Volkswagen намери купувач за Ducati

Harley-Davidson плаща ?1,5 млрд. за производителя на мотоциклети
Обновена: 22 юни 2017 16:43 | 22 юни 2017 15:07, Красимир Ангелов
5
Volkswagen намери купувач за Ducati
Снимка: Ducati

Готвената от концерна Volkswagen продажба на компанията за производство на мотоциклети Ducati е на път да стане факт, съобщава агенция Reuters, според чиято информация германският производител е получил оферта от амерканската фирма Harley-Davidson.

Очаква се в началото на следващия месец ръководството на Volkswagen Group да обсъди евентуалната сделка. Тя се оценява на 1,5 млрд. евро, които Harley-Davidson ще плати, за за стане собственик на Ducati. Американците вече са наели финансов консултант, който да им помогне за сделката. Това е компанията Goldman Sachs.

По неофициални данни, от покупка на Ducati се интересуват още няколко фирми. Една от тях е най-големият индийски производител на мотоциклети, мотопеди, мото рикши и други подобни превозни средства Bajaj Auto. Това е третата по големина компания в света в този отрасъл, като притежава 47% от производителя на мотоциклети KTM.

За намеренията на Volkswagen да се раздели с Ducati стана ясно още през април. Получените средства от продажбата на производителя на мотоциклети ще бъдат насочени към ликвидиране на последствията от скандала с манипулираните дизелови двигатели на германския производител.

Компанията Ducati бе купена от Audi през 2012 г., като немците платиха 860 млн. евро. Според аналитици, в момента италианската фирма струва около 1,5 млрд. евро.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: VolkswagenDucati
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Путев до Кром преди 6 години
Кромчо, като нямаш пари карай коуеуо, баце. Японските мотори си ги заври в тъмното място под гърба - тия са направени за хора до метър и педесет. Ич не ги фали.Сухия съединител е дразнещо нещо, но това е положението, ако ти се кара състезателно.Дукати имат и нормални съединители и то от доста време. Образовай се.
4
7
 
2
 
! Отговори
Krom преди 6 години
И на кое отгоре? Карал съм MONSTER - нема такова лай.но - със сухия си съединител и италианското си "качество" - все едно си седнал на торба с чаркове. Покупката от немците доведе само до това, че станаха превзето - елитарни. Не дават и стотна от това което дават японските им събратя на много по ниска цена. За да даде Ducati това което дава CBR или примерно ZX 10 N - вероятно ще струва кораб пари и клетвена декларация. Да си ги гушкат американците.
3
2
 
12
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
KTM е не холандски , а австрийски производител на мотоциклети .Отново показвате ниво , надявам се че хонорарът на неграмотният афтур , отделил 3 минути от безценното си време за да напише този шедьовър , не надвишава много 25 стотинки .
2
2
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Най красивите мотори са
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добе щеше Дукати да си остане в Европа, но все пак ХД е по-малкото зло от някакви индийци.

Спонсорирани публикации