Митове за жените и техните тренировки с тежести

Развенчава ги фитнес треньора Страхил Иванов
29 юли 2016 17:14, Криси Табачка
7
Митове за жените и техните тренировки с тежести
Страхил Иванов. Снимка: личен архив

Страхил Иванов е личният фитнес треньор и специалист по хранене, за какъвто всеки мечтае. Професионалните му съвети буквално сбъдват мечтите на хиляди хора в България, помагайки им да променят себе си и да се сдобият с формата, която винаги са искали.

Той стои и зад проекта FITBG.NET – мястото, в което можете да заявите своята лична програма и да разберете повече за различните храни и упражнения.
Страхил Иванов е част от проекта на Tialoto.bg, Фитнес съвети от треньори, и представя своите професионални насоки за всички, които прекрачват прага на спортните зали за първи път или просто искат да видят бърз и дълготраен ефект.

Днес треньорът ще ни разкрие популярни митове за жените и тренировките с тежести.

Мит 1: Тренировките с тежести ще ви направят мускулести и мъжествени

Не е учудващо, че това е най-популярният мит сред дамите. Честите, прогресивни тренировки с тежести НЯМА да те направят мускулеста. Защо? Обяснението е просто. Жените не могат да синтезират по естествен път достатъчно тестостерон (един от основните анаболни хормони), колкото мъжете. Поради този факт за една дама е невъзможно да натрупа значителна мускулна маса само с вдигане на тежки неща.

Когато чуете думата „тежести“, най-вероятно в съзнанието ви изплува образа на жена културист. Повечето от тези жени използват анаболни стероиди, както и други добавки, за да развият подобна физика. Освен това, за да постигнете такива резултати, ще трябва да прекарвате часове в залата, вдигайки щанги, а да не забравяме, че повечето жени културисти имат и генетична предразположеност към трупане на мускулна маса!

Жените културисти не изглеждат по този начин поради някаква случайност. За целта са необходими огромни усилия, подплатени със синтетичен тестостерон и подходяща генетика. Ако просто провеждате тренировки с тежести без да взимате стероиди, нямате поводи за притеснения. Нещо повече, по този начин ще се отървете от целулита и ще се сдобиете със стегнато тяло като на фитнес моделите от списанията.

Мит 2: Тренировките с тежести няма да ви помогнат в топенето на мазнини

Ако искаме да отслабнем и да изгорим подкожните мазнини, трябва да правим монотонни кардио тренировки до припадък, нали?
Абсолютно невярно!

Всъщност, ако искате да постигнете бързи и дълготрайни резултати в горенето на мазнини, насочете се към тренировките с тежести!

Другите митове вижте в Tialoto.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Страхил Иванов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истина 18 вместо да вдигате тежести като гламави, покарайте колело в парка. поплувайте в басейна, разходете се сред природата, а сутрин правете лека гимнастика БЕЗ тежести.
5
2
 
1
 
! Отговори
Женско мнение преди 7 години
...привикнало.Относно мит 3-истината е, че ако имате малък бюст, ще стане още по-малък... или и той ще се превърне в мускул. ;)Относно мит 4-ако тренирате предимно с тежести, с времето всяко друго движение, което изисква по-голямо усилие, ще ви разказва играта. Дори много бодибилдъри "се хвалят", че не правят никакво кардио.Относно мит 5-дори и да спрете с тренировките и да поддържате добър хранителен режим, няма как да стимулирате мускулите и мазнините се връщат.
4
2
 
1
 
! Отговори
Женско мнение преди 7 години
Относно мит 1 - примерът с културистите не е много на място, тъй като това са хора, които се предполага, че се занимават професионално с това, а разликата между професионалист и аматьор е огромна. Истината е, че няма да станете като мъж, но определено ще наедреете-крака, дупе, гръден кош, ръце (само в талията ще има намаление ;). Все пак говорим за мускули, нали?Относно мит 2-определено горите в пъти повече, когато тренирате с тежести, но трябва да се гледа интензитета и дали тялото не е привик
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя обаче яко си плаща за реклама
2
8
 
2
 
! Отговори
мъж 60 кг преди 7 години
Жените културистки имат страхотно тяло! Влюбен съм в тях.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дам, добре, че е Страхил, че да ни светне за митовете