Пак скандал във Франция преди Евро 2016

Ерик Кантона и Дидие Дешан се хванаха за гушите
27 май 2016 18:12, Красимир Ангелов
4
Пак скандал във Франция преди Евро 2016
Снимка: БТА

Френският национален селекционер Дидие Дешан ще заведе съдебен иск срещу "клеветника" Ерик Кантона, след като бившият нападател на "петлите" хвърли обвинението, че в групата на националния отбор за предстоящото европейско първенство има расов подбор.

Дешан и Кантона имат 34 мача заедно в националния отбор, но имат и история с безкрайни скандали от средата на 90-те години до днес. Именно тогава Дешан взе капитанската лента от нападателя, след което изведе отбора си до титлите от световното първенство през 1998-а и европейското две години по-късно.

В интервю за британския всекидневник Гардиън, Кантона постави под съмнение мотивите на Дешан при избора на състав за националния отбор и най-вече изключването на Карим Бензема и Хатем Бен Арфа. Както е известно, двамата са със северноафрикански произход.

"Бензема и Бен Арфа са страхотни футболисти, но Дешан е с френско име. Може би той е единственият във Франция, който носи истинско френско име. В неговото семейство никой не се смешавал с никого. Като мормоните в Америка. Не съм изненадан, че той използва личните проблеми на Бензема, за да не го включи в състава.

Използва и мнението на Валс (б.пр.- Манюел Валс е френският премиер), че Бензема не трябва да играе повече за Франция. Бен Арфа пък е може би най-добрият играч в страната към днешна дата. Но те имат проблеми с произхода", каза Кантонав интервюто си за Гардиън.

Адвокатът на Дешан - Карлос Бруса, отговори моментално на мнението на Бензема и беше цитиран в Екип: "Това е неприемлива клевета, целяща да навреди на почтеността на Дешан".

Още новини преди старта на Евро 2016 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Кантона е ром преди 7 години
Кантона е легенда, много кефи. По произход е ром обаче, всеизвестно е. Явно това го кара да е чувствителен към темата. Нищо лошо. Ромка е и Вая Кон Диос, и много други известни личности.

Спонсорирани публикации