Честито! Златните момичета спечелиха бронз в Рио

Грациите ни изиграха в многобоя великолепни две съчетания
Обновена: 21 авг 2016 19:18 | 21 авг 2016 18:44, Камелия Цветанова
144

Снимка: Reuters

Златните ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика спечелиха бронзов медал на олимпийския турнир в Рио де Жанейро.
Още по темата

Момичетата ни в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова останаха трети след Русия и Испания.

Грациите ни изиграха в многобоя днес великолепни две съчетания - с пет ленти и след тов с два обръча и три чифта бухалки.

Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценка от 17.700 за първата си композиция на финала, а след това и втора оценка от 18.066. Така с общ сбор от 36.766 родните красавици се наредиха трети.

Нашите завършиха с равен брой точки с Испания, но съперникът ни имаше по-висока оценка за трудност. Това е според правилника на художествената гимнастика.

Златото взе Русия с изключително представяне на бухалки и обръчи. Те събраха общо 36,233 точки.

Поклон пред Златните момичета на България!

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 7 години
Браво на гимнастичките ни.Да са живи и здрави и да ни радват с още успехи.Само,че в главата ми се върти друга мисъл.Може ли някой да каже само от началото на тази година колко медала донесоха отборите по математика,физика ,химия,биология?Очевидно е,че това са дисциплините в които нацията ни има най големи постижения.Там би трябвало да се влагат много повече средства отколкото сега!Поне да възстановят кръжоците и олимпиадите в училищата голям ефект би имало.
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бронз = 150 хиляди лева.Не ги жалете.
59
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 7 години
До ***,отите, които толкова се "чудят" защо наричат тия момичета златни :Запознайте се поне малко с историята на този отбор, и ще ви стане ясно ! Техните участия на световни турнири не се ограничават в олимпиадата, и медалите, които са печелили, не са били само бронзови. А вие сте просто едни *** зл,обари !
58
2
 
5
 
! Отговори
До будилник преди 7 години
Защо само от бай Тошо? Поздрави и от,, бедния" развит социализъм! Тогава да вземеш в художеств. гимнастика бронз беше пълна загуба! Ами борбата щангите бокса леката атлетика плуването фехтовката спортната гимнастика и много др. бяха на свтовно ниво!
57
2
 
4
 
! Отговори
Будилник преди 7 години
Да сте живи и здрави момичета! А за останалите,, самодейци"и политици много поздрави от бай Тошо!
56
0
 
5
 
! Отговори
Бръчков преди 7 години
Честито , красиви , български момичета !!! Златото тепърва е пред вас ! А журналята с цифрите нещо .... с 36.7 трети а с 36.2 първи ?!
55
1
 
8
 
! Отговори
Джон Смит преди 7 години
Браво на грациите.Важното е да си на стълбичката.Там на стълбичката 1,2, и 3 е от значение само за даденият спорт и статистиката.За нас е важно,и НАЙ-ВАЖНО да има химн и трикольор,медалът си е медал,защото там на олимпийският връх и най-малкото е от значение,но то е само за местата.Така че пак сме най-добрите,след толкова много години.
54
1
 
9
 
! Отговори
... преди 7 години
Прекрасни, с удоволствие ги гледах. За някои "интелигентни" коментари мога да кажа само, че не са положили вероятно и капка истински труд в живота си. Да вземеш бронзов медал от състезание където са най-добрите от най-добрите и то в такъв сложен спорт е подвиг.
53
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По моему самият спорт мяза на търсене на покемони и е абсолютно безсмислен. Оценяването е ала-бала, но ако се разгранича от това...браво за медала!!!
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брех мама му стара и Северна Корея ли ни изпревари ?
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, момичета! Бъдете здрави и благодаря за достойното представяне!
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 65 Световен шампион по вдигане на тежести за младежи -Румян Милчев се казвам . Стига ми и това .За съжаление вече по класиране сме и след С . Корея.25 години -демокрация и възход- честито .
49
2
 
2
 
! Отговори
До 66 преди 7 години
Оооо ,чиче , стара и самотна съм била... Ок , така да е . А ти какво , като не си стар и самотен от злоба за бронза ли не можеш да заспиш , та драскаш тука ?
48
1
 
1
 
! Отговори
До 65 преди 7 години
ако беше участвал ти и България щеше да има злато
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен ..... и Куба има злато .....
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен50 А Северна Корея има злато и Узбекистан също ....
45
1
 
7
 
! Отговори
СЕРЖАНТ преди 7 години
БРАВО ДЕЦА. ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ, ТОВА ОСИГУРЯВАНЕ . ВИ СТЕ НОМЕР ЕДНО. ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ.
44
4
 
8
 
! Отговори
славянин преди 7 години
По времето на ''упадъчния'' соц златните момичета наистина бяха златни и то редовно!
43
2
 
9
 
! Отговори
До 55 преди 7 години
Чиче , аз може да съм лелка и да не мога да мятам бухалки , но нямам претенции. Уважавам и ценя успехите на българските момичета от ансамбъла и много ме радват !А ти като толкова си недоволен от бронзовия медал - обръчи ли въртиш , ленти ли увърташ ? Златен медал ли спечели или си просто поредния комплексиран български мъж пред компютъра ?
42
2
 
5
 
! Отговори
До 52 преди 7 години
100 пъти ти изтриха глупавото мнение , но ти си упорит и *** . Добре , отговорих ти вече :Чиче , ти що не отиде да метнеш бухалките , да завъртиш лентата и да вземеш злато , а ? Може за Франция , Монако , Люксембург...все тая.

Спонсорирани публикации