Официално: UEFA не припозна ЦСКА, няма да играят в Европа

Левски се класира служебно за предварителните кръгове на турнира
Обновена: 29 май 2017 13:32 | 29 май 2017 13:26,
100
Официално: UEFA не припозна ЦСКА, няма да играят в Европа
Снимка: архив, Bulphoto

Eвропейската футболна централа UEFA резна сериозно ЦСКА-София и не допусна армейците до участие в евротурнирите. Както е известно, червените спечелиха сребърните медали в първенството и по право трябваше да участват в турнира Лига Европа, но това няма да стане, поне тази и следващата година.

Днес стана ясно, че усилията на БФС в подкрепа на ЦСКА-София са били напразни. Месеци наред футболната ни централа настояваше пред UEFA да лицензира ЦСКА за европейските клубни турнири. Явно от UEFA, обаче са на друго мнение.

По този начин отборът на Левски ще играе в предварителните кръгове на Лига Европа, като това ще стане без да играе бараж с Верея. Интересното е, че през 2008 година, когато ЦСКА завоюва последната си шампионска титла, клубът не получи лиценз за Европа, като на тяхно място отново играха "сините", отпадайки безславно от БАТЕ Борисов.

Цялото писмо на UEFA прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 6 години
КАТО ВСЯКО ДРУГО РЕШЕНИЕ МУТРЕНСКО,В ДЪРЖАВАТА МУТРАНЛАНДИЯ.
74
1
 
2
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
цска умря. Това е голата истина. Другото са празни приказки. 1948-2016 г.
73
3
 
2
 
! Отговори
ЦСКА-р преди 6 години
Ако се докаже ,че има българска следа за отстраняването на ЦСКА от евротурнирите настояваме ЦСКА да оттегли своите футболисти от националните гарнитури . Нека великите състезатели на Левски и Лудогорец представят България
72
0
 
4
 
! Отговори
Истината за ЦСКА преди 6 години
"За мен прословутите емблеми имат сантиментална стойност. Онова ЦСКА, истинското, за което истински се борих, вече го няма. Илюзия е, че купувайки емблемите, ще се наследи историята на 31-кратните шампиони", каза още Милева, постоянен синдик на истинското(фалиралото) дружество ПФК ЦСКА АД.
71
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
До майорскиТи сериозно ли мислиш че отбор който ако реши, побеждава Лудогорец ( които са 62-ри в списъка на UEFA! Където пък ЦСКА изобщо ги няма вече), неможе да победи един отбор който вече е разграбен и не съществува? Ако е така, значи си наивник, и не виждаш че всичко се прави за глyпaвитe фенове, които все още са много и спасяват пpecтъпници от закона!
70
4
 
2
 
! Отговори
майорски преди 6 години
3:0 вчера ...3:0 преди 2 седмици ...аре бегайте да тренирате в Европа !Следващия сезон пак с няколко мача с по 3:0ще ви изпратим в Европа...
69
2
 
6
 
! Отговори
ЦСКА(Литекс)=4 титли преди 6 години
ЦСКА минус София, с крадени емблема и символи и присвоен стадион и бази подарени от Борисофф, за сметка на държавата.цю
68
2
 
6
 
! Отговори
Цска умря преди 6 години
По повод новосформираното селско тимче от Етрополе и Ловеч, откраднало името на вечния съперник Цска, НИЕ ФЕНОВЕТЕ НА ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ РЕШИХМЕ СЛЕДНОТО: Поради фалита на Цска на 09.09.2016г. вече не съществува ВЕЧНОТО ДЕРБИ! А то завърши окончателно с 188 мача, от тях 78 победи за ЛЕВСКИ, 47 равенства и 63 загуби при голова разлика 268-251 в полза на ЛЕВСКИ!!!!! Единственото нещо, което не може да се промени на този свят са фактите, а те са трагични за покойния Цска.
67
2
 
5
 
! Отговори
1948-2016 преди 6 години
ЦСКА умря. Няма вече ЦСКА има ЦИЦЕКС, ЛИСКА, ЦСКА-София или както и да го наричаме това, което е останало от обединението на Етрополе и Литекс. Какво тук значи някаква си петолъчка. Това са тъжните факти за бившите чорбари
66
5
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 6 години
СТИГА СТЕ СЕ НАПЪВАЛИ. ЦСКА И БЕЗ ЕВРОПА ЩЕ ЛУПА ЛЕВСКИ С ПО 3:0 ЧЕТИРИ ПЪТИ ГОДИШНО.
65
7
 
1
 
! Отговори
3:0 преди 6 години
УЕФА ГО НАБИ НА ТЕЛЕТАТА. ГЛЕДАМ МАСОВО СТАРИТЕ ТРОЛСКИ ФС БУК ПРОФИЛИ, КЪДЕТО ТВЪРДЯХА ЧЕ ЦСКА Е ЛИТЕКС СА ИЗТРИТИ. ЦСКА СИ Е ЦСКА. НОВ КЛУБ, СТАР КЛУБ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ. ЮВЕ КАТО Е НОВ КЛУБ ФЕНОВЕТЕ ДА НЕ СА НОВИ
64
4
 
3
 
! Отговори
ЦСКА преди 6 години
В момента ЦСКА носи наслада на феновете си с играта. Европа няма да избяга. Важното е че УЕФА каза на говедата за втори път ЦСКА си е ЦСКА не е Литекс !
63
3
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
<html><body><!--StartFragment-->Спорта отдавна не е спорт, а политика и черно тото. И като е политика, е ясно, че ЦСКА като абревиатура, не се вмества в "евроатлантическите ценности". Защото самата идея за БА свързана с Москва, не урежда Брюксела,. Тел Афифа и Вашингтона. Цветът на фланелките е червен (сиреч Москва и комунизма), а не син като на Левски, сиреч като знамето на ЕС и ГЕРБ. За Анкара не говорим. Язък, за сопите и гонката на футбалерите;))) Бойко ви уреди. 'Конграчулейшънс"
62
4
 
15
 
! Отговори
Бай Корлеоне преди 6 години
ЖУЖЕТО да върне парите от КТБ , а новосъздадения клуб Етрополе ( Микре) да се обиграва 2 години на стадиона в Ловешкото село, докато УЕФА ги одобри!
61
6
 
9
 
! Отговори
ЦСКА за смях преди 6 години
За жалост България се превърна в страната на ЦСКА-тата и турските сериали...
60
2
 
14
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
UEFA признава само ЦСКА-Етрополе!
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе сигорно след резила първо уефа после нап после кво ли не тия срам нямат от истината глава боли що за глупост нов отбор били а как се казва що за нов е каква е марката или ония са ги нарочили и го правят за сеир това нее футбол догодина си го гледаите ако нее англиското по диемата се заричам да не го погледна жалка картина жалки смешници да видим докога ще сте
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яд яд разсипаха отбора но два пъти ги биха с по три на нула зависта краи няма така е а левски да пожелаем в лига европа точно един мач те не са за а група какво биха пролетта лудогорец ли биха локомотив ли биха черно море ли дунав ли а ботев и монтана и славия честита ви лига европа смешници
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да ги впрегне гришката тази година и догодина да му правят къщички за кученца и евентуално къщички за пиленца
56
3
 
12
 
! Отговори
varg преди 6 години
Ми те са си нов клуб