със семейството на Бянки.Валеше дъжд един болид се подхлъзна и се заби в мантинелата на външна част от завой.Излезе багер т.н. челен товарач. Всеки стюард,и в най-селското състезание, щеше да даде сейфти кар но не и Чарли Уайтинг. Ако бе сторил очевадното,любицеа на англофонска маса Хамилтън щеше да загуби състезанието.Няма такави работи в днешната Ф1. По добре една жаба в гроба от колкото Хамилтън да не е шампион. Та така!