Румяна Нейкова: Грозно е решението за атлетите на Русия

"Наказани са без да има много основателна причина"
22 юли 2016 10:29,
62
Румяна Нейкова: Грозно е решението за атлетите на Русия
Снимка: bgonair.bg

"Много е лошо, много е грозно, много е тежко решението за атлетите на Русия. За мен те са наказани без да има някаква много основателна причина. Световните купи, европейските първенства - това са едни различни състезания, но вече Олимпийските игри са различно състезание и може би там вече се намесва политиката."

Още по темата

Това каза в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR олимпийската шампионка по скиф Румяна Нейкова в коментар за вчерашното решение на Арбитражния съд в Лозана, което забранява участието на руските лекоатлети на олипмийските игри в Рио тази година.

Нейкова изрази мнение, че в световния спорт има неравнопоставеност между състезателите от Източния блок и тези от Запада, когато става въпрос за антидопингов контрол.

По темата в студиото говори и председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов, който коментира нашумелите казуси с употребата на лекарството мелдоний.

"Международната антидопингова агенция бива сезирана от американската антидопингова агенция още през 2013 година и тя поставя това вещество (мелдоният - бел. ред.) под мониторинг. Тя не се занимава с това да докаже, че това вещество въздейства по определен начин, а събира статистически данни - кой го използва, къде го използват, защото тя разполага с пробите на урините на спортистите от последните състезания и може да го установи. Тя няма доказателства за въздействието, а се занимава с различни неща", посочи Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
po e interesno da otpristiat dopingo i da pustat site atleti da se nadbegvat...togava pak rusnacite ste pobediat , no ste budat obvineni i izkliu4eni ednaj za vinagi ot si4ki i sekade oti kanadeco sha da im dokaje 4e oni ne sa polzvali doping, koeto e zabraneno poradi pozvolenieto za upotrebata mu.Rusha- spirai kanelkite s naftoprodukti i kofite s kemiurite- pusti im dva-tri vagona drva ta zimaska da ne izpopukat
38
2
 
34
 
! Отговори
слугинаж преди 7 години
другарко нейкова ако руснаците бяха хванали тебе с допинг въобще нямаше да ти се маят
37
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грозно ли? Въпрос на естетически възприятия. Според мен си е направо красота.
36
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е товариш Путин да почне да назначава членовете на МОК и също така да засади една топола-М в Лозана. Много лоши тия сегашните- не дават назобени тюфлеци да се състезават.
35
9
 
35
 
! Отговори
До 47 преди 7 години
Това само един луд може да го каже! Източния блок технологично назад!!! Не защото нямаше умни хора - а заради системата, която обуваше креативността - за това много руснаци направиха своя принос в Америка. От коли, до лекарства, до фундаментални открития като интернет, ДНК и т.н. Нещата ставаха и стават на запад. Точка ! Знам, че в търсене на собствения си смисъл Москва ще направи хиляда филма за своето величие. Но това само на *** като теб може да доставя опорни точки
34
7
 
34
 
! Отговори
Братушка преди 7 години
Хайл Братушка! Какви са великите православни ценности? Безделие? Пълни измислици. Духовността е различна за всеки и нека всеки прави своя избор! Никой не кара никой да бъде консуматор. Между другото наскоро бях в Москва! Там консуматорството е във вихъра си - всеки кара чужда кола и мотор, играе Х Бокс, има ай-фон, гледа всички американски сериали и яде бъфало уингс! Но се кръсти пред църквата . Да ви имам суеверното православие! Вие пример за какво сте? Дай ми една практика дето измислиграе?
33
4
 
37
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Ха-ха....че ДАЖЕ И ИНТЕРНЕТА ВОДИ НАЧАЛОТО СИ ОТ БИВШИЯ СССР! Има колкото си искаш документални филми как се създават първите роботи, компютри, безконтактни мрежи още по времето на Хрущов. Но краварите разбират за това и започват да разпространяват слухове и да "предупреждават" "другарите", че конструкторите щели да създадат такова управляемо от компютри правителство и естествено Хрущов се хваща на въдицата им. Само дето в Сибир не ги е изпратил. А краварчетата (естественно!)доразвиват идеята!!!
32
3
 
34
 
! Отговори
Bratushka преди 7 години
Da videte ,kakav problem? Za vashe predatelstvo ,kakvo da vi kazhem? No,pomnite,che ste zabravili vsichko.Taka lesno! Negramotni deca, palen bardak vo vsichko! Ne vi pravi vpechatlenie,che byurakrati bilo v Bg ,bilo v ES snayat samo 4 dumi programa,tolerantnost,sistemai ES.Zhalko za naroda,kogo unichtozhavat s besduxovnost',vnushavat kak glavna i velika cenosta potrebitelstvo! Zhalko za veliki pravoslavni cenosti,koito vi napravili naciya,a ne rabi na Turska imperiya,no vi- rabi na ES!
31
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еееее,всички еврогейци може да цвилят доволно.След като отстраниха единствените спортисти в света ,които се били допингирали ,от днес спортът вече ще е чист като момина сълза.Ами да остранят тогава всички страни от които има заловени допингирани спортисти .Иначе така е повече от ясно ,че е политическа поръчка .А и който е хванат има си правила ,а който е проверен и не е хванат защо няма дса ходи.Все едно за това ,че в някоя сграда двама трима пушат и да глобят всички работещи в нея
30
2
 
32
 
! Отговори
ВG преди 7 години
До АнонименЧовече, много си обърка! Овори малко книжки и напълни празната си главица!
29
1
 
44
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До АнонименДа бе, те другите трупат мускули от хамбургери и кока кола! Трябва да си ***, за да не разбереш , че в това решение има мнага краварска политика. Допинг лабораторията е в САЩ, доклада идва от САЩ- е как иначе да бъде?
28
13
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Нейкова да си обнови ценностната система...
27
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А 68 назобени и хванати атлети не е грозно, така ли?
26
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавата да стимулира собствените си спортисти да взимат допинг.Простотия.
25
4
 
35
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
До АнонименИ КОГА И КЪДЕ Е БИЛО ВОДЕНО ТОВА РАЗСЛЕДВАНЕ?????????? И КОЙ го е водил???? Ти въобще добре ли си с главата???? Значи компютърно грамотните, дето четат всички глупости от гугълчето (официално доказано 99% неистина) отнякъде щели да разберат ИСТИНАТА!!!! Абе, явно вие съвсем нямате РЕАЛНА представа от света!!! Колко жалко за вас, по-голяма падение явно вече няма!
24
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично фашистки принципи - колективна вина
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не равахте за нашите щангисти, когато ги наказаха?
22
3
 
43
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Браво на Нейкова. Една трезво-мислеща спортистка. Трябва да се гордеем с българи като нея.
21
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахахаха...Тая тръгнала да защитава надрусаните азиатски свинее....Божееее мили...
20
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А КОЙ го казва това, че "...в Русия зобането е държавна политика..."?????? Имало е следствие, съд, присъда, свидетели и т.н. и т.н...????? НЯМА!!!! ИМА САМО ДУМИ, ДУМИ, ДУМИ ... и то на един, който от 2011 година е подследствен, с подозрение че внася от краварията забранени препарати.....Сестраму е ОСЪДЕНА, А ТОЙ Е ПОДСЛЕДСТВЕН!!!! И какво прави...нещо, което всяка мижитурка и човешка *** прави...отива и приписва своите действия на други!!!!!