19 държави ведно: Русия – вън от спорта!

Причината са допинг скандалите, искат и да отнемат домакинствата
11 яну 2017 08:09,
128
19 държави ведно: Русия – вън от спорта!
Снимка: Reuters, архив

Националните антидопингови агенции от 19 страни, обединени в NADO, поискаха Русия да бъде отстранена от участие във всички международни спортни състезания и да й бъде отнето правото да домакинства такива. Това става ясно от декларация, публикавана в Twitter от журналиста от BBC Дан Роън.

От написаното сe разбира, че от NADO са категорични - втората част от доклада "Макларън" е извадила на бял свят "неопровержими доказателства за системно прикриване на допинг", затова Русия трябва да бъде отстранена от участие във всякакъв вид международни спортни състезания, докато спортните и антидопинговите норми в страната "не бъдат приведени в пълно съответствие със Световния антидопингов кодекс".

Лидерите на NADO освен това настояват международните федерации и другите организатори на международни спортни състезания "да лишат Русия от домакинството на турнирите, които вече са й дадени, както и да се въздържат от даване на домакинство в бъдеще", пише "24 часа".

NADO предлага да се приложи стандартната система за руските спортисти, според която всички, които са чисти от допинг, могат да участват като неутрални.

Декларацията е подкрепена от антидопинговите агенции на Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Япония, Холандия, Полша, Словения, Испания, Южна Африка, Швеция, Швейцария и САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами по тази логика трябва да бъдат изгонени спортистите на САЩ заради признанията на Джон Маккейн, че тезните спортисти ядат сутрин обед и вечер допинг и никой нищо не може да им направи;заради всичките им атлети/Дж.Гатлин;Т.Гей/ ,тенесити/ ки много др.Норвегия заради масовата употреба на допинг вещества при ски-бяганетоПри олимпиадата в Торино немските биатлонисти бяха уличени в смяна кръвта в австрийска клиника; Австрийските спортисти,които отказаха допинг проби пак на олимпиадата в Торино
65
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Русия, трябва да бъде отнето правото дори да съществува. 75 години безсрамно се отказвана от името "Русия". Само СССР им беше в устата. Злопуста е най-подходящото им име.
64
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия трябва да бъде напълно изолирана от спорт, бизнес, политика и всичко останало, където би навредила с присъствието си!
63
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В други държави има ли "клуб русофили"? Пък реват, че имало НПО организации! Тъпо!
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само с пиле с ориз не става, трябва и допинг!
61
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези искат да кажат, че само в Россия взимат допинг, а те НЕ! Ами вие сериозно ли, та дори в селски фитнес взимат допинг. А като бях 17 годишен си купувах от аптеката Кленбутерол!
60
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рашняците и в спорта са се ***, като навсякъде.Абе пропаднала държава...
59
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никъде не пият лосиони и антифриз, а в Русия това е закуска, обяд и вечеря. Това ли им е великото?------------------------А в САЩ са на антидепресанти 24 часа в денонощието и свършват като Уитни Хюстън, дъщеря й, Принс, Майкъл Джексън... списъкът е дълъг.
58
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мамене с допинг за амеролайнаритее като загрявка за вдъхновениеза истинската работа - създаванеи пускане в употреба на смъртоноснивируси - AIDS, ебола, зика.
57
8
 
23
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Не си представям истински спортист да търси служебна победа като елиминира противниците си с компромати при това съмнителни. Някой може ли да ми посочи американски спортист който да не е ползвал допинг? А това за стилажите излезе в американската преса не в руската.
56
5
 
12
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Защо заглавието Ви е непълно?Как така забравихте и нашето **йно Ресенчо?
55
5
 
21
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 7 години
Ключови думи на държавната политика на САЩ:Пропаганда, демагогия, дезинформация, популизъм, волунтаризъм, въвеждане в заблуждение, цензура, агресия, саботажи...
54
8
 
23
 
! Отговори
ззз преди 7 години
А и само да напомня, че 100% от US спортистите официално са минимум асматици.Що ли?Щото ако имаш хронично заболяване практически не подлежиш на контрол, защото имаш официално право да вземаш "лекарства" които са или направо допинг или прикриват допига.Но за това тактично не се говори.В САЩ работят цели институти за допинг. Те зарежат спортистите и щом и други страни открият даден допинг, моментално съответният допинг се "осветлява" от САЩ, забранява се и се минава на следващия произведен.
53
13
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Ключови думи на руската, държавна политика:Пропаганда, демагогия, дезинформация, популизъм, волунтаризъм, въвеждане в заблуждение, цензура, агресия, саботажи...
52
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"". Направете справка на българските, олимпийски шампиони... - никъде няма подгласник руснак със сребърен медал... - имали сме нареждане, ако се стигне до двуой с руснак на финала - да лягаме... - има един, който се е опълчил на тая заповед /мой близък роднина/, но след това изпадна в немилост... ""Ти самият вече си в немилост.Чакай ме ще ти дойда на посещение. В 03:00 сутринта.След половин час ще висиш самообесил се.
51
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските спортисти да се сърдят на джуджето, което превърна спорта в средство за възхвала на собственото му его. Съжалявам за тези, които не са приемали допинг.
50
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв коментар в управляваната от краваршингтон агенция след като предизвикаха скандала случайно някой бутнал стилажа и всички проби на американците заминалии няма нито една останала проба на американски спортистслучайно- безкрайна наглост - дано китай и руснаците да устискатда се свърши с това американско господството само войни и всички са им виновнии крадат и с гъ.за където и да стъпят- били изключителнивярно е няма по нагли и безскрупулни и алчни от тях
49
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Майкъл Фелпс беше изскимтял нещо по въпроса преди време. Пак "лошите" руснаци му бяха в устата.
48
2
 
11
 
! Отговори
коко преди 7 години
България как не е подписала тази декларация?Веднага да се коригира това недоразумение.
47
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дааа и един пиян чистач бутнал рафтовете с всички проби на американски спортисти от време оно и всичко било унищожено. Аахахахаха :))) Колко жалки същества има по този свят не е истина. Аз защо вече не гледам спорт. Тренирам си за мене и ми дреме на шапката кой какво прави.