Гришо: Дел Потро беше корав съперник!

Срещу Сугита няма да е лесно, предупреди ракета №1 на България
18 авг 2017 10:52, Веселин Коларов
9
Гришо: Дел Потро беше корав съперник!
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати с награден фонд 5,244 милиона долара, след като постигна първа победа в шест мача срещу аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро.

Още по темата

Димитров спечели с 6:3, 7:5 за 99 минути, като във втория сет българинът навакса изоставане от 1:4 гейма.

"Той е много коварен съперник... супер опитен играч. Стремях се да избягвам да връщам към неговия форхенд. Знаех, че правилната тактика е да държа топката ниско на бекхенда му и да атакувам при всяка възможност. Мисля, че успях да направя това много, много добре в този мач. Слайсът ми наистина го затрудняваше и той ми връщаше доста къси топки, което пък ми даде възможност да го движа добре по корта с моя форхенд и да доминирам в разиграванията. Доволен съм", коментира 11-ият в световната ранглиста Димитров.

Българинът ще се опита да стигне до полуфиналите в надпреварата за втора поредна година, като този вечер след 21:30 часа той ще излезе на корта срещу 46-ия в класацията на АТП Юичи Сугита (Япония).

Сугита достигна до първия си четвъртфинал в турнирите "Мастърс" след успех над руснака Карен Хачанов с 6:7(0), 6:3, 6:3. Димитров спечели единствената си среща с японеца през миналия сезон в на Мастърса в Монреал през миналия сезон с 5:7, 7:6(5), 6:4.

"Той играе добре. Гледал съм доста негови мачове. Условията тук не му влияят. Със сигурност ще бъде труден мач. Не подценявам възможностите му да играе силен тенис. На четвъртфинал на "Мастърс" всичко може да се случи. Той е уверен в момента и има силно желание за изява, което го прави още по-опасен", коментира Димитров очаквания си за двубоя със Сугита.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
14
 
! Отговори
до РАЗЯСНЯВАЩИЯ 6 преди 6 години
Благодаря, разбрах. Яд те е, че ТАКОВА не там, където ти мислиш, че трябва и в същото време изкарва някой лев. Печелел бил на твой гръб. Майко мила. Доста си зле човече.И като няма тениса нищо общо, как така Грогор и в топ 15 на СВЕТОВНАТА ранглиста?Не бил добър колкото Надал, Федерер, Новак или Мъри. Да, и какво от това?То и нас не е като в Швейцария, ама си е хубаво. Или поне по хубаво от 80% от държавите по света. Мрази по-малко и ще стане. Чао и хубав ден.
6
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5Като не можеш да разбереш ще ти РАЗЯСНЯ!1.Провинциален манталитет който води до слабоумно поведение включително"обяздването" на куцо и сакато продиктувано от меркантилни мотиви.2.Опита му чрез медиите да получи популярност а от там и добри рекламни договори с различни компании. Разбирай да печели на мой гръб без да ме е питал!!Цветя ли да му пратя, що ли?!П.П. Тениса няма нищо общо тук.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера, защо хората намразиха това момче. Дано има повече подебиди :).
4
0
 
5
 
! Отговори
Янко преди 6 години
до:246-ти, 28 години
3
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че Делпо беше контузен че иначе Аскьой все беше окъсал гащите.така преди години побед Ноле когато беше контузен и веднага се самоопредели като "the best" ама последва бързо ПРИЗЕМЯВАНЕ!Така ще е и сега.А иначе жалко но тениса през 2017 е като ОБРАН БОСТАН.В Мастърс до 1/4 финал да не срещнеш НИКОЙ от топ 40 говори само по себе сиза КАТАСТРОФАЛНОТО положение.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днеса, моля добавяйте към статийките за Гришо съперника му на кое място е в световния чарт и на колко години. Благодаря!
1
5
 
33
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Браво, браво Гришо.Късмет и занапред.

Спонсорирани публикации