19 държави ведно: Русия – вън от спорта!

Причината са допинг скандалите, искат и да отнемат домакинствата
11 яну 2017 08:09, Мария Захариева
128
19 държави ведно: Русия – вън от спорта!
Снимка: Reuters, архив

Националните антидопингови агенции от 19 страни, обединени в NADO, поискаха Русия да бъде отстранена от участие във всички международни спортни състезания и да й бъде отнето правото да домакинства такива. Това става ясно от декларация, публикавана в Twitter от журналиста от BBC Дан Роън.

От написаното сe разбира, че от NADO са категорични - втората част от доклада "Макларън" е извадила на бял свят "неопровержими доказателства за системно прикриване на допинг", затова Русия трябва да бъде отстранена от участие във всякакъв вид международни спортни състезания, докато спортните и антидопинговите норми в страната "не бъдат приведени в пълно съответствие със Световния антидопингов кодекс".

Лидерите на NADO освен това настояват международните федерации и другите организатори на международни спортни състезания "да лишат Русия от домакинството на турнирите, които вече са й дадени, както и да се въздържат от даване на домакинство в бъдеще", пише "24 часа".

NADO предлага да се приложи стандартната система за руските спортисти, според която всички, които са чисти от допинг, могат да участват като неутрални.

Декларацията е подкрепена от антидопинговите агенции на Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Япония, Холандия, Полша, Словения, Испания, Южна Африка, Швеция, Швейцария и САЩ.

 


128
Напиши коментар Коментари
94
2
 
3
 
! Отговори
един там преди 6 месеца
До ийст,
Като толкова вярваш на тези стъкмистики, пусни си и статистиката за БВП, с отчитане на ППС! Там нещата са доста по-различни!
93
6
 
4
 
! Отговори
east преди 6 месеца
До Анонимен 104
Гладни са и още как ! БВП на Русия е колкото на Холандия. Обаче в Холандия живеят десет пъти по-малко хора от колкото в Россия.
92
6
 
5
 
! Отговори
Луцифер преди 6 месеца
А, бе какви са тези държави подписали декларацията? Не виждам вътре Северна Корея, Ботсуана, Уранда Урунди!? Световният ИмпериализЪм се опитва да изкара другаря Путин лъжец? СъвеЦките другари никога на лъжат! Те 60 години не лъгаха за Катин.50 години не лъгаха за сваленият японски самолет.Сега не лъгаха за сваления индонезийски самолет над Украйна. Изобщо при тях лъжа не съществува! Както е казал Оруел в Империята на злото лъжата е истина...
91
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пак ли сросоидити са ви криви, че сте зобали като невидели бе?
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До до Желязко

E да де, те в Америка бият негрите, нали?
89
7
 
15
 
! Отговори
до Желязко преди 6 месеца
Момче, виж списъка на отстранените американски спортисти, той е доста по-дълъг от руския, и никой не плаче, хванат го и пътува, надалече.
А тези не друг, а държавата ги прикрива.
Тази държава винаги е носила вреди и беди на всички.
88
10
 
20
 
! Отговори
Желязко Ламаринков преди 6 месеца
Това е нелепо, всеки занимаващ се със спорт, знае че няма чист спортист. Колко американски спортисти хващани многократно с допинг бяха допуснати на олимпиадата. Много жалко, че намесиха спорта и изкуството в политиката. Какво ще кажете също и за мис Хилзинки и Евровизия?
87
6
 
8
 
! Отговори
Зоовъд преди 6 месеца
Ако на прасенцата в кочиннката не се дава зоб не наддават.
86
13
 
14
 
! Отговори
ЛОСИОНАДА преди 6 месеца
Народите от ОНД да си организират лосионада!!!
85
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе то антилосионната комисия не може да ги спре, че антидопинговата ли ще го стори...
84
25
 
12
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 месеца
Вън от спорта ли??? Вън от всичко . Вън от цивилизования свят..Отредена им е съдбата на доставчици на газ и петрол за нормалните народи...Нищо повече...
83
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
През 1936г. на олимпиадата в Берлин и Хитлер е използвал спорта за прослава на Райха и на фюрера разбира се. Руското фюрерче не се е поучило от историята.
82
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С РУСИЯ ВИНАГИ ЗАЕДНО И НАПРЕД

С Русия-ДА, с джуджето-НЕ!
81
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С РУСИЯ ВИНАГИ ЗАЕДНО И НАПРЕД
80
9
 
23
 
! Отговори
мразя шибаниохлювари преди 6 месеца
До анонимен 94,
Какви американски проби ве, то отдавна знаем че американските и особено френските спортисти изобщо не ги проверяват! То на тях морала не им позволява да вземат допинг! Позволяват си да вземат допинг само тези, които са болни! Ей, много болни спортисти напоследък се навъдиха! Само да не вземе да излезе сега, че и Фуркад е астматик!
79
10
 
27
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА: преди 6 месеца
След тежка и продължителна СТУДЕНА ВОЙНА - възкачи се САЩ на престола, еднолично да управлява Света, всичко се случваше по нейна воля и желание, ослади й се господството, но наддигна се възстание, от пепелта роди се опозиция, посочиха с пръст грешките американски , и поискаха справедливост... Трудно се сдава власт, болезнено е като слизаш от върха - ще направиш всичко възможно там да се задържиш, но вече не си желан там и шанс нямаш Америко!
78
10
 
22
 
! Отговори
Кракра преди 6 месеца
До ,,***" съжалявам драги,но сам си се нарекъл така.Това решение е политическо и внесено от русофоби затова е така.Първо няма никакви доказателства а само думите на попа ,,не гледай какво правя а слушай какво говоря"Защо т.нар. ВАДА ликвидира всички американски проби които притежаваше.Второ защо всички американски медали от Рио бяха спечелени от луди и куци спортисти.Защо когато се разкриха измамите,обявиха горките спортисти изнесли им личният живот на показ(сестрите Уйлямс и други)Демагогия
77
12
 
24
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 6 месеца
Ах западняците колко ги боли, че има народи, които не им се кланят и не им се подчиняват....
Ах колко много искат да раздробят големите руски територии и да си поделят ресурсите западните корпорации.... И правят какво ли не, че да смазват руснаците, било то и чрез спортта...
НЕ СМЕ СЛЕПЦИ!
76
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До ***

Русофилите бе влагат мисъл а комплексарски емоции. Мислите им ги пишат в Москва.
75
4
 
12
 
! Отговори
един там преди 6 месеца
До ***,
Да драги, отнемат им ги ама след години, а не ги откриват навреме и не ги спират да се състезават! След 15-20години, когато Фуркадчето и то почне да се друса, че да може да живее с допинга, който му се е натрупал във кръвта, вече ще има нови френски "чисти спортисти" и малко хора ще се интересуват къде е и как е Мартен Фуркад!