Рома, Шалке и Аякс дебнат Лудогорец в Лига Европа

Жребият в турнира ще се тегли в понеделник
8
Рома, Шалке и Аякс дебнат Лудогорец в Лига Европа
Снимка: БТА

Българският шампион Лудогорец вече очаква с нетърпение жребия за 1/16-финалите в Лига Европа в понеделник, след като снощи успя да се класира за втория по сила турнир в Европа.

"Милионерите" завършиха на трето място в груповата фаза на Шампионската лига и така успяха да намерят място в елиминационната фаза на Лига Европа.

Към момента са ясни шест от възможните противници на Лудогорец - са Аякс, Зенит, Рома, Шахтьор, Шалке и Спарта Прага. Тази вечер, както и в четвъртък, ще станат ясни окончателно всички отбори, които продължават в Лига Европа.

За жребия на 1/16-финалите отборите ще бъдат разделени в две урни от по 16 - поставени и непоставени. В урната на поставените са всички 12 победители в групите на Лига Европа, заедно с четирите клуба с най-висок коефициент от завършилите на трето място в групите на Шампионската лига.

В урната на непоставените са 12-те отбора на второ място в групите на Лига Европа и другите четири клуба, завършили на трето място в групите на Шампионската лига, с по-нисък коефициент, сред които е именно Лудогорец.

Още футболни новини от Европа четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Има ли значение,сам по себе си успеха е безспорен
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 - извинявам се. Играли са и предварителен кръг.
5
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За феновете на несъществуващия вече отбор "на армията" остава утехата че са играли на полуфинал преди 50 години. Тогава всъщност са участвали 30-тина отбора от цяла Европа и закрития отбор е отстранил само 3 съперника.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кои други бг отбори са постигнали направеното от лудогорец? наистина питам, за статистиката. а как ще се представят в лига европа предстои да се види; добри са, но и непостоянни. хубаво правят реми с псж в париж, ама преди това паднаха 6:0 в лондон.
3
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано се падне Фенербахче! Какво яко дерби ще е Лудогорбахче Фенербахче!
2
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лудото пиле ще яде бахур.
1
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкото Лудогорец! Дебнат да го *.нат.

Спонсорирани публикации