Канадец спря победния път на Гришо в Китай

Българинът падна от Вашек Поспишил с 5:7, 6:7
Обновена: 12 окт 2016 13:35 | 12 окт 2016 13:35, Красимир Ангелов
52
Канадец спря победния път на Гришо в Китай
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби мача си от втори кръг на силния турнир в Шанхай срещу канадеца Вашек Поспишил с 5:7, 6:7 (2).

Това е първо поражение на хасковлията срещу този противник, който дори нямаше спечелен в сет срещу него в изиграните преди това четири двубоя.

Любимият на Никол Шерцингер започна много слабо мача и набързо изостана с 0:3 след пробив, но осъществи рибрейк и изравни. В деветия и 11-ия гейм българинът имаше лека преднина при сервиса на канадеца, но не успя да стигне до точка за пробив. Вместо това, Димитров беше пробит в решителния 12-и гейм, в който сервираше за влизане в тайбрек.

Във втория сет и двамата състезатели сервираха стабилно и печелеха подаванията си, за да решат спора в тайбрек. В него Гришо допусна ранен мини пробив и отстъпи без осолена борба с 2:7 точки.

Подробности за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: тенисГригор Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 36Тези всичките които си изредил го бият *** и на сън.И спрете да дрънкате глупости.Дори когато стигна за МИГ осмо място половината му мачове бяха или срещу контузени съперници които се отказваха по средата на мач или пък изобщо не излизаха да играятДришо отдавна е дедо-пенционер.Оставете го да си бамка бабката......
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено *** взема някакви "екстри"Едва ли е Мелдоний но оня венецуелски "ИЧсперт" го помпа с нещо.Скоро ще се разбере.
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко си се върна в нормалното.ВториКръг ПакПадналов.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...победния път"????WTF??Какъв победен път, какви 5 лева.когато те е "изчукал" номер 131 в АТП мисля че е време да ЗАМЪЛЧИТЕ с дивотиите.Както казах преди седмица, преди Клоуна се срина от 8мо до 40то място сега ще е от 20то на 120то.Само гледайте!
39
2
 
2
 
! Отговори
РККА преди 7 години
ima подем в играта спор няма,жалко че няма да гледаме Джокович
38
8
 
5
 
! Отговори
ТЕНИС ЗАЛАГАНИЯ!!?!! преди 7 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ!!! МАЧА МУ С НАДАЛ БЕШЕ УРЕДЕН ОТ САМИЯ НАДАЛ КОЙТО БЕШЕ ЗАЛОЖИЛ 2 МИЛИОНА , ЧЕ *** ЩЕ ГО ПОБЕДИ ОТ КОЕТО СПЕЧЕЛИ ДВОЙНО !*** НИКОГА НЕ Е БИЛ ИСТИНСКИ ПОБЕДИТЕЛ И НАДАЛИ НЯКОГА ЩЕ БЪДЕ!!!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надалчо пак ли беше контузен след като Виктор го спука от бой преди малко? Кажете, бе фенчета на испанчето?
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При тенисистите е голяма рядкост, да играят 3 седмици подред, а и Григор стигна много далеч в предните 2. На всичкото отгоре, сега му предстоят пак 3 поредни седмици тенис.
35
4
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Според теб отпадналите на втория кръг не са големи тенисисти, т.е. Надал не е голям тенисист, Бердих, Чилич, Кириос, Гришо, .... Също и Иво Карлович, който отпадна още на първия кръг от същия този неизвестен за теб Поспишил. Май сами ти си голям тенисист в твоите представи.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не забравяйте, че Поспишил е бил 25-ти в световната ранглиста и не е кой да е, както им се струва на някои, които хал хабер си нямат от тенис и вероятно освен футбол друго не знаят.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надал със тая "сериозна контузия" изобщо явно не се е пазил, защото след загубата от Григор изигра 3 мача в 3 дена на двойки и даже ги спечели всичките и вдигна купата! Хайде без измислици, а?
32
4
 
6
 
! Отговори
бг соросоид преди 7 години
явно за боолшинстовото от тукашната аудитория загагубата от 131вия в рангланстита не е провал ......също факта че тва е едва 2ри кръг ......явно големите тенесисти играят така - паадат от тенесиссти извън топ 50 .........железна логика , разбирачи !
31
5
 
6
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Може би Гришо не успя да издържи физически - изключително силна игра в Пекин, после вчера имаше много изморителен мач с Гаске и умората си е казала думата. Между другото и Надал отпадна като Гришо. загуби от Виктор Троицки в два сета и Надал не показа никакви признаци на контузия, каквато тук сънуват някакви.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гришо има победи срещу всички тенисисти в сегашният топ 10 с изключение на Федерер и това не е случайност. Няма съмнение, че Гришо е единственият българин, който е изключително силен тенисист.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е в мястото в ранглистата. Да си в топ 100 е много. В топ 100 няма слаби тенисисти, даже и в топ 200 няма слаби тенисисти. В топ 50 са най-добрите, а в топ 30 са изключително силни тенисисти.
28
1
 
7
 
! Отговори
дедо гоше преди 7 години
Истината е че тези които идват от квалификацийте могат да бъдат в много по-добра моментна форма от другите - непознати са, надъхани, влззли в ритъм от повечето мачове...но все пак... Гришо трябваше да го бие без напрежение ако иска да дърпа нагоре...или пък не може просто...
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука май доста хора си вярват, че Григор е някакъв изключителен тенисист.По-скоро победата му срещу Надал беше случайност. Прави са тези, които споменават за контузията му в глезена. Здрав Надал трудно би загубил точно от Григор.
26
3
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Смятам че няма оправдания за подценяване, а може умората да му е повлияла. Такива тенисисти трябва да бъдат бити всеки път от Гришо. Да не може да направи един пробив на този канадец не го разбирам.
25
4
 
3
 
! Отговори
бг соросоид преди 7 години
До Анонимен абе човече , кой ти е казал че съм фен на испанеца ?!!? Надал ми един от най-пртивните тенесисти ..... просто отбелязвам факта че беше контузен ..... какво веднага обиждаш и реши че съм фен на испанеца без да знаеш ......
24
3
 
4
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Ще ръчка ама само когато *** с големата паламарка почива.