Ще видим ли за втори път Олимпиада без Русия?

Виталий Мутко: ИААФ отклоняват внимание!
Обновена: 21 юли 2016 18:46 | 21 юли 2016 18:45,
64
Ще видим ли за втори път Олимпиада без Русия?
Виталий Мутко, спортният министър на Русия Снимка: БТА

Русия може да бойкотира Олимпиадата в Рио де Жанейро. За обмислянето на такава възможност разкри един от говорителите на Съвета на спортните федерации на Русия Илияс Умаханов пред РИА "Новости".

Причината за това е решението на Спортният арбитражен съд да отхвърли жалбата на Руския олимпийски комитет за недопускане на руски лекоатлети до участие в Рио.

Още по темата

Умаханов каза, че в случая става дума за честта и достойнството на цяла Русия, пише "Фокус".

Той коментира, че след решението на Спортния арбитражен съд въпроса за бойкота на Игрите става актуален пред всички спортни федерации в Русия.

Умаханов добави, че напълно разбира, че за всеки спортист участието на Олимпиада е изключително важно и съдбовно, тъй като такава възможност може да се отдаде само веднъж в живота. От друга страна обаче стои репутацията на страната, нейната чест и достойнство, които трябва да бъдат опазени.
Иляс Умаханов каза още, че руските лекоатлети са един от най-силните в света и насилственото им изваждане от участие на Олимпиадата е сериозен удар по имиджа на руския спорт.

Според него случилото се е „огромно черно петно върху световния спорт“.

Спортният министър на Русия Виталий Мутко бе възмутен от решението на Международната лекоатлетическа федерация (ИААФ) за недопускане на руски лекоатлети до участие на Олимпиадата в Рио де Жанейро, съобщава „Спорт Експрес“.

Според Мутко подкрепяйки решението на Спортния арбитражен съд, от ИААФ опитват да отклонят вниманието от вътрешните си проблеми. Спортният министър добави, че предстои ситуацията да бъде обсъдена и какви стъпки да бъдат предприети. Най-вероятно обаче случаят ще бъде разгледат от Граждански съд.

Виталий Мутко заяви на пресконференция в Москва, че е възмутен от действията на ИААФ. Според него тази организация е затънала в корупция, а ръководството й е прикривало с години системата за преодоляване на допинг-контрола, но все още работят за Централата. Сега с позицията си ИААФ просто прави опит да отклонява вниманието от себе си.

Виталий Мутко добави, че в най-скоро време всички руски атлети ще потърсят правата си и пред Комисията по етика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
1
 
! Отговори
Handel преди 7 години
Най новият руски виц:"-Дядо, дядо! Ти като беше във ФСБ (прекръстената КГБ) какво правеше? Шпиони ли ловеше? -Не, внучето ми, аз бях в най-важният във ФСБ - пишках в епруветките на спортистите!"
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименте понеже от другите държави са ненадрусани ....
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами бойкотирайте! Сега Русия пак има два важни съюзика: полоний и мелдоний.
36
0
 
8
 
! Отговори
*/* преди 7 години
Нещо ми се струва ,че ако не беше тоя "побойник",към днешна дата можеше да си обрязан и да клечиш пред минаретата...Толкоз за побойника.Флорънс Грифит се спомина от анаболи,ама да са и отнели наградите?Заради Армстронг да са наказали други американски колездачи?Максуел Холт(волейбол САЩ) е дал "ниско" съдържание на мелдониум и затова няма да бъде наказван.Всичко е политика ...за съжаление.
35
6
 
4
 
! Отговори
Българин преди 7 години
"Огромно черно петно върху световния спорт" - нищо ново, познат руски цинизъм.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще видим ли Русия без световно 2018 !?
33
6
 
11
 
! Отговори
Ори преди 7 години
Ставай старна огромная, ставай на смертный бой, с фашисткой силой темною, с проклятою ордой...
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да тук беше с олимпийското движение - от тук нататък е американската шпиц команда.Няма нещо до което американците са се добрали и не са го опропастили.След тях само скандали и разруха. САЩ живее на гърба на останалите страни. От САЩ са най-допингираните спортисти, но няма кой да ги спре. САЩ са най-голямата терористична организация. Нека Джъстин Гатлин, Тайсън Гей, братята Уилямс и още куп щатски състезатели,"астматиите" норвежци- нека се състезават и да са им честити "чистите" златни медали.
31
3
 
18
 
! Отговори
Вълканов преди 7 години
Серена Улямс е чиста вода ненапита. От километри се вижда мъжът, а не жената.
30
1
 
3
 
! Отговори
Ушанко преди 7 години
До Т. ШмилевДопинг приемат тези, които ги хванат.
29
7
 
19
 
! Отговори
Т. Шмилев преди 7 години
Ах тази политика, а защо не елиминират спортистите са САЩ, нима те не приемат допинг??
28
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще видим и втори разпад на московията като държава
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На отделни атлети, които не са били засечени с допинг им е разрешено да се явят на олимпиада под чужд флаг.Това е целта и руснаците трябва да имат вариант Б, например Беларус, а защо не Китай, би било забавно!
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ВинетуСанирането продължава:Според Кориере дел медзоджорно България открай време е предпочитаната дестинация за италианския ***. И докато Бургас е любимо място за отлежалия ***, то Варна е предпочитана за пресните отпадъци на Сицилия. България е една от страните в ЕС, в които все още се прибягва до сметищата, които имат най-тежки последици за околната среда, коментира още вестникът.
25
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имали чест и достойнство. Дръжки. Имате 68 надрусани атлети. Кой ще ви търпи?
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя идеята е все някой от ру спортисти, а всички спортисти в индивидуални спортове са с доволно голямо его, да емигрира към правилния свят.Нататък е ясно:зобили са го с птиче мляко и зелен хаквер-ще фучи по медиите.
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че кой ти дава акъл на тебе?И защо се асоциира веднага с " примитивния руфосилски мозък"?Защо си помисли, че е към тебе?
22
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С нетърпение очаквам НОВА ОЛИМПИАДА - стрелба по уса топпки (оръжие по избор).
21
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "Примитивния русофилски мозък" УМ от зомбифил НЕ ТЪРСЯ и не приемам.НЕ Е ВЪЗМОЖНО зомби да расъждава , то изпълнява само 1 команда ХЪС и не подлежи на лечение.
20
2
 
1
 
! Отговори
smueh s poru4kovoto преди 7 години
da vidime bas korumpiranite ot MOK, kakvo ste resat. te sa vizsa stoiasti nad otdelnite sportni federacii. osven tova ako Moskovcite boikotirat- tova ozna4ava 4e niam da plastat vnoskite si za 4lenstvo i ste si napraviat paralelen MOK, MOK-2.i ne e verno 4e na oplimpiada se hodi samo vednaj. hodi se dokato te hvanat