Финално: Меси няма да лежи в затвора

Лео ще плати 252 000 евро за укриването на 4,1 млн. данъци
23 юни 2017 15:00, Красимир Ангелов
13
Финално: Меси няма да лежи в затвора
Снимка: Reuters

Мегазвездата на Барселона Лионел Меси, както и се очакваше, няма да влиза в затвора. Това стана факт, след като испанската прокуратура прие предложението на Меси да замени ефективната с финансова санкция.

Местното законодателство позволява затворът да бъде избегнат, ако присъдата е под две години, както е в случая на Меси, който бе осъден на 21 месеца.

Според каталунския вестник El Periodico, Лео ще плати 252 хиляди евро за укриването на 4,1 милиона евро данъци. По-рано аржентинският футболист на Барселона плати посочените 4,1 милиона, които трябваше да влязат в хазната.

Бащата на суперзвездата - Хорхе Меси, който беше осъден на 15 месеца затвор, ще плати 150 хиляди евро и също няма да попадне зад решетките.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Двамата най-скъпо платени футболисти са и най-големите мошеници.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финално ??? Можеше и думата окончателно да използваш Красчо. Поне малко грижа за българският език от страна на "журналистите".
10
1
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
за сметка на това всеки мач ше лега за дузпа. аман от хобити...
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меси ДА ГО НАУЧИ НЯКОЯ "СВОБОДНА"БЪЛГАРСКА ЖУРНАЛИСТКА ЧЕ ТУКА Е ДАНАЧЕН "РАЙ". НАЛИ ТАКА КАЗВАТ ОТ НС.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За милиони няма закони....
7
3
 
2
 
! Отговори
ХОРАТА СА РОБИ преди 6 години
Най голямата глупост която човечеството е позволило понеже хората по света не са единни срещу разни определени единици е да му бъркат в джоба и да го ограбват най брутално. Изкарал се е парите с честен труд а те му гворят за данаци е какви данаци бе. Същата простотия като с данък на къщата хаха Купено си е мястото построена е къщата сметки си плащщаш и пак данъци. Е за какво нали си си платил земята на която е построен домът ти. Утре ще има и данък живот че дишаш.
6
1
 
10
 
! Отговори
Кайзер Созе преди 6 години
Важното е ,че държавата си е събрала всички данъци,който са дължими + глоба. Супер ефективно за една година(дела, разследване, присъди и т.н.). А тук дължат милиони за осигуровки,заплати ,данъци и др. от 10 г. и накрая - Голямо Нищо !
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Роналдо ще си плати!
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално погледнато тази година Меси беше по-добър от Роналдо, но заради съотборниците си няма да вземе Златната топка понеже Роналдо заради неговите съотборници взе ШЛ и титлата на Испания, а Меси само купата на Испания. За мен това е порочна практика- да награждаваш с индивидуално отличие каквото е Златната Топка някой който е спечелил с клубния си отбор повече титли, а не заради самите негови индивидуални прояви през годината.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
реално са му наложили глоба от 10% върху размета на укритите данъци.като е на свобода, ще може да изкара още пари, които да бъдат обложени с данък.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауууу...те голяма глоба са му друснали бре! Цели 252 000 евро които ги изкарва точно за 2 дни! 40 милиона евро годишна заплата получава за справка!
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то остава и да лежи. Който се е надявал значи е пълен ***!

Спонсорирани публикации