Психолог мотивира Левски след отпадането от Марибор

Първият пациент ще бъде закотвеният на пейката Божидар Краев
27 юли 2016 10:14, Красимир Ангелов
3
Психолог мотивира Левски след отпадането от Марибор
Снимка: БТА

Левски реши да прибави нов човек в спортно-техническия си щаб. Става въпрос за психолога Пламен Иванов, а идеята е на новия спортен директор Станислав Ангелов, пише "7 дни спорт". Специалистът идва от школата на "сините" на стадион "Раковски".

Смята се, че първият пациент на Пламен Иванов ще бъде юношата на Левски Божидар Краев. Явно по-напред в списъка на психолога са младите играчи, които имат нужда от помощ да се справят с напрежението в мъжкия футбол. Другият психологически проблем, около който Иванов ще трябва да работи, е свързан с отпадането от Марибор в Лига Европа.

Не за пръв път на "Герена" разчитат на услугите на психолог. По време на европриказката на Станимир Стоилов и Наско Сираков Левски имаше в щаба си психолога Татяна Янчева. Тогава треньорите често се допитваха до нея за мнение и пращаха младите си състезатели да разговарят с нея. Тогава се видя сериозно израстване на таланти като Лъчезар Балтанов, Мариан Огнянов, Николай Михайлов, Божидар Митрев и Валери Домовчийски.

Левски не е единственият клуб с подобна практика. Миналата година Татяна Янчева бе привлечена от Лудогорец докато разградчани играеха в Шампионската лига. Идеята бе на благодетеля Кирил Домусчиев, който искаше с нейна помощ футболистите да запазят мотивация и за мачовете в роданта "А" група.

Психолози преди време имаше и в Литекс и ЦСКА.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: психологлевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първият пациент??? Ха-ха
2
2
 
5
 
! Отговори
Насо гъзъ преди 7 години
А на психиатър кога?
1
1
 
13
 
! Отговори
д-р Хаус преди 7 години
психолог ли? Една мотика им трябва и бегом на полето да се мотивират копаейки по цял ден на слънцето, некадърници такива! Да видят как на село се изкарват парите. разглезени чалгаджийчета, които си мислят, че светът се върти около тях и около кръчмите

Спонсорирани публикации