Гимнастичките ни със сребърен медал в Казан

Националният ансамбъл грабна медала с въжета и топки
13 авг 2017 18:28, Петя Славова
9
Гимнастичките ни със сребърен медал в Казан
Снимка: Reuters

Българската художествена гимнастика най-сетне взе медал от Световната челъндж купа в Казан. Националният ансамбъл взе сребро на две въжета и три топки. Това стана в последния финал на уредите от програмата на турнира в руския град.

За изпълнението си по музика от „Шерлок Холмс“ българките изпълниха много силно съчетанието си бяха оценени с 18,250, информира beautyinsport.com. Така те се нареждат единствено след домакините от Русия, които получиха 18,750. Трети са белорускините със 17,550.

Този сребърен медал е и единствен за отбора ни от тази световна купа. По-рано днес момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска останаха на 0,05 точки от медал при изпълнението на пет обръча. Невяна Владинова и Катрин Тасева не спечелиха отличия при индивидуалните изпълнения.

Вижте още новини от спорта в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам, но, това не го възприемам и разбирам като спорт.Цяла година да репетираш едно и също...А и на състезанието, да получаваш субективни оценки с политически привкус.Това не е много нормално - въпреки всичко, да продължаваш да си биеш главата в стената.
1
5
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Ако не сте разбрали златото е за ансамбъла на раССия, след дежурните им грешки и изпусната топка. Така че сребърния медал на момичетата ни би трябвало да се брои за златен. А за рушката гимнастика, Казан е най-подходящото място, точно затова на други места спортистите им не ги допускат отборно, а само като независими .... !!!