Васил Божков ще оздравява ударно ЦСКА

Срокът за плащане на задълженията към НАП е 30 години
27 юни 2016 20:18, Петя Славова
23
Васил Божков ще оздравява ударно ЦСКА
Синдикът на ЦСКА Дора Милева внася оздравителния план в деловодството на съда. Снимка: Булфото

Представителят на бизнесмена Васил Божков - Цветомир Найденов, внесе днес оздравителен план за ЦСКА. Папка от около 200 страници бе връчена на синдик Дора Милева, която я предаде в Софийски градски съд.

Така угрозата да има два отбора с името ЦСКА става все по-реална - единият на Гриша Ганчев в елита след преобразуването на Литекс и Чавдар Етрополе и другият на Васил Божков в долните групи, пише БТА.

"Очаквам планът да бъде приет и одобрен от кредиторите и държавата. Нямаме предварителни договорки с кредиторите. Нашият план съдържа напълно удовлетворяване на дължимите данъци към държавата и в известна степен удовлетворяване на останалите кредитори. Не се внася банкова гаранция, внася се банкова гаранция за определен брой вноски.

Още по темата
7 юни 2016 10:32
25

Срокът за погасяване на задълженията към НАП е за около 30 години, около 900 000 лева на година", заяви Цветомир Найденов пред репортери.

"Първо трябва да се спаси ЦСКА, къде ще играе отборът и всичко останало е второстепенно. Нека се приеме планът, имаме проект за стадион за 35 000 седящи места. Задълженията към НАП са около 14 милиона лева. Към работници и служители е предвидено да се плащат около 35 процента", каза още Найденов.

Синдик Дора Милева поясни, че бъдещето на клуба зависи изцяло от кредиторите, а не от феновете.
"Това е план на ФК ЦСКА София ЕАД с представител г-н Найденов. Разгледах плана в основни линии. Имаше и предложение от Дениз Кизилоз на мейл, но не беше преведено на български и не отговаряше на изискванията за оздравителен план.

Планът на Найденов гарантира плащане на всички класове кредитори с всички гаранции, които изисква законът.
Съдбата на ЦСКА ще решат кредиторите, а не феновете или обществото. Кредиторите ще решат дали ЦСКА ще бъде оздравен или не. Има забрани за трансфери, не за картотеки. Ние сме подали за картотекиране на футболистите от миналата година", каза Дора Милева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 7 години
ЦСКА заедно с всичките си фенове и тартори от основаването '48г. до сега не са правили каквито и да било бизнеси - те са живели на пособия. Наистина гигантски, комунистически, които продължават и до днес защото комунистите все са си на власт. Външни, много важни сили не ги признават, и те тъпчат на едно място като муха без глава, докато умрат. Ако УЕФА и ФИФА ги нямаше или България си беше като по Тошево време затворена страна, ЦСКА щеше да си е както си знае - отбор на власта. Заминавайте си!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По правилният въпрос е не защо някой не е извадил 30 милиона за да спаси ЦСКА, а защо Николай Гигов не намери 1,2 милиона за да спаси локо Сф?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доколкото си спомням божков в самоот начало предложи фалит и да се започне на чисто о А окръжна. Обеща че за три годиини ЦСКА ще е в А група, а за 5 години - шампион. беше реалистично. Феновеет обаеч се вързаха на Ганчев, който обеща че няма да има фалити и сливани. В Крайна сметка Ганчев подкара *** към фалит и сливане. Феновете не разбраха, че или някой трябва да плато огромна бала пари или отбора да се фалира.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сметките ти са ужасно криви. задълженията са около 900 хиляда на година - това са 11 милиона разхвърляни за 30 годиниот 27 миолана вадиш 11 и остават още 14.Божков може спокойна да си позволи на първата година да даде 7 милиона допълнителни към кредиторите, на втората още 7 и после за още 2 години да изгради стадиона. А един стадиона не струва повече от 15 Милиона, тези цифри бяха обявени когато започна стадиона на Левски . На венци Стефанов му искаха 20 милиона за стадион.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
30г Х 900 000 - 27млн. + нов стадион - минимум 60 млн. + задължения към кредиторите + сформиране на отбор. Аз ги виждам едни 100 000 000. Наистина ли някой си мисли, че Божков ще извади 100 млн. ей така???? Защо не ги извади миналата година, когато ЦСКА играеше в Агр., и имаше отбор за 10-15 млн.???
7
0
 
5
 
! Отговори
Вашку преди 7 години
Ха ха ха,оздравяване на ЦСКА-то,какво ли значи това.Ами нека да видим в кои времена ЦСКА-тобеше ,,Здраво''. Ами по времето на спонсорирането от ,,Кремиковци'' чрез легендарният ,,Лупи''. Значи когато се крадат държавни пари чрез един отбор,на лице имаме предприятие с полу държавно участие,и напълно държавно субсидиране,или наливане на пари с цел оздравяване на предприятието.Предприятието е спонсор на ЦСКА-то,и го ,,ОЗДРАВЯВА''.След това предприятието фалира,и се търси ново,просто ясно.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли право синдикът да внася чужд план, който изобщо не е чела?
5
2
 
9
 
! Отговори
vt преди 7 години
Тоя Божков не е ли уш най-богатия българин ? Милиардер го пишат, тези 14 млн би трябвало да може да ги изплати от раз с един банков превод.Какво е това 30 години ще ги изплащат клуба ? Ейй алчни *** колкото по-богати толкова по-стиснати стават !! За къде ги кътат тея пари в гроба като иде няма да му трябват а за децата му/роднини вече имат предостатъчно предполагам !
4
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Отново ни правят на ***.Става дума за грабеж на много пари и вместо да се накажат крадците,гледат да замажат работата с разсрочено плащане за няколко века.
3
3
 
7
 
! Отговори
Серафим преди 7 години
Още по-зле са нещата, бабето подало за картокериране футболисти без да ги пита, което ми се струва прокурорско, абе цирк голям ... ех тези бази..
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая баба откога почна и от футбол да разбира, подала била за картокетиране футболисти от миналата година и кои са те?
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо този другар Божков закла ЦСКА , а сега ще ги спасява . Боже господи .