"Ботев" показа как се прави, "Левски" – обратното

"Сините" не работят добре с феновете и юношите, смята Едуард Папазян
21 юли 2017 11:00, Красимир Ангелов
9

Футболните "Ботев" и "Левски" се представиха на двата полюса в Лига Европа. Пловдивчани разбиха в реванша с 4:0 "Бейтар" (Йерусалим) и продължават в следващата фаза на турнира, докато "сините" допуснаха ново поражение (1:2) от хърватския "Хайдук" и отпаднаха рано от евротурнирите.

"Ботев преживя своеобразен катарзис преди 3 години. Отборът показа, че в България не е трудно да се направи сносен футболен клуб с добри успехи, на фона на безсмислено харчене от други клубове", коментира в "България сутрин" спортният журналист от "24 часа" Едуард Папазян.

Още по темата
Той акцентира върху решението на една от звездите на отбора Тодор Неделев, който предпочете да играе отново в "Ботев", вместо в германския "Майнц 05".

"Левски" в исторически план няма особени успехи в европейските клубни турнири. Често дори е взиман на подбив. "Левски" показа точно обратното на "Ботев", коментира гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че "сините" имат имперско самочувствие към останалите участници в българския футбол.

"Очевидно не се работи добре с юношите и с публиката. Каквото и да ми обясняват за лошата УЕФА, изцепките на феновете са плод и на недобра работа на клуба, недобро възпитание на самите хора", категоричен бе Папазян. Той подчерта, че в "Левски", а и в други родни клубове, се работи на парче - сезон за сезон, и разясни:

Ако не бяха толкова чести смените на треньори, че дори и на собственици, сигурно от миналата зима щеше да се знае, че има малко време за подготовка и по-рано щяха да бъдат привлечени футболисти. Спас Русев развърза кесията чак в последния месец. Няма я тази концепция и стратегия за развитие на един футболен клуб.

Запитан за зарята, която "сините" привърженици организираха пред хотела на "Хайдук" вечерта преди двубоя, Папазян коментира: От действията на терена се видя, че най-много играчите на "Хайдук" да са се нахъсали от зарята. Каквото повикало, такова се обадило.

Спортният журналист отбеляза още, че в последно време феновете на "Левски" не са чак толкова много, за да са фактора, който са били преди.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сега чак разбрах че досега в годините левски и цска са дърпали бг фудбола назад сега като няма маика партия закрилница и милиционери няма кои да им помогне на завалиите лека полека чрез лудогорец ботев и други отбори бг фудбола илиза от червеносиньото блато в калта останаха само двата сф. псевдогранда да се ритат като магарета както физически така и вербално
6
3
 
19
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 6 години
До АнонименДобре,че са Ботев и Лудогорец,да вдигнат малко коефициента та да могат сините догодина пак да се излагат...
5
1
 
15
 
! Отговори
Стига бе, преди 6 години
ставате лягате все с Левски! Някога така наречените софийски грандове (смях) с всички сили и средства дърпаха талантите при тях за сметка на провинциалните отбори, наливаха се много пари, съдиите ги подпираха непрекъснато и за това се имаха за най-великите.Времената обаче се менят и който чужд отбор не ги е хванал, той не ги е бил!
4
2
 
13
 
! Отговори
vlady преди 6 години
В момента Хайдук не превъзхожда сериозно Байтар като класа и двата отбора могат да се приемат за приблизително равностойни, миналите заслуги не правят силен отбор в момента. Ботев изигра много по-добре и двата мача - изгодно реми с гол на чужд терен и убедителна победа в домакинството, Левски изпусна глупаво точката в Сплит и след това на реванша имаше само 3-4 смислени атаки за целия мач, ако не бяха силните изяви на Митрев можеше да се стигне до разгромна загуба.
3
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
може ли да се сравняват анонимниците от Байтар с най-успешния хърватски клуб? Няма нищо срамно да паднеш от Хайдук! А Ботев ще яде бой от Маритимо!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
дайте видео от зарята!
1
12
 
11
 
! Отговори
SA преди 6 години
Още ли има хора,гледащи БГ футбол,бе?!!Неудачници и неразбиращи от футбол,хулигани!!

Спонсорирани публикации