Григор Димитров: Този трофей значи много за мен!

Понякога този спорт може да бъде брутален, призна той
8 яну 2017 17:43, Анисия Иванова
94
Григор Димитров: Този трофей значи много за мен!
Снимка: БТА

Ракета №1 на България Григор Димитров беше на седмото небе от щастие, след като триумфира на турнира в Бризбейн, завършвайки една перфектна за него седмица. Това е петата му титла в турнирите на АТП след две години и половина прекъсване.

Хасковлията триумфира в Бризбейн, след като по пътя към трофея елиминира последователно трима играчи от топ 10, в това число миналогодишния победител Милош Раонич (Канада) на полуфиналите вчера и Кей Нишикори (Япония) на финала днес с 6:2, 2:6, 6:3.

Още по темата

"Кей е един от най-трудните съперници в Тура. Сигурен съм, че ни предстоят още много срещи с него. За мен този трофей значи много", призна българинът.

"Изпитах най-много наслада на корта през тази седмица. Това е един от големите моменти за мен. Целта за първите 6 месеца бе да спечеля титла, а го направих още в първата седмица. Емоционална победа, понякога този спорт може да бъде брутален", каза Григор.

Той разкри, че през тези десет дни се е забавлявал много, "повече отколкото някога на тенис корта".

"С тази страхотна публика се чувствах като у дома си. Искам специално да благодаря на отбора ми - на Дани (Валверду, б.а. личния треньор на Димитров), защото това е първата ни титла заедно", каза още хасковлията.

Номер 5 в света Нишикори призна, че е разочарован от загубата, но поздрави победителя.

"Григор игра страхотен тенис. За шеста година участвах в турнира и за първи път достигнах до финала, така че мога да бъда доволен от седмицата. Надявам се някой ден да стигна и до титлата", заяви японецът.

"В третия сет той започна да играе много добре. Аз взех някои лоши решения, особено в гейма при 3:4. Той игра агресивно, натискаше с форхенда при всяка възможност и сервираше страхотно", каза още Нишикори.

През следващата седмица Димитров ще играе в Сидни, където през миналия сезон падна на финала от Виктор Троицки (Сърбия).

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

 


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации