Мирела Демирева е финалистка на световното!

Българката е първата ни атлетка с подобно постижение в Лондон
11 авг 2017 09:44, Веселин Коларов
11
Мирела Демирева е финалистка на световното!
Снимка: Reuters

Олимпийската вицешампионка на скок височина Мирела Демирева поднесе най-приятната изненада – стана първата българска атлетка, която се класира за финал на световното първенство в Лондон. 

За разлика от представянето й през сезона по турнири, където не вървеше добре, този път Демирева направи най-доброто си скачане. В квалификацията, с норма от 194 см, Мирела започна отлично и превземаше височините от раз – 180, 185, 189, а 192 от втори, което е личното й за сезона.
 
От всичките участнички 192 см преодоляха само 12 атлетки и това принуди съдиите да прекратят квалификацията и така всичките продължават на финал и не правиха опити на 194 см, пише bgathletic.com. С най-чисти скокове, без грешка, бе рускинята Мария Кучина-Ласицкене. Същото направиха и Камила Личвинко от Полша и украинката Юлия Левченко. Нашата атлетка дели 6-о място с американката Вашти Кънингам и Айрине Палшите от Литва.
 
Досега през сезона Мирела имаше само 190 см, постигнати на 1 юли на турнира „Самарско знаме“.  В другата група, където пет атлетки преминаха 192 (в групата на Мирела са 7), първа е седмобойката Катарина Джонсън-Томпсън, която превзе височината от втори опит. Преди 2 години Демирева се класира 9-а на световното в Пекин.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Мирела Демирева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един БългаринБГ е малка държава и в света има много видове спортове. Повечето от българите разбират основно от футбол а останалата част от други спортове. Поздравления на момичето. Неразбирам колко е нормално да се скача но щом е финалистка означава че е добра въпреки, че не се изписаха предварително хиляда новини, както се прави преди мач на Кубрат Пулев
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поздравления!
6
2
 
18
 
! Отговори
Един Българин преди 6 години
Чета разни хейтъри, ниско скачала, не знам си какво. Ами това са тенденциите днес, такива резултати стигат за класиране, медали и т.н. Да не би е да е по-добре да скача по 2м+, обаче всички над нея да скачат по 2,05 да кажем. В крайна сметка се броят медалите накрая. Нека я подкрепяме, НАШЕ момиче си е, носи НАШИЯТ флаг, трудолюбива и скромна. Успех, Мирелче! Каквото и да стане, ти вече записа името си в историята!
5
2
 
1
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Браво от мен. От *** не очаквайте нищо.
4
3
 
4
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 6 години
Браво!Не останаха много поводите за радост на международно спортно ниво. Тенесистите ни ги бият където ги хванат, националния по футбол и него, щангите ги убиха изцяло, аматьорския бокс живурка, волейболния ни отбор е в разкол...
3
17
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Е, и?
2
5
 
15
 
! Отговори
i'm преди 6 години
Ами браво на момичето!
1
6
 
24
 
! Отговори
Вал преди 6 години
Браво, Мирела!Гледам световното по атлетика и виждам колко много държави вървят напред, а до скоро не знаеха какво е това писта.Ние къде бяхме, къде потъвамелЖалко! В много сфери затъваме безвъзвратно, ето защо Мирела и Ивет ни дават малко повод за радост.

Спонсорирани публикации