Гришо се измъчи срещу 107-ия в света, но го би

Българинът продължава напред на "Мастърс 1000" в Торонто
Обновена: 26 юли 2016 13:28 | 26 юли 2016 08:18,
33
Гришо се измъчи срещу 107-ия в света, но го би
Снимка: Reuters, архив

Григор Димитров започна с изключително измъчен успех участието си на "Мастърс 1000" турнира в Торонто. Българинът се наложи с 2:1 сета над 107-ия в ранглистата Юичи Сугита, в отделните части 5:7, 7:6 (5), 6:4 след близо 2 часа и половина битка на централния корт.

Срещата не започна никак добре за българина, който допусна два ранни пробива и пасив 0:4. В последствие изоставането на Григор набъбна на 1:5 гейма, но след страхотна серия хасковлията успя да изравни за 5:5. За жалост в този момент Димитров допусна трети пробив, след което сервирайки за сета за трети път Сугита не сгреши – 7:5.

Втората част също не започна никак обнадеждаващо за Спортист №1 на България и след серия пробиви Сугита поведе с 3:1 гейма. Григор успя да изравни за 3:3, а в последствие се стигна до тайбрек, където драма също не липсваше. Японецът поведе с 5:2 точки и се доближи максимално до успеха, но Димитров успя да обърне – 7:5.

В решаващия трети сет българинът сервира отлично и това си каза думата, предава Tennis24.bg. Димитров успя да направи един брейк, който се оказа напълно достатъчен да вземе успеха и да се класира за втори кръг, където ще играе с Ник Кириос или младата надежда на домакините Денис Шаповалов.

По-късно тази вечер Григор отново ще излезе на корта, но за двубоя си на двойки. Хасковлията и Стан Вавринка ще премерят сили с Люка Пуй и Доминик Тийм.

Миналата година Димитров отново достигна до втори кръг на сингъл, където бе спрян от Джак Сок.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се бие 107-я в света на тенис е много трудно и е постижение, защото това е най-конкурентния спорт. Много бързо се разглезихте и не помните преди Григор, как нямаше българи не по турнирите на АТП, ами и на Чалънджъри дори и си следяхме чак 3-я ешалон фючърсите, за да видим българска победа
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя що не се пробва в порно индустрията с разни каки. Сигурно ще изкарва повече пари и поне няма да ни дава празни надежди, дали ще бие. Ако вземе да се излага и в порното - значи преждевременно е остарял.
24
1
 
3
 
! Отговори
redimag преди 7 години
Давай Гришо!!!
23
3
 
4
 
! Отговори
Dido преди 7 години
Знаете ли какво е най-жалкото за вас, хейтърчетата?!?! Григор скоро ще си стъпи на краката! Но вие ще си останете, злобни, завистливи, нищо не постигнали и ненужни хейтърчета, които сте толкова незначителни, че чак вие срам да се подпишете поне с малкото си има над злобата която изсипвате. Злобата е вредно нещо мишоци - прави грозни бръчки, очите потъмняват, води до язва, гастрит и хипертония....Давайте го по ведро.....
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тенисистите са на самоиздръжка. Само човек без грам мозък може да иска от тях да играят само за чест и слава. За Гришо държавата не е дала и един лев за подготовката му. Всичките пари дето са уж за Гришо, си ги усвояват шефовете в спортното министерство.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ще е как ще се развива Гришо с новия треньор.... Това с коя си ляга, няма никакво значение за тениса, но има значение за едни парички от реклами.
20
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Успех на Гришо в Торонто. Жалко, че до Гришо няма и други българи на върха на тениса. В топ 500 на световния тенис Гришо е 40-ти, а Димитър Кузманов е 289-ти и други няма.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бавно, но сигурно Гришо крачи към титпата "Божинов 2". Докъде стигнахме. Да му ръкопляскаме, че е бил 102-я в света и е стигнал до втори кръг. Дано да се вземе в ръце и да си намери гадже из тенис средите, а не парти бръмчалка като Никол, че всички видяхме колко добре му влияеше Маша.
18
2
 
8
 
! Отговори
До 21 преди 7 години
Ами как да знаят? Те си знаят едно - ***, аскьово.Отдавна съм го казал, за да критикуваш Гришо, направи за България поне една милионна част от това, което Гришо е направил за България.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КОКОСтроихте се до онези, които препоръчват на момчето ни да гледа пъпеши до Хасково, наричат го "***", "*** и как ли не още? Не можете да осъзнаете и още нещо елементарно - световноизвестният Григор е направил за образа на България повече от всички нас, останалите, взети накуп. Изградил е заслужения имидж на "прекрасното, талантливо и възпитано момче от България". Нямате представа колко струва това негови фенове от различни страни да ходят на мачовете му с българското знаме в ръце!
16
5
 
3
 
! Отговори
КОКО преди 7 години
Пич, халал да му са милионите на Гришо! Нямаме никакви притенции за тях. Заработило ги е момчето!Притенциите ни на повечето българи са за отношението, неуважението към България и феновете!
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има доста сънародници, които вместо да се опитат да постигнат поне част от онова, което постига Григор, неистово мечтаят той да падне до нивото им на неудачници. Тяхно право е да мечтаят за каквото си искат, на Григор едва ли му пука - той е на 25, има по сметките си 25 / милиона лв./, успешен суперспортист, харесван от всички и трябва да е луд, за да обръща внимание на хорската злоба!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстинатаКофти истина за някои сънародници, ама няма как - трябва да се преглътне, па макар и с простотии по адрес на Григор, за по-лесно гълтане ;)
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мъка, мъкаСкъпи експерте, притивникът на Григор вчера е роден в 1988, нашето момче е 1991. Толкова за "младия" Сугита!
12
2
 
11
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Каква е истината...Истината е, че Фришо е сред най-добрите тенисисти в света - да си в топ 100 е адски много, а Гришо е в момента 40-ти. Истината е, че на този турнир Гришо ще прибави точки и може да се върне по-напред в класирането.Истината е, че Денис Шаповалов може и да е 370-ти в ранглистата, но отстрани един друг млад талант, който шеметно се изкачи в класирането до 18-то място и сега е 19-ти.Истината е, че нямаме друг добър тенисист сред мъжете.
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ви се иска, да се прибира в Хасково? Трудно ви е да приемете, че дори и след множество загуби и слабата игра, Григор пак стои високо над вас в социалната йерархия? А вероятно е и по-млад от вас. И по-добре изглеждащ... И мнооого по-богат... И още мнооого други
10
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как казах преди една година, Дришката го чакат "вързани" мачлета с играчи извън топ 100 и класирания след 40-то място.Той е един обикновен пълнеж за да могат Големите в тениса да блестят.Работата е там че вече не е и пълнеж защото не е играл с някой от топ-10 скоро.
9
5
 
6
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
това, че се измъчи срещу 107-ия, ясно показва къде му е реалното място в ранклистата...
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дpишо, стига с тоя тенис, пробвай да пробиеш с отглеждане на пъпеши, може да постигнеш по-устойчиви успехи - Хасково, слънце, умерена влага, заграждаш за да не ветрее почвата, пазиш ги от краставичен бръмбар и брашнеста мана и готово.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6-ти ами това еврейче от Канада победи 18-я в света....така че ще има шоу с нашия)))

Спонсорирани публикации