Турчин заплашва родна плувкиня преди Рио

Екатерина Аврамова тормозена от баща на конкурентка
Обновена: 31 юли 2016 07:43 | 31 юли 2016 07:41, Красимир Ангелов
128
Турчин заплашва родна плувкиня преди Рио
Снимка: Reuters

Грозни закани и заплахи се наложи да изтърпи българската състезателка по плуване Екатерина Аврамова, която се състезава за Турция. Плувкинята бе заплашвана от бащата на конкурентка в националния отбор на Турция, броени дни прези старта на Олимпийските игри в Рио, съобщава "24 часа", позовавайки се на турски издания.

В четвъртък Катя се е присъединила към лагера на националния отбор преди олимпиадата в хотел в Истанбул, където е трябвало да даде интервю. Преди започването му обаче се е стигнало до грозните сцени.

За лош късмет на нашето момиче се оказало, че хотелът е собственост на бащата на нейната най-голяма конкурентка в националния отбор - Халима Зерен, която остава втора на 200 м гръб в първенството на Турция след Аврамова. Това проваля плановете на турската състезателка за участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро, които започват след броени дни.

Неуспехът на неговата щерка явно обаче е дошъл в повече на бащата бизнесмен, който се е нахвърлил словесно върху Аврамова по време на интервюто с обвинението, че е откраднала титлата и мечтата на дъщеря му. Според медиите е имало и псувни, етнически и ксенофобски обиди спрямо българката. Последвали и грозни заплахи към Аврамова за физическа саморазправа.

В крайна сметка българката е извикала полиция и е пуснала жалба срещу Зехи Зарен. Турската федерация по плуване вече излезе с декларация в защита на Аврамова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В турция няма български медии, В гърция няма Български медии, вБЮРМ няма български медии, в Сърбия няма български медии, но в България има новини на турски, и масово филми на турски по националниет телевизии . който иска да си направи кабелна турска телевезия, но не да ми говорят на турски по БНТ! или да ми дават турски филими по Великден по БТВ и по Коледа.
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е българка, това е ясно!
77
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като тази държава, предлага добри условия и по добро финансово възнаграждение на нашата спортистка, не виждам нищо нередно да се състезава за нея, желая успех на момичето!
76
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да се пените тука фактите са си факти. Хората ако могат да избират между Турция и България избират Турция. Дори и българите. Има много примери като този с Аврамова и нито един противоположен. Освен няколко изпаднали арменчета и едно гладно африканче друг чужденец не се е навил да представя България. Това е , свиквайте.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижда се кой народ ние е най близък по простотия
74
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото си сипеш, това ще сърбаш- никакво съчувствие за такива еничари!
73
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До къде стигна България, та спортистите даже да не искат, да се състезават за нея.
72
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом предава Родината и това и е малко!
71
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТе жените не чувстват нищо. Свикнали са.
70
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги ми е било странно на такива хора...Нека си представим, че Аврамова спечели олимпийска титла, какво ще почувства като засвири турския химн и се развее турското знаме ? Ще почувства ли нещо изобщо ?
69
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До !По цял свят е така и никъде не се приема за нормално...Не може да вееш знамето на чужда държава, която е исторически (пък и не само исторически, че е днешен) враг на родината ти и да очакваш одобрение от сънародниците си
68
5
 
42
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
Видяхте ли всички, в турция да си различно от турския етнос се води като престъпление, това ако не е нацизъм, после ние в България сме били фашисти, нацисти и тн. Щом те ни мразят, значи и ние трябва да ги мразим и да не им даваме права в България, но в медиите има новини на турски, турски сериали, и по някакъв начин хората се приобщават към това. Но трябва да се забранят.
67
11
 
14
 
! Отговори
! преди 7 години
И за България се състезават натурализирани чужденци. По цял свят е така. За футбола да не говорим. А да злобееш и да си готов да "пребиеш" - с какво си по-различен от полуделите фанатици. Аз лични не го разбирам. Вярно, че ако беше се състезавала за Русия щеше да получи повече одобрителни коментари :-)))
66
1
 
13
 
! Отговори
83 преди 7 години
83, Той и Поп Кръстьо е "работил" за турците по твоята логика. Мислете малко с тези глави. Не всичко е пари и плюскане в този живот.
65
5
 
46
 
! Отговори
оня с коня преди 7 години
До Pashaтолкова сте велика, че всичките ви забележителности са построени от други нации! вие знаете само джамии да строите! виждаме ви колко сте велики, като се прибирате за рамазани и байрями към турция - серете покрай пътя, като че ли няма бензиностанции с WC, и оставяте тонове *** след себе си! и 100 години да живеете в европа, ще си останете въшливи анадолци! :)
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НикиЗащо не, нали ? Майната й на България, да слагаме фесовете за няколко сребърника и т'ва е...
63
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НикиНяма държава, в която да се приема за нормално да смениш флага на страната си да започнеш да се състезаваш под чужд флаг. Мога дори да пратя линк как реагират например едни цивилозовани канадци на една тяхна сънародничка, избрала да се състезава за САЩ. Само хораи, за които родината не значи нищо могат да оправдават тази нейна постъпка.
62
31
 
20
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Алооооо коментиращите по-долу: В 21 век сме ако не знаете! Както стотици хиляди българи работят в чужбина и това момиче работи в чужбина. Щом са й предоставили по-добри условия, защо да не се състезава за Турция (или която и да е друга държава). Завистта, злобата и криворазбрания национализъм до никъде не води!
61
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото повикало, такова се обадило.Сама си го е избрала
60
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички знаем що за продажник е българина, още от време на Левски за това няма драма !

Спонсорирани публикации