Цвети даде отпор на Радванска, но отпадна в първи кръг

Нашето момиче загуби с 1:6, 6:4, 1:6 от полякинята
Обновена: 24 яну 2017 13:16 | 17 яну 2017 14:55, Красимир Ангелов
13
Цвети даде отпор на Радванска, но отпадна в първи кръг
Снимка: БТА

Първата ракета на родния тенис при жените Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като загуби от полякинята Агнешка Радванска с 1:6, 6:4, 1:6.

Това бе среща номер 10 между двeтe, както и 8-а победа за световната номер 3. С победата си Радванска си отмъсти на пловдивчанката за миналогодишното отпадане на "Ролан Гарос".

Първият сет бе катастрофален за Цвети и тя бе пробита на три пъти - в третия, петия и седмия гейм. Втората част обаче бе съвсем различна и нашето момиче стигна до аванс от 2:0 след пробив в първия гейм, но нейната противничка върна пробива и изравни геймовете на 2:2.

След това двете си размениха по пробив преди Агнешка да сдаде подаването си и така нашето момиче да поведе с 4:3. В следващите геймове нямаше повече пробиви и така Пиронкова изравни сетовете.

В третия сет Радванска попиля пловдивчанката и дръпна с 4:0 гейма след два пробива. Цвети успя в петия гейм да върне един от пробивите, но след това бе пробита отново и в крайна сметка загуби срещата.

Още новини от Australian open четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Григор Димитров е неприятен, не защото губи, а защото е лигав. Колкото и пари да спечели, уважение - само от златотърса(чк)и.
8
1
 
3
 
! Отговори
Агнешка плешка преди 7 години
Не е краят на света, другият път ще я направи на кайма тази агнешка плешка.
7
2
 
9
 
! Отговори
До 2 на всяка манджа преди 7 години
Надя, в първите 1000 (хиляда) на световната ранглиста няма посредствени тенисистки. То и много извън първите 1000 не са посредствени тенисистки. Явно много са ти объркани понятията какво е да си посредствен в тениса. Цвети е в топ 100, в момента е на 64-то място. Ако тенисистка от топ 100 в света е посредствена тенисистка, то аз не знам какво означава една тенисистка да не е посредствена.
6
12
 
5
 
! Отговори
ЯЯ преди 7 години
Айде Цвети към цветарника ...
5
11
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
нач, достойно отпадане и продължаване напреТ ЗА БАЛГАРИА като те бият като шкембе у плет, а като кауня бие наред "може и по добре" ... е добре....
4
13
 
3
 
! Отговори
naco преди 7 години
На това ОТПОР ли му казвате?! Сега разбрахме защо на ЗИМАТА казвате,ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ!
3
2
 
14
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Пиронкова се представи достойно, но срещу Радванска, толкова. Иначе Пиронокова си имаше всичко - добра физическа подготовка, показа завидна психика и желание да бие! "Мъжки" се пребори за втория сет, а не като някои хора, когато видят, че са обречени се отказват и сриват психически!За съжаление нямаше късмет с Радванска още в първия кръг.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цвети си е Писе ,та дрънка...
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кофти жребий за Цвети.