Златото или уважението: Каталунски плувец не стартира

"Някои неща са по-важни", отсича Фернандо Алварес
22 авг 2017 13:45,
10


Каталунският плувец Фернандо Алварес, състезаващ се под флага на Испания, впечатли целия спортен свят с постъпката си на световното първенство по плуване за ветерани.

В състезанието в Будапеща, и по-конкретно в дисциплината 200 метра бруст във възрастова група 70-74-годишни, испанецът Алварес не стартира заедно с останалите участници. Протестните му действия бяха след отказ на организаторите на световното да проведат едноминутно мълчание преди състезанието, въпреки че каталунецът ги е помолил, съобщи "Дейли Мейл".

Така испанският ветеран взе нещата в свои ръце и стартира със сериозно закъснение след своите конкуренти. Той реши сам да почете паметта на загиналите при атаката в Барселона на 17 август, в която загинаха 15 души и над 100 бяха ранени.

"Стартирах с минута закъснение, но това не ме интересува. Почувствах, че има някои неща по-важни и от всичките златни медали в света", заяви Алварес след състезанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
5
 
! Отговори
вввввввввв преди 6 години
борянке борянке .. бива ли чак толкова .... каталунски плувец състезаващ се под испански флаг ... как ти звучи видински плувец под български флаг .... няма да ти давам определение ... сама си се определи
8
1
 
1
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Имаше и един Българин, които спаси хора във Великобритания.
7
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Браво на човека.
6
11
 
38
 
! Отговори
Факт преди 6 години
За 28 години демокрация нихилизма завладя българите. Типичен пример е номер 1, който явно се срамува и от себе си, за разлика от истинските българи, които са горди, че са българи и хора като всичкиф други.
5
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
май безсмислената статия за деня !
4
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То след толкова години комунизъм, нихилизмът е нещо, което се е наложило в съзнанието на новобългарите.Всичко българско е презряно. Всичко чуждо е на пиедестал.
3
4
 
44
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
До Това 1Ти може би не, но българин - да!
2
6
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи са правели много по-велики постъпки от това да скочиш в басейн с минута закъснение. Стотици хиляди българи са се жертвали по поля и гори и са се били и загинали за България, за да я има сега България. Миналото лято българин скочи в морето да спаси дете от Русия и го спаси,но загина. Това е повече от това да скочиш в басейн с минута закъснение!
1
78
 
16
 
! Отговори
Това преди 6 години
някой българин никога няма да го направи!