50-годишен направи 4133 коремни преси за 3 часа

Българинът кандидатства за рекордите на Гинес
Обновена: 31 май 2016 12:19 | 31 май 2016 12:14,
25
50-годишен направи 4133 коремни преси за 3 часа
Снимка: bTV

Български пожарникар кандидатства за рекордите на Гинес, като направи впечатляващите 4133 коремни преси за 2 часа, 56 минути и 16 секунди. Досегашният рекорд за нашата страна е на мъж от Асеновград, който направил 719 за 47 минути.

"Успехът дойде стъпка по стъпка, с много труд и пот и най-вече много търпение, постоянни тренировки и много лишения", каза пред bTV Северин Василев.

На 29 май 50-годишният пожарникар направи рекордните коремни преси на събитие в НСА пред лекар и жури от трима души. Първите 1000 бяха направени в рамките на малко над 38 минути, като огнеборецът запази темпо до края.

Основната идея и цел на това постижение е да демонстрира, че непрофесионален спортист в уж неактивна състезателна възраст може да прескочи това, което смятаме за лимит на човешките възможности – при това без медикаменти, стимуланти и дори хранителни добавки, посочват организаторите.

Василев е роден в град Девин през 1966 г. Със спорт се занимава от юношеските си години, когато тренира борба. Дълги години е спасител и инструктор по плуване, обучил десетки младежи. Треньор на деца по киокошинкай, печелили медали от национални първенства. Сътрудник е и на БЧК. Прави всичко това доброволно.

Като пожарникар работи вече 18 години, като през последните 3 години е в Четвърта районна служба по противопожарна охрана в София.

"Воля и дух, които могат да победят всичко! Да живее България!", каза пожарникарят рекордьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Любо преди 7 години
Браво на човека.Страхотен рекорд.На разбирачите казвам.Като станете на 50 да ви видим Вас.
22
0
 
2
 
! Отговори
От Поздравления преди 7 години
Кога ще си корегирате електронния редактор?Написах дух(членувано) и вероятно го е сметнал за глаголна форма и ми слагазвездички.Ставате досадни.Всеки път,когато влизам в нета,се колебая дали дапосетя вашия сайт,точно поради постоянното редактиране.Оставяте понякогаантибългарски изявления,турски байраци,а триете безобидни форми.Няма датърпя повече и няма да влизам(не че ще ви пука от това).Осъзнайте се,моля ви!
21
0
 
3
 
! Отговори
Поздравления преди 7 години
Човекът с много воля,трудолюбие,вяра в силите си и лишения е постигнал нещо,коетое тържество на духа над материята.Отричащите го са в плен на 4-тия смъртен грях-завист и 7-мия-леност.Не са билиотдадени на идеята като него,освен това яко ги е мързяло.Съветвам ги поне веднъж да се възхитят на нещо,което друг е направил и да се насочаткъм необятните територии на човешките възможности,те да направят нещо значимо!Поздравявам г-н Василев и му желая здраве,дълголетие и покоряване на нови висини!
20
0
 
2
 
! Отговори
Юпи преди 7 години
Терминатор. 1, 2 и 3 в едно.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
To ako taka se pravqt koremni presi znachi shte zemq da si smenq profesiqta ot fitnes instruktor na......?
18
0
 
4
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Всъщност, той ако имаше релеф на коремните мускули, просто докато прави коремни преси на около номер 500 щеше да получи страхотно схващане. Разбира, се ако наистина ги прави качествено... Че нещо и мен ме съмнява при това число да има и качество.
17
0
 
6
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Той, че ги е направил, ясно... Но още по-ясно е, че ключа към плочките не са коремните преси. Никакъв релеф...
16
7
 
2
 
! Отговори
cvbcvb преди 7 години
нещо ме съмнява ...................... , нама ни една плочка този , само бирен корем
15
9
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 години
Този *** не правеше никакви коремни преси! Просто поредният търсач на евтина слава. Може да го запишат в книгата на тарикатите.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя чичка какво се излага като ***!? Няма ли кой да му каже, че е смешен. Ако ги правеше както наистина трябва да се правят, нямаше да може и 500. Той се кандилка като гондола и си помага с тежеста на краката.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това което прави ако са коремни преси то тогава аз съм Майкъл Джексън.
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви плочки бре, човека не е културист. Това, че някой има плочки или бицепс не означава, че е издържлив в натоварванията. Познавам хора без грам релеф, които мятат дърва и торби цимент по цял ден. Ако те стисне за врата си приключил :)
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Kromтова, което си написал е вярно, само ако има съответната мускулна маса, която би могла да се покаже под слоя мазнини. Ако няма изградена коремна мускулатура и с 5% мазнини, няма да се покаже нищо.
10
7
 
3
 
! Отговори
KOGA преди 7 години
Когато човек стане на половин век , к... му става мек .Обаче работи без дефект на чужд обект .Явно човека може само това да прави .
9
0
 
13
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До Анонимен - 9 - "плочките" са функция на стриктно диета и хранене по режим. Чистенето на мазнини и силата са различни неща. Не отричай което не познаваш.
8
0
 
17
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Железен. В казармата правех стотици на серии. Но сега, намирам това упражнение за много вредно за гръбнака и го заменям с алтернативни. Лично мнение. Това не пречи обаче, да поздравя този мъж, и да отбележа, че човешката воля е най могъщата движеща сила на този свят. Дава пример и на по младите. Дано да признаят рекорда му. Още веднъж, поздравления.
7
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и една плочка няма, та голям праз.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като 16 годишен ученик, правех по 1000 за около 1 час, но много зависи от положението на тялото и дали краката са фиксирани, както и да спазваш маратонско темпо.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пожарникаря на републиката мое ли сгъне и една?
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предложете му роля в следващия Терминатор!

Спонсорирани публикации