Бенефисът: Сълзите и медалите на Златните! Редом с Цвети

За 7 г. ансамбълът по художествена гимнастика ни донесе 81 медала
Обновена: 11 окт 2016 16:53 | 11 окт 2016 16:30,
14

Бенефисът, с който България ще се прости с Отбор 2016 на Златните момичета ще се превърне в зрелищен мултимедиен спектакъл.

На него ще присъстват гимнастичките Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина  Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова. Редом до съотборничките си ще застане и Цвети Стоянова, момичето, което спечели най-важното състезание – това за живота си.

"Отборът" – бенефис на Златните момичета 2010 - 2016, ще бъде на 17 ноември от 19:30 часа в зала "Арена Армеец". Подробности за предстоящия спектакъл бяха разказани на специална пресконференция днес.

"Един отбор като техният наистина заслужава да бъде изпратен подобаващо", каза председателят на Българската Федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

"За мен историята на този отбор e път, пo който имаше всичко - много любов, сълзи, болка и огромно удовлетворение от всичко, което се случи. Обещаваме ви един спектакъл на световно ниво – такова, каквото заслужават нашите момичета", каза тя.

Още по темата

Треньорът на момичетата Ина Ананиева обеща публиката да изживее всичко, през което гимнастичките са минали за тези седем години. Ще бъдат показани и най-успешни съчетания на Златните момичета - по нестандартен начин.

Зрелищният мултимедиен спектакъл ще представи за първи път пред широка публика на живо личния принос на всеки член на отбора, допринесъл за успеха на Златните момичета през последните седем години.

Под светлините на прожекторите ще бъде Oтборът в пълния му състав – всички състезателки oт последните седем години, президента на БФХГ, треньорският състав, хореографите и всички останали членове на екипа, които oбикновено остават извън светлините на прожекторите – хореографи, физиотерапевти, доктори, дизайнери на трика, автори на музиката, психологът на отбора.

"Целта е да представим емоцията, сълзите, радостите, личните качества и личните истории на Златните момичета и целия екип, който стои зад техните успехи. Създаваме концепцията специално, за да почетем огромните успехи и постиженията им", каза и Калоян Лалев, който е управител на 24/7, която организира Бенефиса.

Той съобщи, че днес се пускат още 2000 билетa в продажба. "Рaдваме се, че ще имаме пълна зала, което доказва огромната любов и признание на българската публика към Отбора", каза още той.

По време на днешната си пресконференция, освен детайли за бенефиса, гимнастичките разказаха и за най-важните си постижения като национален отбор.

Само за седем години – от 2010 до 2016, второто поколение "Златни момичета" донесе на България 81 медала. Впечатляващата статистика на отбора включва 8 златни медала от Световни купи многобой (Каламата 2011, София 2011, 2012 и 2013, Минск 2014, Ташкент 2015);  2 спечелени Гран При турнира (Москва 2015 и 2016); 60 медала от Световни купи (2010 – 2016);  2 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от Световни първенства; 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала от Европейски първенства; световни шампиони финал на обръчи и ленти, както и бронзови медалисти в многобоя и на съчетание с топки от Световното първенство в Монпелие, Франция 2011;  абсолютни световни шампиони – многобой от Световно първенство в Измир, Турция 2014; шампиони финал на бухалки от Европейското първенство в Баку, Азербайджан 2014; вицесветовни шампиони в многобоя на Световното първенство в Щутгарт, Германия 2015; бронзови медалисти на олимпийските игри в Рио де Жанейро, Бразилия 2016.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Елена преди 7 години
До АнонименКаква срамота? Ако ми излезете с довода "Те нямат един работен ден..." ще умра от смях :D Момичетата се занимават с това си начинание от 18 години приблизително, печелят десетки медали + медал от ОИ, а точно този бронз им позволява да взимат тази "пенсия", след като прекратят кариерата си ;) Мисля, че е напълно заслужена ;) Не може само да даваш, идва време когато трябва и да вземеш
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И психолога на отбора? Как не го е срам да се появи публично тоя доктор ?????Психологът не е никакъв доктор, т.е. той не е лекар.Доктор е психиатъра.Съвсем различни видове и степени на образование са.
7
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както и да и се отпусне пенсия???Каква пенсия за 20 годишни хора??Срамота
6
3
 
12
 
! Отговори
veneta преди 7 години
всички приходи от бенефиса трябва да се дадат на Цвети Стоянова. Както и да и се отпусне пенсия и на нея въпреки че не е участвала на олимпиадата . Тя заслужава да получи . Без нея никой нямаше да отиде на тази олимпиада. Хайде българи ,покажете че сте хора!
5
1
 
5
 
! Отговори
Дуле преди 7 години
Момичето най-в ляво на снимката. Влюбен съм.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само една художествена гимнастика ни остана! Не дай Боже след това поколение да стане като футбола след 1994г!
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И психолога на отбора? Как не го е срам да се появи публично тоя доктор и защо още е на поста си?
2
2
 
21
 
! Отговори
И убави и талАнтливи преди 7 години
Много са готини. Особено тия тричките от дясно на ляво. Че и медали носят. А някакви дребни душици завиждаха, че щели да им дават пенсии. Ми който си е заслужил и на тия години ще получава пенсия. То ако беше лесно щеше всеки да се цани за гимнастичка, особено държавни глави на малки балкански държави, дето това им е несбъднатата детска мечта.
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моментът, в който 6 крехки момичета от ансамбъла по художествена гимнастика, са по-издръжливи на интензивни физически натоварвания от 11 коча накуп, водещи се за футболисти

Спонсорирани публикации