Знаците, че трябва да спортувате по-редовно

Физическата активност ще подобри вашия тонус
26 юли 2016 18:00, Теодора Драгоева
1
Знаците, че трябва да спортувате по-редовно
Снимка: pandawhale.com

Да, редовният спорт може да ви помогне да отслабнете, но ще се изненадате, че редовната физическа активност може да подобри радикално вашето здраве и благополучие по много различни начини.
А ето и сигурните знаци, че не се движите достатъчно и че трябва да започнете да тренирате по-регулярно:

1. Постоянно сте уморени

Ако сте уморени през цялото време, дори и когато се храните и спите достатъчно, може би е нужно да се движите малко повече. Проучване от Университета на Грузия показа, че практикуването само на 20 минути на ден аеробни упражнения три пъти седмично, повишава нивата на енергия с 20 на сто. Изследователите казват, че спортът пряко въздейства върху централната нервна система, намалявайки умората с до 65 процента.

2. Имате болки в различни части на тялото

Ако ставате сутрин с болки в гърба, кръста, коленете или рамото, трябва просто да започнете да се движите по-често. Редовният спорт действа добре на мускулите, ставите и сухожилията и със сигурност ще намали болките ви.

3. Чувствате се стресирани

Изследователи от университета Карнеги Мелън са открили, че дори само разходките или бягането в продължение на 20 – 30 минути, от три до четири пъти седмично, са достатъчни, за да намалят значително вашата тревожност.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации