За Олимпиадата, спорта, допинга...

Спортът е бизнес за милиарди, каза журналистът Георги Банов
28 юли 2016 12:07,
0
За Олимпиадата, спорта, допинга...
Снимка: bgonair.bg

"Бразилия се изсили с тази Олимпиада, особено след световно първенство. Такива неща рядко се случват. Все пак става въпрос за грандиозни мероприятия, които са свързани с огромни разходи", коментира в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR журналистът Георги Банов.

По думите му навсякъде преди олимпиади има проблеми, но тук сега са малко повече.

"Олимпиадата е една реклама. Навсякъде става въпрос за пари, защото изпуснеш ли момента си на загуба", посочи журналистът.

"Скандалът в Русия е за пари. Спортът отдавна е бизнес и то за милиарди, защото един шампион продава и всеки иска да има повече шампиони. Проблемът там не е геополитически, просто Русия прекрачи една граница, която никой не трябва да прекрачва", категоричен бе Банов.

"Може да има политически натиск, но някой е наредил да има допинг проби. Скандалът е грандиозен, но до момента всичко се базира на думите на трима човека - Юлия Степанова, нейният треньор и бившият шеф на московската антидопингова лаборатория", смята гостът.

Журналистът сподели, че е нужна промяна в допинговите правила, защото спортистите имат нужда от някои вещества.

"Спорт без възстановяване няма, защото при такива тренировки спортистът загива", посочи още той.

"Олимпиадите са нужни на света, защото не трябва да се забравя, че там някъде в ъгъла е т. нар. "олимпийски мир". Има зрънце в олимпиадите, което обединява", категоричен е Банов.

По думите му терористите избягват такива събития, защото там има много хора, много контрол и полиция. Той припомни, че атентатът в Ница стана след европейското по футбол, когато "французите си отдъхнаха, че им се е разминало".

"Бежанските отбори не са нещо различно. Сега за първи път им се обръща толкова голямо внимание. Той връща олимпийските идеали. А в крайна сметка всички са хора и това показва разновидността на света", посочи журналистът.

"Спортът е за това - да се бориш за медалите. Българинът е изключително талантлив и на олимпиади винаги стават изненади", заключи Банов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации