"Старата госпожа" се превръща в страшилище

Ювентус има скамейка, на която всеки би завидял
25 юли 2016 17:22, Веселин Коларов
3
"Старата госпожа" се превръща в страшилище

Ювентус няма конкуренция в Италия през последните пет години. И през новия сезон "старата госпожа" е големият фаворит за скудетото, което ще е рекордно шесто поредно. Отборът има всички сили да направи и още един подвиг – трети пореден дубъл. И това не подлежи на съмнение, защото и резервните играчи на "бианконерите" имат всичко необходимо да спечелят Купата на страната.

Голямата мечта обаче е Шампионска лига. В исторически план Юве има само две титли от най-силния клубен турнир в Европа и света и шест загубени финала. Директните мачове за "Ушатата" се превърнаха в прокоба за "старата госпожа". Но това лято ръководството на клуба показа, че е готово на всичко, за да покори Стария континент.

Беше привлечен опитен играч като Дани Алвеш, който с Барселона три пъти е печелил турнира, още вдъхновяващия Миралем Пянич, младата перла Марко Пяца и Меди Бенатия, с когото защитата на Юве става №1 на континента, благодарение на наличието и на BBC (Бонучи, Бардзали, Киелини). Черешката на тортата ще бъде купуването на звездата на Наполи Гонсало Игуаин.

Борбата за Юве ще бъде да задържи Бонучи и Погба. Първият е желан от манчестърските грандове Сити и Юнайтед, но няма сериозни индикации, че ще напусне. Нито торинци искат да го продават, нито той иска да си тръгва. С френския национал ситуацията е далеч по-деликатна. "Червените дяволи" и Реал Мадрид са готови да счупят всички рекорди на планетата, за да вземат 23-годишния халф.

Евентуалната му продажба обаче не бива да плаши Ювентус. За далеч по-малка сума от 100 милиона паунда може да бъде купен класен заместник, като сред спряганите имена са Аксел Витцел, Неманя Матич и Хавиер Масчерано. Плюс това в халфовата линия Макс Алегри разполага още с играчи като споменатия вече Пянич, Сами Кедира и Клаудио Маркизио, който е аут за още няколко месеца.

Благодарение на Антонио Конте и Макс Алегри футболистите на Юве се научиха да играят във всякакви схеми. Тактическата гъвкавост на отбора е невероятна и треньорът може да прави промени в позициите си на играчите по време на мачовете, което да се отрази положително. 3-5-2, 4-3-1-2, 4-4-2..., никой не може да разгадае с коя схема ще стартира мача Алегри. Това е огромен плюс за отбора, особено в напечените дербита от Шампионска лига, които се решават от малките детайли. И при всички вариации тактикът разполага с играчи от невероятна класа.

Само погледнете какви имена могат да останат на пейката – Бенатия, Патрис Евра, Стефан Лихтщайнер, Роберто Перейра, Пяца и т.н. Скамейка, за която дори Светата Троица – Реал Мадрид, Барселона и Байерн Мюнхен, би завидяла. Да погледнем един предполагаем титулярен състав на Юве при схема 3-5-2 и резервите, при условие, че броим Игуаин за привлечен.

Целият анализ прочетете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
LethianDream преди 7 години
Анализатор е автора на статията, аз си коментирам и му опонирам с аргументи. Кокорин имаше потенциал да се развие, но изглежда ще завърши като Божи86- заобиколен от силиконки и котета :D
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До LethianDreamГ-н треньор, анализатор и т.н., как виждате развитието на словенския колос Младост Подгорица, и какви са ви впечатленията от играча на Русия - другаря Кокорин. Благодаря предварително г-н анализатор.
1
12
 
7
 
! Отговори
LethianDream преди 7 години
Страшилище за кой? Бенатия и Дани Алвес отдавна не са това, което бяха, Пяца е много млад и не може да се разчита на него за големите мачове, Пянич е отличен халф, но ще замести Погба и дотам. В нападение Мората се върна в Реал, така че Игуаин му е заместник.. Прогнозата ми- титла или дубъл в Италия, но макс четвъртфинал в Шампионска лига..