Мирела Демирева получи наградата си за спортист №1

Олимпийската медалистка започва подготовка за новия сезон на 10 октомври
21 сеп 2016 17:30, Красимир Ангелов
8
Мирела Демирева получи наградата си за спортист №1
Снимка: Булфото

Сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година Мирела Демирева ще се завърне в Холандия на 10 октомври, за да започне подготовка за новия сезон.

Демирева получи наградата за спортист номер 1 на месец август, след като спечели сребро в Рио. За нея гласуваха всичките 23 спортни редакции, които са участвали в анкетата. Лекоатлетката получава тази награда за пръв път в кариерата си.

"Благодаря за признанието и за наградите. Имам още седмица и половина почивка, след което започвам подготовка за новия сезон. Уморена съм от всичкото това внимание към мен, защото не съм свикнала, но давам всичко от себе си. Първата седмица от подготовката ще тренирам в България, а на 10 октомври се завръщам в Холандия. Тази година ще ми бъде по-лесно, защото започваме от друго ниво. Ще започнем със скокове около и над 2 метра, сега вече имам друг подход и друго самочувствие", каза Демирева на специална пресконференция.

На срещата с медиите присъства и майката на състезателката Валя Демирева, която е бивша лекоатлетика и в момента треньорка.

"Заведох я в залата на Герена на 9 години. Любомир Запрянов я откри за скоковете две години по-късно. Това беше любов от пръв поглед", разказа майката на Демирева.

Състезателката коментира болната тема с липсата на условия за тренировки в България за лека атлетика.

"На първо място е необходима стратегия за развитие на спорта. Голям проблем е, че в София няма зала. В Холандия условията не са луксозни. Клубът разполага със зала с няколко скочища и зала за силова подготовка. Искам за вярвам, че в България ще има зала за лека атлетика, защото българската лека атлетика има нужда и заслужава да има зала", добави Демирева, която разкри, че вече няма проблеми с контузията на коляното.

Тя получи като награда и уикенд за двама в Пампорово с пълен ски пакет.

"Чувствам се много по-добре. Беше дълъг сезон, тежък психически. Аз не карам ски, но ходя по българските курорти, защото приятелят ми кара ски. Искам да опитам с много спортове, но се страхувам за момента. Харесвам много спортове - художествена гимнастика, плуване и други", каза още Мирела Демирева.

Лекоатлетиката коментира и широко обсъжданата тема за употребата на допинг с медицински цели.

"Правилата трябва да важат за всички, а сега не е така. Но всеки случай трябва да се гледа индивидуално. Всеки спортисти приема различни неща за възстановяване. Аз лично не пия лекарства, но взимам неща за възстановяване. Относно храната много внимавам и сама си я приготвям", каза олимпийската вицешампионка.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Била Грозна ? вие пъ сте мноо убави
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е това демиле?
2
4
 
2
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Като няма риба и ракът е риба казват хората. Личен рекорд от 197 см - височина за девойки - спортист номер едно? И приказки, претенции, обяснения, обещания...Айде стига вече.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DiscoveryПоне, все пак е със сребърен медал и заслужава малко повече!

Спонсорирани публикации