Петър Стойчев за бъдещите му ледени предизвикателства

Децата трябва да плуват от малки, съветва плувецът
17 яну 2017 17:15,
5
Петър Стойчев за бъдещите му ледени предизвикателства
Снимка: bgonair.bg

След титлата на Световния шампионат по плуване в студени води, сега Петър Стойчев иска да плува в ледените води на Антарктида. Това разказа плувецът в предаването ДНЕС с Константина Живова по Bulgaria ON AIR

Стойчев разказа, че заедно с още няколко негови приятели се подготвят за ледените води на най-южната точка на планетата. Там температурата на водата пада до минус 2 - минус 3 градуса.

За първенството в Бургхаузен, Германия, където Стойчев преодоля разстоянието от 1000 метра за рекордните 12
минути и 15 секунди и подобри предишното постижение на дистанцията с близо минута, плувецът сподели, че е бил притеснен преди старта. 

"Плуването в ледените води е може би най-новото предизвикателство за мен. То е екстремно преживяване за мен, борба", каза той.

По думите му много хора могат да плуват в студени води, но много малко биха издържали разстоянието.

През последните две години Петър Стойчев забелязал, че след плуване в студени води не боледува. Посъветва и родителите - ако са решили, че детето им трябва да плува, то това трябва да стане, когато е на около 4-5 годишна възраст.

Причината за това е, че колкото е по-малко детето, то не се страхува от водата. По думите му под формата на игри, децата разбират, че водата не е страшна. На по–голяма възраст това обаче не е така.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще са платени, разбира се, поддръжката струва доста пари. Плащат за уроци по английски, защо да е по-малко по плуване? Ако не други, в София, Варна, Бургас има достатъчно хора, които могат да плащат.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
аз също ще направя ледено предизвикателство ще си вкарам топките във фризера за да разбера дали е верно че от студа могат да станат на стафиди
1
0
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ ИМА ВСЕ ПО МАЛКО БАСЕЙНИ В КОИТО МОГАТ ДА ПЛУВАТ ДЕЦАТА! И РАЗБИРА СЕ ВСИЧКИ СА ПЛАТЕНИ! А НЕ Е ЛОШО ДЪРЖАВАТА ДА СЕ НАМЕСИ И ОСИГУРИ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДЕЦАТА, ТЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТ.