Драма изстреля Гришо на 1/4-финал в Пекин

Българинът елиминира Люка Пуй след трисетов мач
24
Драма изстреля Гришо на 1/4-финал в Пекин
Снимка: Reuters

Ракета №1 на България Григор Димитров се класира на четвъртфиналите на силния тенис турнир в Пекин от категория АТР 500. В изключително драматичен мач българинът успя да елиминира французина Люка Пуй след победа 6:7(3), 7:6(0), 6:4.

25-годишният хасковлия сервираше солидно в първия сет, но не се възползва от шансовете си при подаването на съперника и се стигна до тайбрек. В него Пуй поведе с 4:1 точки и без особени затруднения стигна до успеха.

Във втората част французинът проби за 3:2, а при 5:4 сервираше за мача, но Димитров си върна пробива. Последва нов тайбрек, който премина изцяло под диктовката на българина.

В решаващия трети сет 20-ият в световната ранглиста хасковлия проби в петия гейм и до края не допусна обрат.

Димитров направи 28 печеливши удара срещу 36 на Пуй, но французинът допусна цели 55 непредизвикани грешки срещу едва 25 на българина.

С успеха хасковлията заработи 77 375 долара и 90 точки за световната ранглиста, а на четвъртфиналите той очаква победителя от двубоя между поставения под номер 2 Рафаел Надал (Испания) и квалификанта Адриан Манарино (Франция).

Димитров има един четвъртфинал в Пекин през 2014 година, когато беше спрян от Новак Джокович (Сърбия) с 2:6, 4:6.

Подробности за срещата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
kklisures123 преди 2 години
Hello. And Bye.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Григор участва в далеч по-силния турнир в Пекин, вместо да бъде 8-ми поставен в Токио (който пак е АТП 500), главно заради лакомите му мениджъри от IMG(на Федерер хората). Заради тях след 3 седмици ще играе в Базел (срещу Надал, Вавринка, Нишикови, Раонич, Чилич и сие), вместо на далеч по слабия турнир във Виена, където ще са само Мъри и Тийм.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много силен турнир е китайския. Интересното е, че Гришо можеше да отиде и на японския и с отпадането на Кей Нишикори можеше и да го спечели. Двата силни турнира са от серията 500 и дават еднакъв брой точки, но Гришо избра по-трудния турнир. Защо ли ....
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак срещу Надал. Рафаел Надал току-що победи Манарино с 2:0 сета, но за малко не се стигна до трети сет, а там не се знае знае ли се.
18
2
 
3
 
! Отговори
РККА преди 7 години
e поне ще гледаме Надал ..аз не се оплаквам..
17
2
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Е как кой ,китайския !
16
1
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
Не е ясно какво се опитваш да ми разясниш!Ясно е, че имаш сериозни проблеми със пунктуацията!
15
10
 
1
 
! Отговори
да преди 7 години
Така е ,Джоко го е печелил 6 пъти ..............Проблема е че Григор и един не може да спечели и в това е проблема ,който се опитах да ти разясня,завистнико !
14
0
 
12
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
До вчера турнира не ти беше посредствен, но след като Григор напредна, нещо се промени у теб. Явно Мъри, Надал и Раонич и те са посредствени?
13
1
 
10
 
! Отговори
до елитарния Н 11 преди 7 години
Той защото е посредствен турнир, затова Джокович го е печелил 6 пъти, а? Кому е нужен твоя завистнически коментар?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До мда"Ако всеки ден играеш мач ,къде е насладата от момента." Ами не играй всеки ден мач. Ходи само на най-големите турнири, печели ги и се наслаждавай.
11
16
 
1
 
! Отговори
мда преди 7 години
Поредният комерсиален турнир за посредствените .Става нещо като БНТ култура ......... Посредственици се опитват да кажат нещо си .Та и този ,подготвил се за Пекин ,а в Америка,Париж и където трябва излиза от корта с наведена глава.Кому са нужни тези турнири и измислените спортисти като Григор? Така губи и тениса ,не случайно Джоко загуби тръпката.Ако всеки ден играеш мач ,къде е насладата от момента. И остават посредствениците като Григор . Бенентешка култура ,да ви учи на нещо ?
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Строхотна подготовка показа, вчера игра близо 3 часа, докато Пуи почиваше! Дано китайците да се научат да си нареждат програмата занапред
9
11
 
5
 
! Отговори
е,и преди 7 години
Липсват титлите !
8
8
 
11
 
! Отговори
Мастера преди 7 години
Днес бг вие сте простаци! Хасковлията...алооооо, Българин е, вие сте от Асково! Никакво уважение, драскачите ви са за уволнение! Неграмотници!!!!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКой ли е този Мишо? Или давай, лав да става.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак не игра кой знае какво и пак би, при това 16-я в света, който е и в чудесна форма. А ако почне да играе добре, какво ли ще ги прави?
5
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един месец му се играе, шест не. Нормално процедура за Мишо!
4
1
 
33
 
! Отговори
Браво Гришо преди 7 години
Май с новия треньор нещата потръгнаха. Дано продължи така и скоро ще влезе в топ 10.
3
0
 
23
 
! Отговори
Браво преди 7 години
Победа над 16-ия в световната ранглиста в един оспорван мач. Спечели досега 90 точки за ранглистата и 77375 долара от наградния фонд на турнира. Сега го чака победителя от срещата между Надал и Манарино.