Борисов обеща: ЦСКА ще е там, където е мястото на отбора

Сагата ще приключи до сряда-четвъртък
Обновена: 26 юни 2016 19:07 | 26 юни 2016 17:25, Камелия Цветанова
30
Борисов обеща: ЦСКА ще е там, където е мястото на отбора
Снимка: Reuters, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че до няколко дни сагата с ЦСКА ще приключи.

Той отговори на "червените" привържениците във Фейсбук, където те поискаха от него и от БФС да изпълнят обещанието си, че от следващия сезон отборът ще се върне в елита на родния футбол.

Още по темата

"Посланието Ви стигна до мен, затова бих искал да Ви информирам. И днес съм разговарял с хората, които считам, че все още проявяват здрав разум. Смятам, че до сряда-четвъртък тази сага трябва да приключи. Аз ще изпълня ангажиментите, които съм поел и ЦСКА да е там, където му е мястото. Призовавам всички, които обичат ЦСКА, да положат усилия това да се случи, а не ежедневно да влизат в разпри", написа Борисов.


Ето и какво пише в позицията на феновете на "червените":

"Уважаеми г-н Министър-председател,

Отново се обръщаме към Вас от името на привържениците и спортистите на ЦСКА в страната и зад граница. Безгранично оценяваме позицията, която приехте и проявеното разбиране към проблемите и болките на нашия клуб. В същото време споделяме тревогата си от продължаващото безвремие и протакане по повод съдбата на 31-кратните шампиони на България."

"В един момент се появи светлина в тунела след като бе оповестено, че новото дружество ФК ЦСКА-София ще получи място в реформираната елитна дивизия. Мина време, но към днешна дата няма нищо официално. Ето защо мнозина в червената общност започват да се питат дали не става дума за заблуждаваща маневра, какъвто опит вече имаме."

"Тоест - премиерът дава зелена светлина за връщането на ЦСКА там, където му е мястото, но други пречат за възстановяване на справедливостта. А времето минава, новият сезон чука на вратата и току-виж се оказало, че „нормативни" и „процедурни" казуси пречат на "армейците". Питаме се - какво следва при подобен развой?"

"Наред с тези тревоги искаме да се спрем и на един изкуствено раздуван „номер" от среди и медии, враждебни на ЦСКА. Става дума за така нареченото „оздравяване". Всички знаем, че то е невъзможно."

"Уважаеми г-н Министър-председател,

"С настоящето заявяваме, че огромната "червена" общност твърдо застава зад процесът на възраждане и рестарт започнати преди година. Тогава г-н Гриша Ганчев се зае със съдбата на ЦСКА, отбор вдъхващ все още респект на целия континент."

"За по-малко от 12 месеца този човек направи отбор, консолидира публиката и съхрани историята и традицията. И между другото - спечели купата от ... „В" група по време на най-посетения вътрешен мач през новия век! Пред 35 000 зрители срещу в агонизиращата без ЦСКА „А" група, със средно по 300 човека на мач."

"Уважаеми г-н Премиер, задавате ли си следните въпроси? Защото ние си ги задаваме."

"КОЙ продължава да иска слаб футбол в България?"

"КОЙ продължава да работи срещу националните интереси?"

"КОЙ изолира най-големите имена в Българския футбол и в други спортове?"

"Освен това ФК ЦСКА-София, под ръководството на г-н Гриша Ганчев, г-н Христо Стоичков и г-н Юлиян Инджов започна конкретни действия за подобрения на стадион „Българска армия" и на базата в Панчарево, което не бе правено от две десетилетия насам."

"Да не говорим за професионалната структура, организация, селекция и т.н. Припомняме всички тези добре известни обстоятелства, за да заявим убеждението си, че ЦСКА си има лидер, патрон и меценат и по тази причина няма потребност от никакви „оздравители" със съмнителни намерения."

"Оздравяването започна преди година и донесе най-сладката купа в Музея на славата в Борисовата градина. По своята морална стойност това отличие се нарежда до победите над Ливърпул, Нотингам, Аякс, Ювентус, Байерн..., защото бе спечелено изцяло с български футболисти и без допуснат гол срещу съперници от „елита"."

"Ето защо ние, огромната "червена" общност, заявяваме пред държавните институции, спортните организации, медиите и цялото общество, че твърдо поддържаме усилията на г-н Гриша Ганчев за съхраняване и възраждане на великия "армейски" клуб."

"А по този път не ни трябват никакви чужди „оздравители", особено такива, които са останали в паметта на червената общност със съмнителните си комбинации на гърба на тризвездните шампиони."

"Мъдрите хора са казали, че историята се повтаря само като фарс и ето защо ние не искаме отново да преживяваме кошмарите от периода 2000- 2006, когато ЦСКА бе превърнат в заложник на задкулисни интереси, схеми и комбинации. Това се отнася и за другите клубове. Крайният резултат е унищожаването на националния отбор на България."

"Уважаеми г-н Министър-председател,

Ние вярваме, че както Вие, така и отговорните хора и институции в нашата страна ще ни разберат, защото ние като граждани, данъкоплатци и избиратели настояваме за равнопоставеност."

"Това трябва да се случи най-сетне след толкова години на двойни стандарти, държавна помощ за едни и несправедливост за други. Отново потвърждаваме изразената вече позиция, че нарушенията в източеното АД имат съвсем конкретна персонализация, несъвместима със социалния феномен ЦСКА, символизиращ Българската армия. А топката е в полето на Темида. И тук е мястото да кажем, че точно тези персони са най-активните „оздравители"."

"Настояваме за подкрепа за връщането на ЦСКА там, където му е мястото, както и Вие заявихте, а не „нормативни" и „процедурни" казуси да позволят появата на евентуален „втори синод", който ще предизвика сериозна ескалация на социалното напрежение. А кой би имал полза от подобен сценарий в актуалната тежка конюнктура за България и Европа?

"Зад писмото застават привържениците на ЦСКА, желаещи най-доброто на клуба си".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Бойко БорисовЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Хахахахахахха преди 7 години
Хаххахахахахахахаххахахахахаххах... :-DНа кого и за какво се молите бе, маймуни?! Платете си дълговете и после претендирайте за каквото там искате! Нямате грам достойнство...
17
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 7 години
Ясно - в Шампионската лига ще са, че и с купата и !
16
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Защо забравихте за Лупи бе късопаметни пионки?
15
0
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
с други думи оставаме при аматьорите ... където ни е мястото .... ехехехеех ... дреме ми - само ЦСКА!
14
1
 
6
 
! Отговори
Дърпай казана преди 7 години
ЦСКА ще е там, където е мястото на отбораАко е така - значи на отходният канал!
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bojkov 4erepa i sadrujnizi sa po silni i po bogati drugaru boiko s tah nikoi ne moje da se meri bb zska ste e nabojkov i kompaniata mu
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На ФК "Супата" мястото е на бунището!
11
5
 
5
 
! Отговори
даа преди 7 години
Ти плащай милиардите дългове на НЕК, БЕХ, Булгартабак и Виваком. За ЦСКА не бери грижа. Точно *** от герена дето го карат по милиционерски и до днес 45г МВР им дава безвъзмездно базата много да не мучат Имате достатъчно милиарди които да плащате от порфолиото на собственика ви Дебелян, така, че стискайте палци да не останете със стадиона си кабрио, който е единствен такъв в света.
10
5
 
12
 
! Отговори
13 преди 7 години
А ОКРЪЖНА ТАМ МУ Е МЯСТОТО СПОРЕД ПРАВИЛАТА!!
9
1
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Тоест ?!?!
8
5
 
12
 
! Отговори
МЛАДЕНОВ преди 7 години
Здравейте ! Г/н Премиер,по Ваши изявления се борите с корупцията,увеличавате приходите,а в същото време не казвате ЦСКА ще внесе ли дължимите 33 милиона лева във бюджета?!?
7
1
 
11
 
! Отговори
Пич преди 7 години
Е да, няма нищо по-нормално един министър-председател, да се занимава с някакво смешно треторазрядно отборче. Да не би да има някакви по-важни проблеми?! Разбира се, че трябва да се занимава с футболни отбори, на всичко отгоре управлявани от някакви мутри. Значи някакви мутрички източват парите, обаче после държавата трябва да се занимава с тези глупости, вместо със здравеопазване, икономика, пенсии, и т.н. Защото някакви прости *** били писали писмо.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се дали ще има справедливи присъди за всички, източили старата цецка? Поред на номерата...
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами те са си на мястото 3-та регионална група.Какво а започнали да притесняват шефа.
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аха а значи ако някой обикновен човек не си плати данъците,в пандиза а?тия кви са?някви богове ли?за тях закони няма ли?
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко, до дове1ера има още време - ще му хрумне друго.
2
1
 
11
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Баце, да не обещава непосилни за него неща!!
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз ще изпълня ангажиментите, които съм поел и ЦСКА да е там, където му е мястото."Това е добре. Но аз не разбрах къде му е мястото?

Спонсорирани публикации