Славия дочака пак да играе в Лига Европа

"Белите" удариха с 3:1 Монтана на стадиона в "Овча купел"
Обновена: 29 май 2016 07:39 | 28 май 2016 20:21, Веселина Йорданова
4
Славия дочака пак да играе в Лига Европа
Снимка: БТА

Славия най-накрая дочака отново да играе в европейските клубни турнири! "Белите" победиха Монтана с 3:1 на своя стадион в "Овча купел" и завършиха на 4-о място сезоан в "А" група, което им осигури участие в Европа за първи път от 20 години насам.

Само за участието си в първия квалификационен кръг на Лига Европа Славия ще получи 200 000 евро от наградния фонд на УЕФА. За последно "белите" играха в Европа през сезон 1996/97 в турнира за Купата на УЕФА. В първия квалификационен кръг Славия преодолява литовски Инкарас Грифас (4:3, 1:1), но във втория отпада от австрийския Тирол Инсбрук (1:1, 1:4).

Отборът на Монтана бе воден на стадион в "Овча купел" от Дилян Иванов, помощник на напусналия миналата седмица Емил Велев - Кокала. Гостите нямаха особен стимул да играят за победа, тъй като още в миналия кръг се разбра, че отборът ще завърши на 9-о място в класирането и ще играе бараж с Поморие за място в "А" група, а дни по-рано загуби финала за купата на България с 0:1 от ЦСКА.

В 21-ата минута Сердеров направи уникален пропуск, след като едва от два метра вместо да вкара, нацели напречната греда. Секунди по-късно Славия все пак поведе в резултата. Калоян Кръстев проби отдясно в наказателното поле и извади топката за Георги Йомов, който от 7-8 метра с удар по земя откри резултата за Славия.

"Белите" продължиха да атакуват в търсена втори гол, като Балджийски също удари греда след диагонален удар. Все шак Монтана не успя да удържи на натиска и капитулира за втори път. В 30-ата минута Мартин Станкев надскочи защитата на гостите при центриране от корнер и с глава заби топката в мрежата за 2:0.

Подробности четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Все шак, на ***... Монтана не успя да удържи на натиска и капутира за втори път"
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли смисъл да пиша, че ми е през он***я работа? Като стигне някой роден гранд срещу нормален отбор, а не само да се излагат по квалификациите, може и да го гледам.
1
3
 
6
 
! Отговори
gost преди 7 години
тея селяни за сметка на литекс се класираха един кръг не повече

Спонсорирани публикации