Петев оставя националния, поема Динамо Загреб

Треньорът се разбра с хърватите, представят го след мача с Ювентус
26 сеп 2016 12:00, Красимир Ангелов
26
Петев оставя националния, поема Динамо Загреб
Снимка: Булфото

Националният селекционер на България Ивайло Петев ще поеме хърватския шампион Динамо Загреб, гръмна вестник "24 часа".

Специалистът е провел разговори с ръководството на участника в групите на Шампионската лига този сезон и се е разбрал с клуба.

Утре Динамо приема Ювентус във втория си мач от груповата фаза на Шампионската лига, а веднага след това се очаква Петев да бъде представен като нов треньор. В неделя пък е дербито между големите съперници Динамо и Хайдук Сплит.

Динамо направи няколко опита да привлече Петев, но все нещо се проваляше. За последно имаше вариант през лятото. Тогава обаче бе назначен Златко Кранчар, но той се задържа само два месеца на поста.

Все още не е ясно кой треньор ще води България в предстоящите световни квалификации. Петев вече обяви избраниците си от чужбина за тежките гостувания на Франция и Швеция на 7 октомври и 10 октомври.

На 13 ноември е последният ни мач за календарната година - в София срещу Беларус. Националният ни отбор стартира пресявките към Мондиал 2018 с драматично 4:3 срещу аутсайдера в групата Люксембург.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 7 години
Трябва и Борислав да поеме македонското БФС , заедно със сина му , да го цани за Главен Вратар .Белким Футбола в БГ се отдели от Черното Тото .
17
2
 
5
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До фактЗащитата наистина е най-слабото звено, но и в нападение има проблеми - не е особено резултатно, разчита се предимно на индивидуални изяви, няма сработеност и общи действия.
16
5
 
4
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Петев е прилично грамотен треньор и ако го оставят да работи спокойно без излишни намеси от ръководството на клуба може да изгради нелош отбор и да постигне доста добри резултати пример - престоят му в Лудогорец. В националния отбор е постоянно подложен на натиск от БФС и му се пречи, за съжаление не е в състояние да се противопостави.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щастлив ден за БГ, скръбен за Динамо!
14
3
 
6
 
! Отговори
Готино преди 7 години
Трябва бързо да му намерим заместник докато не са го съблекли и там...аз също съм за Любо Пенев,но очаквам нова изцепка от рода на Краси Балъков или Хубчев
13
4
 
7
 
! Отговори
Херцог Трън преди 7 години
Тоя Петев е пълен ***! Давам им максимум 5 месеца на тия от Загреб и ще го изритат! Не за друго, а защото Петев е продажна марионетка. Няма да забравя как пускаше малката перука да играе ,при положение че имаше наистина добър врата в лицето на Владо Стоянов!
12
2
 
7
 
! Отговори
факт преди 7 години
стига с тия празни клишета за подмладяване..трябва да играем с 15 годишни лив Щатите 1994 година играчите ни да не бяха на по 20 - празни приказки..няма млади няма стари - или играе или не
11
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 7 години
единственият проблем на тоя национален отбор е защитата - няма такава !!!а без защита - всяка атака е гол - както и става,защото....ами няма защита
10
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Най-напред трябва да се намерят читави защитници - защитата определено е най-сериозният проблем в националния отбор, в нападение има читави индивидуални изяви и понякога падат голове, вратарите Стоянов и Митрев са доста стабилни като цяло.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай ИванАми, виновен е!Никаква стратегия, никакво истинско подмладяване на отбора..никаква промяна в стила на игра.Да не говорим, че не ни убеди, че сам взима решенията кой да играе и кой не, в отбора.А, тези приказки за "който и да дойде, няма да стане" не ги приемам.В Албания, дойде един среден италиански треньор и ги класира на Европейското. С много работа.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-готина от цялата статия е думичката "Специалистът" :)
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде спаси се и Петев! Крайно време беше
6
3
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
И чичовото, и дедовото все тая. Футбол се прави с интелигентни треньори и футболисти.
5
9
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Не мога да разбера какво ви е виновен Петев за състоянието на националния отбор по футбол. Вие давате ли си сметка че ако ще Гуардиола да стане треньор, пак ще сме на това дередже.
4
2
 
2
 
! Отговори
naco преди 7 години
КОЙ кого ОСТАВЯ обаче ни се струва,че НЕ е много ЯСНО
3
2
 
15
 
! Отговори
Психодиспансер преди 7 години
Оххххххх пу пу пу де късмет. Ако може да им трансферираме и Перуци ще отдъхна напълно
2
1
 
13
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Чичовото да поема МОМЧЕТАТА!
1
2
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Прекрасна новина.Да се маха от националния отбор.Но що ми се струва че до зимата ще гледаме 2-ри епизод на сериала "Събличай" любезно продуциран от Хърватите!

Спонсорирани публикации