Титаничен сблъсък на най-силните

Най-добрите ММА бойци и муайтай състезатели в Арена Армеец
24 сеп 2016 11:40, Петя Славова
6
Титаничен сблъсък на най-силните
Снимка: Личен архив

Едни от най-силните мъже в света – 24 класни професионални бойци по правилника ММА и муайтай с различни националности от 15 държави, пристигат у нас за специална гала вечер. Всички те подготвят зрелищен спектакъл, който може да видим на 24 септември от 19.30 часа в столичната зала „Арена Армеец“.

За първи път София ще бъде домакин на спортно събитие от подобен род и класа, в което професионални състезатели – отлични спортисти и неколкократни шампиони в различни категории, ще предложат на феновете на зрелищните битки неповторими емоции и преживявания.

Титаничните битки ще бъдат придружени от зрелищно светлинно шоу и от множество визуални ефекти, както ще има и здрава музика, която да поддържа темпото на ниво, обещават организаторите.

Бляскаво декорирана и оформена, залата ще е с неповторима атмосфера, като ще има и специален ВИП сектор, непосредствено до ринга. „Такива светлинни ефекти не са правени и за големи концерти“, отбелязва един от организаторите на събитието – Явор Рачев.

"Всъщност това състезание е разделено на две части. Едното обхваща двубой по муайтай. Бойците се бият по правилата на кикбокса, но двубоят е доста по-атрактивен“, разяснява Явор.

Победителите в това шоу ще имат честта да се бият на следващия турнир, който ще се състои в Банкок, Тайланд и ще е пред краля. Състезанието там се нарича „За купата на Краля“ „The Kings Cup“ и е най-елитното състезание от този род в цял свят. „Тайланд е родината на муайтай и там заминават най-престижните бойци, които мерят силите си там“, казва още Явор.

Другият турнир Elite Fight Night по правилата на ММА ще излъчи победители, които заминават за Абу Даби, ОАЕ в края на годината, където ще се организира мащабно шоу пред шейха.
Няма да липсват и достойни български представители. Неколкократният шампион по муайтай – Йордан Янков ще се изправи срещу опитния и много агресивен боец от Словакия – Игор Данис.

На ринга ще излезе и известният с нокаутиращите си удари Владислав Кънчев и изключително техничния Симеон Баталов, който в сблъсък с грузинеца Raul Tutarauli, ще се бори за честта да се бие на финала на „Abu Dhabiw Warriors“. Освен тях на ринга ще видим и Абнер Ловерас – възпитаник на изключително популярния напоследък боец Конър МакГрегър в риалити шоуто „The Ultimate Fighter 22“.

Освен основната програма, ще има и три предварителни подгряващи срещи, в които участие ще вземат шестима българи. Чуждестранните гости също са страховити.

Чеченецът Арби Емиев е сред атрактивните участници, а бразилецът Фелипе Диас има доста интересна съдба. Роден в бедните квартали – фавели, той извървява дълъг път от уличен боец и затворник, за да бъде днес звезда на ринга. Успява да замине за Тайланд, където намира своето място в бойните редици.

Именно тези двама участници ще премерят силите си в София и обещават зрелищна битка. Сред състезателите още е десетократният световен шампион по муайтай Денис Гончаренок – с над 200 двубоя зад гърба си. „Има само 6 загуби“, разказва още Явор.

Организирането на ММА двубоите се ръководи от Христо Христов и Любомир Геджев – лицата, които стоят зад едни от най-успешните ММА състезания у нас, а за муайтай битките се грижат Кирил Пенджуров и голям екип от Тайланд, който пристига у нас за състезанието.

Преди началото на гала вечерта от 19.30 часа на 24 септември в зала „Арена Армеец“, през целия ден в малката зала на "Арена Армеец“ пък се провежда Държавно първенство по ММА, с вход свободен.

"Едва ли скоро ще видим бойци от такъв сой“, отсича Явор и допълва, че събитието е предназначено и за хора, които не са свързани с тези спортове, тъй като участниците ще покажат съвършена техника и красота.

Вижте някои от участниците в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Drago преди 7 години
Хахахахаха Втората снимка от галерията е потресаваща ...
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по коя телевизия ще ХО дават
2
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Тука сме бееееееееМа още не е станало време дъ съ Млатимххххххххххххх
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наште бабаити няма ли ги?

Спонсорирани публикации