Федерер мина през нова петсетов трилър в Ню Йорк

И Рафа Надал продължава напред в US Open
1 сеп 2017 11:45, Веселин Коларов
5
Федерер мина през нова петсетов трилър в Ню Йорк
Снимка: Reuters

Петкратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) записа втора петсетова победа и се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. 

Поставеният под номер 3 Федерер надделя над Михаил Южний с 6:1, 6:7(3), 4:6, 6:4, 6:2 след малко повече от три часа и записа 17-а победа в 17 мача срещу руския си съперник.
 
36-годишният швейцарец стартира силно двубоя и набързо взе първия сет, а във втората част поведе с 5:3, но допусна обрат.
 
Южний, 101-и в света в момента, успя да пробие в петия гейм по пътя си към успеха в третия сет.
 
Федерер взе ранен аванс в четвъртата част от 4:1, но отново допусна пробив, когато сервираше за сета при 5:3. Той все пак успя веднага да пробие и изравни резултата. 
 
В решаващата пета част швейцарецът доминираше и стигна до крайния успех. 
 
"Доволен съм от тази победа. Чувствам се по-добре в сравнение с първия кръг. Гърбът ми е добре, нямам проблеми с това. Просто се чувствах различно, напълно различно по начина, по който играх. Но съм много щастлив от победата", заяви Федерер, който пласира 63 печеливши удара, но и допусна 68 непредизвикани грешки в мача.
 
"Вълнуващо е, че продължавам напред и не гледам към негативното. След двете петсетови победи може би се понатрупа малко повече умора за третия кръг в сравнение с друг път, но мисля, че всичко ще бъде наред. Не съм притеснен от това", допълни той.
 
Федерер имаше проблеми с болки в гърба, които нарушиха подготовката му за турнира в Ню Йорк. "Не успях да се подготвя добре. Знаех, че в първите мачове може да имам проблеми. Може би тази проблеми бяха по-големи отколкото ми се искаше. Но все още съм в турнира, така че имам шансове. Вярвам, че с напредването на мачовете играта ми ще се подобри, ще намеря ритъма и точността на ударите, ще бъде малко по-постоянен, защото в крайна сметка не мисля, че играя толкова лошо", каза Федерер.
 
В третия кръг той ще играе срещу номер 31 Фелисиано Лопес (Испания), който елиминира сънародника си Фернандо Вердаско с 6:3, 6:2, 3:6, 6:1. Водачът в схемата и двукратен победител Рафаел Надал (Испания) също загуби сет, но стигна до третия кръг.
 
Надал елиминира 121-ия в света квалификант Таро Даниел (Бразилия) с 4:6, 6:3, 6:2, 6:2. Даниел взе първия сет след единствен пробив в деветия гейм, след което отново излезе с пробив напред за 2:1 във втората част, но Надал веднага го върна, стигна до обрат и до края нямаше особени проблеми.
 
Испанецът допусна цели 24 непредизвикани грешки в първите два сета, но постепенно намери играта си и в третия и в четвъртия направи още само 11, за да стигне до 51-ата си победа за сезона. Надал очаква мач срещу Леонардо Майер (Аржентина), "щастлив губещ" от квалификациите, срещу когото има три победи без загубен сет досега.
 
Шампионът от 2009 година и номер 24 в схемата Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) също достигна до третия кръг след убедителен успех над квалификанта Адриан Менендес (Испания) с 6:2, 6:3, 7:6(3).
Дел Потро ще срещне 11-ия в схемата Роберто Баутиста Агут (Испания), който отстрани Дъстин Браун (Германия) с 6:1, 6:3, 7:6(3).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости говориш. Всеки можело да стане шампион? Като изключим голямата четворка Мъри, Джокович, Федерер и Надал колко други са ставали шампиони през последните 10 години на ГШ? Сещам се за Варинка и за Чилич само. Всеки можело каза...
3
4
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Поредното доказателство, че на силните турнири, слаби тенисисти няма. Всеки може да стане шампион, всеки може да загуби, както и става в момента. Тези две петсетови срещи на Федерер показват точно това.
2
0
 
5
 
! Отговори
Grammar nazi преди 6 години
"новА петсетОВ ТРИЛЪР" :)
1
6
 
8
 
! Отговори
ф преди 6 години
Абе хората са си велики спортисти ,а не *** като нашия хасковлия.