19 държави ведно: Русия – вън от спорта!

Причината са допинг скандалите, искат и да отнемат домакинствата
11 яну 2017 08:09,
128
19 държави ведно: Русия – вън от спорта!
Снимка: Reuters, архив

Националните антидопингови агенции от 19 страни, обединени в NADO, поискаха Русия да бъде отстранена от участие във всички международни спортни състезания и да й бъде отнето правото да домакинства такива. Това става ясно от декларация, публикавана в Twitter от журналиста от BBC Дан Роън.

От написаното сe разбира, че от NADO са категорични - втората част от доклада "Макларън" е извадила на бял свят "неопровержими доказателства за системно прикриване на допинг", затова Русия трябва да бъде отстранена от участие във всякакъв вид международни спортни състезания, докато спортните и антидопинговите норми в страната "не бъдат приведени в пълно съответствие със Световния антидопингов кодекс".

Лидерите на NADO освен това настояват международните федерации и другите организатори на международни спортни състезания "да лишат Русия от домакинството на турнирите, които вече са й дадени, както и да се въздържат от даване на домакинство в бъдеще", пише "24 часа".

NADO предлага да се приложи стандартната система за руските спортисти, според която всички, които са чисти от допинг, могат да участват като неутрални.

Декларацията е подкрепена от антидопинговите агенции на Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Япония, Холандия, Полша, Словения, Испания, Южна Африка, Швеция, Швейцария и САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
7
 
4
 
! Отговори
east преди 7 години
До Анонимен 104Гладни са и още как ! БВП на Русия е колкото на Холандия. Обаче в Холандия живеят десет пъти по-малко хора от колкото в Россия.
85
7
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 7 години
А, бе какви са тези държави подписали декларацията? Не виждам вътре Северна Корея, Ботсуана, Уранда Урунди!? Световният ИмпериализЪм се опитва да изкара другаря Путин лъжец? СъвеЦките другари никога на лъжат! Те 60 години не лъгаха за Катин.50 години не лъгаха за сваленият японски самолет.Сега не лъгаха за сваления индонезийски самолет над Украйна. Изобщо при тях лъжа не съществува! Както е казал Оруел в Империята на злото лъжата е истина...
84
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли сросоидити са ви криви, че сте зобали като невидели бе?
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до ЖелязкоE да де, те в Америка бият ***, нали?
82
8
 
15
 
! Отговори
до Желязко преди 7 години
Момче, виж списъка на отстранените американски спортисти, той е доста по-дълъг от руския, и никой не плаче, хванат го и пътува, надалече.А тези не друг, а държавата ги прикрива.Тази държава винаги е носила вреди и беди на всички.
81
10
 
21
 
! Отговори
Желязко Ламаринков преди 7 години
Това е нелепо, всеки занимаващ се със спорт, знае че няма чист спортист. Колко американски спортисти хващани многократно с допинг бяха допуснати на олимпиадата. Много жалко, че намесиха спорта и изкуството в политиката. Какво ще кажете също и за мис Хилзинки и Евровизия?
80
7
 
8
 
! Отговори
Зоовъд преди 7 години
Ако на прасенцата в кочиннката не се дава зоб не наддават.
79
14
 
14
 
! Отговори
ЛОСИОНАДА преди 7 години
Народите от ОНД да си организират лосионада!!!
78
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то антилосионната комисия не може да ги спре, че антидопинговата ли ще го стори...
77
25
 
12
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Вън от спорта ли??? Вън от всичко . Вън от цивилизования свят..Отредена им е съдбата на доставчици на газ и петрол за нормалните народи...Нищо повече...
76
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През 1936г. на олимпиадата в Берлин и Хитлер е използвал спорта за прослава на Райха и на фюрера разбира се. Руското фюрерче не се е поучило от историята.
75
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С РУСИЯ ВИНАГИ ЗАЕДНО И НАПРЕДС Русия-ДА, с джуджето-НЕ!
74
10
 
27
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА: преди 7 години
След тежка и продължителна СТУДЕНА ВОЙНА - възкачи се САЩ на престола, еднолично да управлява Света, всичко се случваше по нейна воля и желание, ослади й се господството, но наддигна се възстание, от пепелта роди се опозиция, посочиха с пръст грешките американски , и поискаха справедливост... Трудно се сдава власт, болезнено е като слизаш от върха - ще направиш всичко възможно там да се задържиш, но вече не си желан там и шанс нямаш Америко!
73
10
 
22
 
! Отговори
Кракра преди 7 години
До ,,***" съжалявам драги,но сам си се нарекъл така.Това решение е политическо и внесено от русофоби затова е така.Първо няма никакви доказателства а само думите на попа ,,не гледай какво правя а слушай какво говоря"Защо т.нар. ВАДА ликвидира всички американски проби които притежаваше.Второ защо всички американски медали от Рио бяха спечелени от луди и куци спортисти.Защо когато се разкриха измамите,обявиха горките спортисти изнесли им личният живот на показ(сестрите Уйлямс и други)Демагогия
72
12
 
24
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Ах западняците колко ги боли, че има народи, които не им се кланят и не им се подчиняват....Ах колко много искат да раздробят големите руски територии и да си поделят ресурсите западните корпорации.... И правят какво ли не, че да смазват руснаците, било то и чрез спортта...НЕ СМЕ СЛЕПЦИ!
71
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГЛУПАКАРусофилите бе влагат мисъл а комплексарски емоции. Мислите им ги пишат в Москва.
70
18
 
9
 
! Отговори
ГЛУПАКА преди 7 години
До АнонименНЕ! Не драги! Вие като четете не влагате мисъл в прочетеното нито в информацията която ви се поднася. Всички взимат допинг,но на едните им се отнемат медалите и званията и държавата не ги защитава и да говори за диверсия срещу тях.Докато в Русия държавата участвува в тези безкрайни мошеничества и подмяна на проби. Ако не така САЩ щяха да изригнат срещу отнемането на титлите от Тур дьо Франс на един от колосите в колоезденето Армстронг. Но тук самата държавна агенция го наказа.
69
5
 
18
 
! Отговори
хехе преди 7 години
ами да отстранят и Китай ...и да си раздават медалите само на Американци и Ервопейци ! Простотия .....!!!(Разрешен ) Допинг взимат всички ...това е ясно и на 10 годишните ....Поредната санкция срещу Русия ! ....Ами да отстранят тогава и всички бивши СССР републики ....и всички от Източния блок - Полша Чехия Унгария Румъния Сърбия и нас България ....то и ние работехме по СССР система 45 години !
68
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и руснаците са преживяли всичко и те ще преживеят и тази простотия, начело на която стои САЩ. А за всички,които се къпят в собствената си безкрайна злоба срещу Русия да знаят едно:Руснаците обичат държавата си и родината си; те са единни и накрая винаги са ПОБЕДИТЕЛИ. Ние обаче за съжаление, сме пудели на каишка, които джавкаме истерично с олигофренски оптимизъм на подобни предложения ту на запад,ту на изток.Заради това на нас гледат с усмивка и съжаление
67
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците без лъжи и кражби не могат да живеят.И без Бояришник, разбира се.