МВР се готви за етнически погром, заради емблемата на ЦСКА

Търгът за логото ще е в дома на синдик Дора Милева в Кърджали
Обновена: 30 май 2017 08:15 | 30 май 2017 08:13,
44
МВР се готви за етнически погром, заради емблемата на ЦСКА
Снимка: архив, Bulphoto

Днешният търг за активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД може да провокира етническо напрежение в Кърджали. Това директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов пред BTV.

Първият опит за организиране на процедурата на 30 март пропадна след безредици и заплахи на стадион "Българска армия". Синдик Дора Милева насрочи повторния търг в своята канцелария, която се намира в жилищен блок в Кърджали. Очаква се към града да поемат десетки или дори стотици привърженици на първодивизионния ЦСКА. Те са твърдо решени да попречат на конкурента за емблемата и останалите активи - ЦСКА 1948 - да подаде своята оферта.

"Със синдик Милева са уточнени всички мерки. Ден преди кръга няма видимо напрежоение, но полицията в Кърджали и МВР като цяло са взели всички необходими мерки за безпрепятственото му провеждане", гарантира Момчилов.

Той не пожела да разкрие колко служители на реда ще бъдат ангажирани с взривоопасното събитие, но подчерта, че броят им ще бъде достатъчен. Осигурено е и присъствието на жандармерия, а около блока ще бъде изграден периметър с диаметър 100 метра. През пропускателните пунктове няма да преминават фенове, а само лица, ангажирани с процедурата.

"Може да се очаква всичко, но ние сме готови. Ще реагираме адекватно на всяка ситуация. Още от тази вечер в района ще има патрули. От едната страна на блока е пазарът, от другата - ромската махала. Това е предпоставка за ескалация на напрежение - говорим за ултраси, които могат да предизвикат напрежение с ромските фамилии. Всички хора в района са предупредени, издадени са полицейски разпореждания да няма паркирани автомобили в близост", обясни Момчилов.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята на ЦСКА не могат да я купят и ЦСКА остана в миналото. Какво от това, че някой ще купи емблемата на ЦСКА?! Емблемата стара, а клуба чисто нов и без история. Най-учудващо е поведението на феновете на ЦСКА или поне на част от тях, които набързо предадоха ЦСКА и се прилепиха към друг отбор.
37
3
 
9
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
На 09.09.2016г. цска умря, като обяви началото на процедура по фалит.Всички останали цска-та са нови отбори и не могат да си приписват историята на един труп. Литекс-Ловеч са едни некромангъри, които ползват чуждо име и чужд представителен цвят, дори чужда емблема, без да са платили за това. Типично в стила на микренското джудже-да мине тарикатски без да си плати. Домусчиев поне си плаща като прави отбор и не си присвоява чужда слава, а си я спечелва с отбора.
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До УЛТРА ЦСКАЦСКА беше фалирано и унищожено. Сега се мъчат да си присвоят историята с дребни тарикатщини, по български.
35
3
 
11
 
! Отговори
ЦСКА(Литекс)=4 титли преди 6 години
ЦСКА минус София, с крадени емблема и символи и присвоен стадион и бази подарени от Борисофф, за сметка на държавата.
34
16
 
10
 
! Отговори
ЦСКА преди 6 години
Не ме интересува Европа , тотална подкрепа за Гриша Ганчев !!!!
33
2
 
4
 
! Отговори
Атанас Иванов преди 6 години
Ами защото не можеше със същото дружество да продължи във Б група. Дълговете остават, въпреки изхвърлянето от професионалния футбол. Другият вариант беше ново дружество и "А" окръжна група.
32
2
 
7
 
! Отговори
ДО До 23-ултра цска преди 6 години
Всичко трябваше да стане по спортен път! И щеше да бъде ОК! Това е голямата грешка на Ганчев! Няма какво да се лъжем! Прав си й за "Рейнджърс", и за "Юве", и за "Ференцварош''. За къде се беше разбързал? Играй си във втора лига! Спечели я! И от този сезон - ПЪРВА ЛИГА, но по СПОРТЕН ПЪТ! Плати малко дългове! Не , като селски тарикат, да искаш да вземеш история и име , обаче да НЕ платиш нищо! СЕГА ДАДЕ ХЛЯБ В УСТАТА НА БОЖКОВ И ДОМУСЧИЕВ - СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЦСКА 1948 , което НЕ ми харесва !!! :(
31
0
 
16
 
! Отговори
ДО До 23-ултра цска преди 6 години
Харесва ми , че Ганчев е цесекар! И то - цесекар с пари! Обаче направи няколко непростими грешки. Поне за мен. За какво му беше тази ТЪПОТИЯ да вкарва клуба по АДМИНИСТРАТИВЕН ПЪТ в ПЪРВА ЛИГА? ЗАЩО? Спечелил си купата на България! Феновете са зад теб! Видя се на финала срещу Монтана как бяхме напълнили Националния стадион! Спечелихме безпроблемно В група! Ами играйте си , където сте спечелили промоция , бе ! ВТОРА ЛИГА ! Щяхме отново да сме първи на 100 процента и от този сезон - ПЪРВА ЛИГА!!!
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И полицията ще пази мазните шведи, а не може да пази българите от черната напаст .
29
2
 
14
 
! Отговори
ДО До 23-ултра цска преди 6 години
Напълно съм съгласен с изказаното мнение. Явно червения "ултрас" е побеснял от случващото се покрай любимия му отбор. Ясно ми е , защото и аз съм цесекар! Но наистина няма как да пренесеш цял един клуб в собствеността на друг , да му смениш името с целта да НЕ платиш нищо и да искаш историята му и участие в Европа ! Това е така! Типично нашенска ТАРИКАТСКА работа! Драйфа ми се...
28
1
 
8
 
! Отговори
Kiffla преди 6 години
А защо не пратят документите по пощата?
27
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Егати и откачената истерия....със или без ЦСКА, със или без "Левски" и т.н. и т.н., все тая, футболът в БГ е слаб и непривлекателен и не си заслужава да се гледа! Дреме ми за някакви си футболни клубове .....
26
2
 
14
 
! Отговори
До 23-ултра цска преди 6 години
Точно примерите които даваш е съизмеримЦСКА-1948. Тръгнаха от долните дивизии и ,,Дънди" не припозна ,,Рейнджърс" ,или ,,Дженоа "-Ювентус. Сравнението ти е нелепо. Отборите се върнаха по спортен ,а не административен път.Няма друг такъв случай ,водещ клуб да се пренесе барабар с цялата си структура на терена на друг такъв и да се нарече с неговото име ,но да не плати задълженията си ,защото бил друг??? Е кое е нормалното тук.Говориш за логика -може ли Ливърпул да се нарече Челси ???
25
2
 
13
 
! Отговори
Решението преди 6 години
Ако се гласува закон за задължителна военна служба в Строителни войски за всеки, който навърши пълнолетие, но няма основно образование, тогава в България няма да има хора, които да не знаят, че се става на крака,когато се изпълнява национален химн.Дори неграмотните ромки ще знаят това, защото тях мъжете им ги поучават с ритници.Такъв урок не се забравя.Като няма Строителни войски, налага се ултрасите да влизат в ролята на възпитатели.Затова казвам, че сега те имат задача в Руен, не в Кърджали
24
3
 
17
 
! Отговори
Ултрасите иматЗадача преди 6 години
След грубото потъпкване на строго правило, ромите,присъствали на празника на Руен спешно се нуждаят от превъзпитаване.Сайтове поместват снимки със седнали на земята,приказващи и кикотещи се роми, докато се изпълнява химна на България, а след него и този на Европейския съюз.Това става в присъствието и на чужденци,които също като българите стоят прави,докато слушат химна.Има закон, формулиращ санкциите относно лица,поругали националните символи.Приложен ли е в този случай? Чакаме информация!
23
18
 
5
 
! Отговори
УЛТРА ЦСКА 3 преди 6 години
Няма значение , че ще ни лишат от лиценз за 2 години от УЕФА ! Живи и здрави да са ! А после ? ;) Пак ще се завърнем там , където ни е мястото ! Важното е , че тръгнахме по правилния път !!! И ще мачкаме здраво ... първо в България ..... а после може да направим и някой пробив в Европа !!! Защо не ?!?! .... НЯМА КАК ДА СЪЩЕСТВУВАТЕ И ВИЕ БЕЗ ЦСКА !!! ТОВА НЕ ГО РАЗБРАХТЕ ВЕЧЕ , "УМНИЦИ" ?!?! Както са го разбрали и феновете на "СЕЛТИК" - че няма как да ги има без вечното дерби с "РЕЙНДЖЪРС" !!!
22
4
 
17
 
! Отговори
Гросмайстор преди 6 години
Да ме извинят феновете и "ултрасите", но това е ФАРС!Вие виждате ли добре? Съдбата на ЦСКА ... една легенда е в някаква канцелария някъде си в Кърджали? Вие нормални ли сте? И кой позволи това? Вземете се в ръце и си санирайте отбора щото това е срамно... и позорно.
21
14
 
8
 
! Отговори
УЛТРА ЦСКА 2 преди 6 години
След като НЕ сме ЦСКА ...... ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА ПЪЛНИТЕ СЕКТОРИТЕ СИ НА ПОСЛЕДНИТЕ ДЕРБИТА ?!?! И ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА ГОНИТЕ ФУТБОЛИСТИТЕ СИ ДА ГИ "СЪБЛИЧАТЕ" ЗАРАДИ СЛАБА ИГРА ?!?! Нали това НЕ Е "дерби" , според вас , сини смешковци ?!?! ... "ДЕРБИ" е ... и още как ! И това го знаете много добре !!! А сега - заедно с хората на гелосаната мутра от Разград сте напълнили гащите от страх , че ЦСКА става все по- силен и по- силен ... И ще ви мачка здраво където свари ! То се видя де... :) ;) :)
20
20
 
4
 
! Отговори
УЛТРА ЦСКА преди 6 години
КОЙ казва кое е ИСТИНСКОТО ЦСКА и кое НЕ Е ?!?! Тази лелка ли?!?! ... Това е смешно!!! Няма как да ни подведете с тези СИНИ ЛЪЖИ... По добре си гледайте слабия отбор и смешния "жаден" треньор... ;) По тази логика - "РЕЙНДЖЪРС" НЕ Е "РЕЙНДЖЪРС" , така ли ?!?! Ами "ФЕРЕНЦВАРОШ" ?!?! Ами "ФИОРЕНТИНА" ?!?! Ами "Ювентус" ?!?! Ами "Парма" ?!?! .... По ТЪПАШКАТА ВИ СИНЯ ЛОГИКА тези клубове отдавна НЕ съществуват.... Тия мурафети може да ги говорите само на старата ми шапка , смешници !!! :) ;) :)
19
0
 
3
 
! Отговори
weiss преди 6 години
До АнонименЧети преди да коментираш. "То сляпото окато прави" Офисът на синдика се намира в жилищен блок, както офисите на почти всички нотариуси и ЧСИ-та.