Левски остава без защита за Европа

Александър Александров и Сърджан Лукин са с проблеми
26 юни 2016 11:56, Красимир Ангелов
4
Левски остава без защита за Европа
Люпко Петрович се притесни за защитата на Левски. Снимка: Булфото

Левски е изправен пред голям проблем преди сблъсъците в Лига Европа със словенския Марибор. Сините може да останат без защита за двубоите. Причината е, че титулярите от пролетния полусезон Александър Александров и Сърджан Лукин са с проблеми.

Националът на България е получил разтежение на прасеца по време на едно от заниманията. Заради това той не се появи в игра срещу втородивизионния Септември София (3:1). Медицинските прегледи са установили, че бранителят се нуждае от 7-10 дни за възстановяване.

При това положение Александров ще пропусне голяма част от лятната подготовка и няма да бъде в най-добро състояние за старта в евротурнирите. Ситуацията с Лукин пък продължава да е заплетена.

Румънецът призна преди време, че се нуждае от операция на коляното, но от клуба не искат да се подлага на такава. В момента той играе с болки, но не спира да се оплаква.

Бранителят записа 62 минути в контролата със Септември и бе сменен именно заради травмата. Това наложи като централен защитник да действа Веселин Минев, който обаче също получи контузия и очаква диагноза от медицинския щаб.

Предвид проблемите на Лукин и разтежението на Александров, Люпко Петрович може да остане само с новото попълнение Димитър Пиргов в сърцето на ариергарда. Затова специалистът настоява да бъде взет още един в тази зона.

Ако това не се случи, може да се стигне дотам, че централна двойка срещу Марибор да са Пиргов и Минев. А това ще отвори дупка на левия фланг на защитата. Въпреки че двубоите са на 14 и 21 юли, Люпко Петрович вече е сериозно притеснен.

Още новини от лагера на Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Неразбрал преди 7 години
Как можеш да останеш без нещо, което никога не си имал?
1
3
 
2
 
! Отговори
ЛАВИНАТА МАЧКААААААА преди 7 години
Той Люпко винаги така говори, за да обърка врага!Излизаме и мачкаме словенците, а после влизаме в Лигата!Оле, оле, оле!

Спонсорирани публикации