Легендата Шиърър готов да поеме Англия

Отново си предлагам услугите, заяви бившият нападател
Обновена: 28 юни 2016 13:03 | 28 юни 2016 13:03, Красимир Ангелов
7
Легендата Шиърър готов да поеме Англия
Снимка: Reuters

Бившият капитан и легендарен голмайстор на английския национален отбор по футбол Алан Шиърър изрази готовността си да поеме албионците след напускането на мениджъра Рой Ходжсън.

Последният подаде оставка снощи след унизителната загуба с 1:2 от Исландия на осминафиналите на Евро 2016 в Ница.

Кандидатурата на 45-годишния Шиърър, който има 30 гола в 63 мача за Англия и е играл с националния отбор на четири големи първенства, беше отхвърлена през 2012 година от Футболната асоциация на страната заради липсата на треньорски опит.

Наставникът на младежкия национален тим Гарет Саутгейт в момента е считан за фаворит да замени Ходжсън, а сред спряганите на първо време имена е мениджърът на Кристъл Палас Алан Пардю.

"През 2012 година отидох във Футболната асоциация и им казах, че искам работата. Те ме погледнаха и ми казаха: "Не, нямаш опит", коментира Шиърър, който е работил като мениджър само за осем мача в Нюкасъл Юнайтед през 2009 година.

"Сега аз ще им кажа: "Добре, вие заложихте на опита, платихте малко състояние, а аз можех да се справя не по-зле". Отново си предлагам услугите. Дори Гарет Саутгейт да получи работата, аз мога да допринеса с опита ми от участието на големи първенства", каза още Шиърър, който в момента се изявява като телевизионен коментатор и футболен анализатор.

Рой Ходжсън беше най-скъпоплатеният наставник на Евро 2016 с годишна заплата от 3,5 милиона лири, но резултатите отново бяха никакви.

Всички новини от Евро 2016 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ето ви една шега - от 20 години България няма загуба на Европейско първенство!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много уважавам Шиърър като футболист, но когато той играше футболът на Ангилия бе съвсем различен - играеше се с таран, като какъвто се извяваше 9-ката на нькасън, днес този сокър не съществува.Към това трябва да добавим липсата на треньорски опит.
3
0
 
5
 
! Отговори
vanzan преди 7 години
Пак добре че се махна Стърлинг,по някое време,че докато беше мача си го загубиха както си му е реда. При негово отсъствие поне не получиха повече гол.............това им е успеха на тия прехвалени футболисти. Със Стърлинг,Смолинг...и т.н. толкова и до тука.
2
0
 
22
 
! Отговори
респект преди 7 години
Англия са ***, но Шиърър беше велик голмайстор, който е гледал, знае. Футболист е едно, треньор друго. Примери-колко щеш.
1
0
 
16
 
! Отговори
: преди 7 години
Аз тая им легенда я помня , тоя с бързите лисичи очички , дето дойдоха веднъж на националния да играят с България и на тренировката се хилеха и тоя специално се излежаваше на тревата , демонстрираха пак , че са много велики , ама много безславно си заминаха с некъв равен в торбата. БРЕКСИТ бе !