19 държави ведно: Русия – вън от спорта!

Причината са допинг скандалите, искат и да отнемат домакинствата
11 яну 2017 08:09,
128
19 държави ведно: Русия – вън от спорта!
Снимка: Reuters, архив

Националните антидопингови агенции от 19 страни, обединени в NADO, поискаха Русия да бъде отстранена от участие във всички международни спортни състезания и да й бъде отнето правото да домакинства такива. Това става ясно от декларация, публикавана в Twitter от журналиста от BBC Дан Роън.

От написаното сe разбира, че от NADO са категорични - втората част от доклада "Макларън" е извадила на бял свят "неопровержими доказателства за системно прикриване на допинг", затова Русия трябва да бъде отстранена от участие във всякакъв вид международни спортни състезания, докато спортните и антидопинговите норми в страната "не бъдат приведени в пълно съответствие със Световния антидопингов кодекс".

Лидерите на NADO освен това настояват международните федерации и другите организатори на международни спортни състезания "да лишат Русия от домакинството на турнирите, които вече са й дадени, както и да се въздържат от даване на домакинство в бъдеще", пише "24 часа".

NADO предлага да се приложи стандартната система за руските спортисти, според която всички, които са чисти от допинг, могат да участват като неутрални.

Декларацията е подкрепена от антидопинговите агенции на Австрия, Белгия, Канада, Хърватия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Ирландия, Япония, Холандия, Полша, Словения, Испания, Южна Африка, Швеция, Швейцария и САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
12
 
! Отговори
VP преди 7 години
А тенесистките братя Уйлямс какво казват по въпроса за допинга?
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкайте либерастията защотоиначе, ще бъдете слуги в собствената си страна.
44
3
 
12
 
! Отговори
Голем смех преди 7 години
Защо ги няма норвежците или все пак изпитват неудобство заради скиорите си "астматици"?
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго си е да взимаш допинг с разрешение от NADO. Остава неясно защо NADO не разрешава и на руските спортисти да взимат допинг, а разрешава предимно на спортисти от САЩ.
42
4
 
18
 
! Отговори
Спорт ли? преди 7 години
Ааа... и последни в списъка САЩ .Всеки който се е докоснал поне мъничко до спорта е пределно наясно че фактически САЩ са открили и довели допинга до космически висоти. НЯМА US спортист спечелил каквото и да е, който да не е натъпкан с дрога!Така, че излиза, че тежкия криминален престъпен бос вика "дръжте джебчията!"Но споко! Още 15 дни живот им остава на русофобите и за трова истерично се напъват да направят нещо като за последно!Съвсем скоро всчки хорово ще пеят оди на възхвала към Русия :)
41
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е американците се доказаха като крайни гнусарипри положение че тяхните са нагъбени с лекарства и такава наглосття хубаво им го каза полякинята с два олимпийски медала относно победите на руснака ски бегач- най-после и един здрав да стане шампион - без думивсички взимат забранени щото болнивсичките им шампиони хронично болни на краварчетата - айде стига малко срам нямат ли
40
8
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Направете справка на българските, олимпийски шампиони... - никъде няма подгласник руснак със сребърен медал... - имали сме нареждане, ако се стигне до двуой с руснак на финала - да лягаме... - има един, който се е опълчил на тая заповед /мой близък роднина/, но след това изпадна в немилост...
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"" В монголоидно азиатският ген липсва джентълменство и спортсменство, благородство и състрадание!!!За тях победата и славата са всичко, независимо как е постигната, с какви средства се постига!Агент Дейвид Конъли!ЦРУ!!! "" Личи си че тоя ген преобладава в това слугинче.
38
5
 
10
 
! Отговори
преди 7 години
Католици и протестанти срещу лидера на православието.
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дежурните клакцори на САЩ. Много е лошо когато и спорта се политизира. Както видяхме всички америански атлети са назобени щото са "болни". На никой от тях дори не е наложена санкция камо ли подобни рестрикции. Всички независими спортисти се изказаха, *** някак мнението им не беше в звука на "демокраичните принципи" и мненията им бързо бяха покрити или дирекно неотразени. Една наша спортиска каза "Нас ни проверяваха по 2 пъти на ден, а запасните нито веднъж. Били принципни"
36
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Курск, Лада, Ту, Кузнецов... все известни руски марки. Провалени. Като цялата им страна.
35
13
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Изключване от олимпийското движение... - да си правят Сибириада във Верхоянск...
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ били кравари... ами по-добре е отколкото алкохолици :)))
33
5
 
9
 
! Отговори
до 42 преди 7 години
"Русия е азиатско гето с ядрени ракети, нищо повече.Да се сещате за нещо световно известно, произвеждано за цял свят от Русия... да, няма такова."Стига бе, убиваш ни от смех !
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Козяк днес улиците са почистени, всички са на работа
31
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е азиатско гето с ядрени ракети, нищо повече.Да се сещате за нещо световно известно, произвеждано за цял свят от Русия... да, няма такова.Тотално изостанали и деградирали.Никъде не пият лосиони и антифриз, а в Русия това е закуска, обяд и вечеря. Това ли им е великото?Скоро ще станат кварталче на Китай, много скоро.
30
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мачкай руската надрусана измеет!
29
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как само сте написали САЩ в края, толкова нежно, почти случайно :)))))))))
28
20
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 7 години
Ха-ха-ха...19 държави *** от страх пред Велика Русия - великата русия скоро ще се разпадне, защото е изцяло продънена и на провинциите ще им омръзне да плащат за грешките на московеца.Епидемия от СПИН, масова смърт от отравяния с препарати, падащи самолети, падащ стандарт - едни скотове ще останат там. Всички руснаци инвестират откраднатото в западните държави.
27
2
 
2
 
! Отговори
ABC преди 7 години
До ВасилевНе.... Само исторически факти виждам. И не се изнервяй де, от истината не боли!

Спонсорирани публикации