Люпко Петрович (почти) оптимист: Левски и Хайдук с равни шансове

Треньорът не успял да гледа "сините" срещу Сутиеска
12 юли 2017 08:16,
5
Люпко Петрович (почти) оптимист: Левски и Хайдук с равни шансове
Снимка: Булфото, архив

Шансовете на "Левски" и "Хайдук" в дуела от втория предварителен кръг за Лига Европа са равни, смята сръбската легенда в треньорския бранш Люпко Петрович. Преди 18 години той води "сините" срещу хърватския гранд за Купата на УЕФА.

"Спомням си много добре мачовете", каза Петрович в Белград пред "Труд". "Първо гостувахме в Сплит. Равностоен двубой, но в последната минута Гонзо тръгна сам срещу вратаря почти от центъра. За съжаление не успя да вкара. "Хайдук" мислеше, че ще ни бие на реванша в София. Само че резултатът бе 3:0 за нас. Отлично игра Георги Бачев. След това направихме и много силни мачове срещу "Ювентус". Сега и "Левски", и "Хайдук" са по-слаби, отколкото преди 18 години. Мисля, че шансовете са равни."

Петрович не е успял да гледа двубоите на "сините" срещу черногорския "Сутиеска" в първия предварителен кръг.

"Приятели ми разказаха, че на реванша "Левски" е допуснал 2-3 положения пред вратата си през второто полувреме – продължи Петрович. – Това не е проблем. Най-важното е класирането за следващия кръг."

Петрович се върна в Белград, за да представи своята биографична книга "Люпко – името на футбола". Европейският шампион от 1991 година призна, че ще направи необходимото творбата да излезе и на български, ако има интерес. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Злобарчетата каквото и да искат, Любко си е абсолютно точен. С равни шансове са. Хайдук не е Реал Мадрид или Ювентус. Отбор от Балканите. Така че, всичко може да се получи в този мач, колкото и Левски да са гола вода. Мач с мач не си прилича.
4
2
 
0
 
! Отговори
Лудогорско Орле преди 6 години
подуянци немат шанс само ЛУДОГОРЕЦ продължава напрет!!!!!!!!!!!!!!!
3
1
 
3
 
! Отговори
65 преди 6 години
Браво Люпко,браво Петрович!! Левски ти е голяма любов.ЕВААЛА!
2
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
с равни шансове да си платят вересиите ли?един приятел пита, не е чел статията
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм. Двата отбора са с равни шансове, както и скептично да говорят за Левски.Не виждам Хайдук да са на светлинни години преди Левски по футболни умения.

Спонсорирани публикации