Гришо стигна дъното. Сега копае надолу

Австрийски специалисти подхванаха българина
22 юли 2016 10:16,
52
Гришо стигна дъното. Сега копае надолу
Снимка: Reuters, архив

"Кога Григор Димитров стигна дъното? Трудно е да се каже в момента. Всеки път, когато изглежда, че го е докоснал, той продължава още надолу", пише австралийско издание за тенис, цитирано от вестник "24 часа".

"Последната най-ниска точка е загубата във Вашингтон. Изненада обаче е фактът, че подобни загуби вече не учудват никого. Какво се случи в последните 18 месеца с българина? След полуфинала на "Уимбълдън" през 2014 година всички виждаха в него бъдещето на тениса. Хората искаха да го гледат, а той обикновено изглежда добре, приятелка му бе Мария Шарапова. Постепенно обаче буреносните облаци започнаха да се събират.

През първата част на сезон 2015 той бе стабилен. Всички очакваха европейското лято. Точно тогава колелата започнаха да се разхлабват. Липса на резултати, спад в ранглистата и раздяла с двама от най-важните хора около него - треньора и любител на здравата работа Роджър Рашийд и с Шарапова. И истинските мъки започнаха.

През 2016 година той губи от тенисисти, които би трябвало да побеждава, в "Големия шлем" също не се получава. Самият Григор признава, че трябва да работи. Но дали наистина го иска? Само той си знае. Той и в момента изкарва добри пари, живее добре и след няколко години може спокойно да се откаже. Но Григор притежава таланта да мери сили с Новак, Анди, Роджър и Рафа. На 25 г. той все още може да направи достатъчно, за да бъде запомнен като един от най-великите."

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 32-------------------------Май не си проследил на кого и за какво отговарям? Е, твой проблем ;)
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** 43А Пироня що го пропускаш?
45
4
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Ако не си подобри психиката и не престане да оправя мацки, а да се стегне и да научи нови движение е свършил с професионалния тенис. Дори да се стегне здраво поне година ще му трябва за да влеез в 20-ицата. В интерес на истината Григор свърши, още когато откааз да играе за България, с разни безмислени оправдания че България не му плаща/ЛЪЖА/ и че за него е страхотно важно да се подготви за купа Дейвис/видяхме го докъде стигна/. В последно време той си гледа само личния кеф, свърши с тениса.
44
5
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
повечето тенисисти - а и споритисти - държат добра фэорма до 33-34 години, има такива и които играят до 36-37 години, че даже и отгоре. Сампрас се оттегли на 36 години Агаси също бе на подобна възраст. Джокович и надал съвсем не са млади тенисисти, аа играят като луди, Мъри и той не е млад. Григор има много да работи върху психиката си, даже в златните му години лесно се пречупваше, а сега го е ударил "на лайф" и е захвърлил тежките тренировки, освен това противниците му го разучиха....
43
4
 
8
 
! Отговори
циник преди 7 години
Бе важното е, че си оте.. , Уилямските, Марчето Шараповата, сега Шерцингерчето, евала ...
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГ 30То явно нямаш представа от спорт и възраст.На 30 години са единици тези които могат да играят изобщо професионален тенис.На 30 години започваш да миришеш на старец.А пък Мришо няма никакъв шанс.Той стигна 8-мо място благодарение на най-плодотворната възраст 22-23 годинии физическата сила която му "вкара" Рашид.От тук нататък НЯМА НИКАКЪВ ШАНС за каквото и да е в тениса.Мачът свърши.Всеки да заминава кой от къде е.Толкова е очевадно но само за ВИЖДАЩИТЕ.
41
4
 
3
 
! Отговори
БГ преди 7 години
КАТО МИНЕ 30 ГОДИНИ, ЩЕ СЕ СЕТИ ДА ИГРАЕ ТЕНИС И ЩЕ СПРЕ СЪС СЕЛФИТАТА.ДАНО НЕ Е КЪСНО
40
3
 
8
 
! Отговори
до 39 преди 7 години
Остави класирането, той просто губи от тенисисти, които със сигурност може да победи. Дори потенциала му да е 15-то място, пак е много далече от него. Яд ме е, че има талант момчето, но типично по български се взе твърде насериознои реши,ч е вече няма за какво да се развива. Точно сега трябваше да са му златните години. Дори и преди 2 г. да е бил 8-ми случайно, а реално 15-ти, сега определено трябваше да си е в топ 10. А това 40-то място в момента дори не е реално, по-скоро е около 70-80-ти.
39
4
 
9
 
! Отговори
До 35 преди 7 години
Гришо, когато стана 8-ми все още нямаше потенциал за по-предно класиране. То и 8-ми стана с доста шанс. Реалното му място тогава беше накъде около 15-то място. За да стане 3-ти или 5-ти, както си написал, му трябваше (тогава) още много. Не знам защо много хора очакваха Гришо да съперничи успешно на най-големите. Е, от време на време можеше да спечели някоя среща с тях, но толкова. Сега нещата се поизмениха, но Гришо успява да запази едно отлично класиране. Сегашното 40-то място си е много добро.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престанете с тези пари от рекламни договори!!!Там всичко е "врътка".Отчиат се едни пари че са платени на играчите а повечето се връщат като комисионка за физическите лица които ги отпускат.Специално с ТЕЛЕнор гаранция че е КОРУПЦИОННА СХЕМА.
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Вероятно.....
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато долната е по умна от горната глава тва е нормално
35
9
 
11
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
Той може да е 40-ти, но беше 8-ми, а можеше сега да е 5-ти или 3-ти. И си пропиля потенциала от глупост като Божинов. Това за гордост ли е? Божинов като юноша го слагаха на една нога с Роналдо и Руни като най-голям потенциал. Да, сега не играе по селата, играе в Партизан, ама това гордост ли е? Същото е и с Кауна.
34
4
 
12
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
Точно там е проблема - че е постигнал нещо и има потенциал за повече, но е решил, че не му се постига повече, а му се правят селфита и от там нататък само копае ли копае.
33
6
 
13
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
На парите ли са ти критерий? Той и Божинов има пари, ама... И мутрите имат, ама... А пък дядо Добри няма пари, ама...
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26За пръв път чувам, че човек, който на 25 е изкарал близо 6 млн $ от наградни фондове + поне още два пъти по толкова от рекламни и спонсорски договори, е "никой", т.е. - жалък...Вероятно сте мултимилионер, за да говорите толкова снизходително за един елитен спортист?
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Истински българин 21Има пари ама не за дълго.Като виждам колко е кух докато премигне три пъти и няма да има вече пари.Точно както и ти нямаш пари.На такива главанаци ви прибирам парите с най-голямо удоволствие.
30
1
 
8
 
! Отговори
ined преди 7 години
Марийке австрийските и австралийските специалисти не са едно и също нещо
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пабло Ескобар 28Треньора СТРУВА ПАРИ а *** ги няма а и е стиснат баламурник.За Астон мартин пари има ама за треньор НЕ.Нещо да ти подсказва това поведение?Щото на мен ми казва МНОГО (не че не си го знам от много други негови действия и бездействия).
28
1
 
18
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Не знам защо се мисли, че критиката е завист. Мен лично не ме интересува нито банковата му сметка, нито с кого си ляга, нито до кого се събужда. Но много искам да не се превърне в тенис- Божинов. Това момче бъка от талант и в момента си извършва ритуално сепуко без треньор, екип и най- вече под ръка с лекия живот. Много бих искал Гришо да прочете книгата на Агаси, там има много аналогии .....