Ансамбълът ни взе сребро в многобоя на Световната купа

Грациите бяха аплодирани на крака от публиката в "Арена Армеец"
Обновена: 28 май 2016 21:44 | 28 май 2016 20:54, Веселина Йорданова
10
Ансамбълът ни взе сребро в многобоя на Световната купа
Съчетанието с ленти, играно вчера. Снимка: БТА

Ансамбълът на България спечели сребърните медали в многобоя на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в София.

Възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, изиграха страхотно съчетанието си на два обръча и три чифта бухалки и получиха оценка от 18.400 точки. Грациите бяха аплодирани на крака от публиката в "Арена Армеец".

Българките бяха оценени с 18.400 точки и за изпълнението си на пет ленти вчера и събраха сбор от 36.800 точки. Българският ансамбъл ще се бори за още медали в утрешните финали на отделните уреди.

Гимнастичките от ансамбъла на България бяха наградени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Титлата спечели Русия с 37.100 точки - 18.450 точки на ленти и 18.650 точки на обръчи и бухалки.
На трето място е Беларус с 36.650 точки.

В призовата шестица са още Израел с 26.150 точки, Италия с 35.400 точки и Украйна с 35.000 точки.

Финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите са в неделя от 15.00 до 18.30 часа.

Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева заяви, че е доволна от спечелените сребърни медали.

"Разбира се, че съм доволна, момичетата свършиха голяма работа и вчера, и днес. Ние сме свикнали при такава игра пак да сме втори, така че не съжалявам за нищо. Ние нашата работа си я свършихме, доволна съм, че Михаела влезе на 100%, успокои се, видя, че може да се справи, затова смятам, че подготовката ни върви нормално", заяви Ананиева.

"Тепърва психологическото напрежение ще става все по-голямо и по-голямо. Така че трябва да свикват и да преодоляват всяко едно такова състезание. Може би утре ще бъде по-емоционално, не знам дали ще бъде по-трудно. Надявам се по същия начин да са концентрирани и уверени, те го правят за тази прекрасна публика. Страхотно им влияе публиката - за шеста поредна година", каза още треньорката.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Ренде преди 7 години
Вие среброто го оставете. Проверете колко парички взеха от Министерство, от спонсори, от тук и там шефчетата на федерацията.. Медалите за са пред хората- да замазват кражбите.