Полша - първият четвъртфиналист на Евро 2016

"Дружина полска" би дузпата на Швейцария с 6:5
Обновена: 25 юни 2016 18:55 | 25 юни 2016 18:54, Анисия Иванова
9
Полша - първият четвъртфиналист на Евро 2016
Снимка: БТА

Полша е първият четвъртфиналист на Евро 2016, побеждавайки Швейцария с 6:5 след изпълнение на дузпи в осминафинален сблъсък на европейското първенство по футбол, игран на стадион "Жофроа Гишар" в Сент Етиен.

"Дружина полска" тотално надигра своя противник през първото полувреме, но три сериозни пропуска направи Милик. В 39-ата минута все пак натискът на поляците даде резултат и оставеният непокрит Блашчиковски реализира след хубав пробив отляво на Гросицки.

През второто полувреме поляците станаха по-пасивни и позволиха на своя противник да вземе инициативата. Четвърт час преди края Фабиански спаси по изумителен начин с една ръка удар на Родригес от фаул, а после Сеферович нацели напречната греда.

В 82-ата минута Швейцария стигна до заслуженото изравняване на резултата след гол-красавец на Джердан Шакири, който отбеляза с ефектна задна ножица от границата на наказателното поле.

В продълженията двата отбора не стигнаха до нови попадения и трябваше да решат спора с изпълнение на дузпи. Там Джака пропусна за Швейцария и прати противника на 1/4-финал.

Противник на поляците там ще бъде победителят от мача Хърватия - Португалия, който ще бъде предаван пряко в Gol.bg от 22.00 часа.

Как премина срещата четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Никога не бях гледал швейцарски национален отбор по футбол. Признавам си. Фен съм иначе на футбола. И си пускам аз днес мача и гледам 2-3 чер.нилки в отбора на Швейцария. А швейцарците сякаш бяха бели хора, или се бъркам?
3
2
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Още едни шипоци аут !
2
2
 
8
 
! Отговори
4уденко преди 7 години
Защо Арсен Венгер предпочете Петер Чех пред Лукаш Фабиански ? ? ?
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия поляци какви удари при дузпите удариха- всичките феноменални силни ..особено на Големния Левандовски- скъса мрежата в горния ляв ъгъл. , само един беше рисков но мина през пръстите на вратаря на швейцария. Иначе швейцарците заслужаваха победата с оглед цялостното представяне.