България помечта за равен с Холандия, но Световното остава мираж

Националният ни отбор загуби от "лалетата" с 1:3
Обновена: 3 сеп 2017 21:00 | 3 сеп 2017 21:00, Веселина Йорданова
61
България помечта за равен с Холандия, но Световното остава мираж

Националният отбор на България е на път да пропусне пето поредно световно първенство, след като загуби с 1:3 гостуването си на Холандия в квалификация от група "А".

Домакините поведоха още в 7-ата минута чрез Дейви Пропер, а след това пропиляха няколко нови шансове за гол. След четвърт час игра Георги Костадинов нацели гредата след чудесно центриране на Страхил Попов. В началото на второто полувреме "лалетата" отново натиснаха и след поредица от пропуски в 67-ата минута удвоиха преднината си с гол на голямата им звезда Ариен Робен.

Малко по-късно обаче България намали изоставането си, когато Костадинов вкара в трети пореден мач след центриране на Ивелин Попов от фаул. До края обаче Пропер оформи крайното 3:1 и нашите загубиха и четвъртото си гостуване в тези квалификации.

В класирането се смъкнахме на 4-то място с 12 точки, докато холандците излязоха 3-ти с 13 т. Франция и Швеция имат по 16 т., но "петлите" са с мач по-малко, като по-късно приемат аутсайдера Люксембург. Другата лоша новина за Петър Хубчев са наказанията на Ивелин Попов и Ивайло Чочев за домакинството на Франция на 10 октомври. 

Подробности четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: футболХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
perukovi преди 6 години
a peruchkata igra li za malkata pitam v........ bedrum
49
2
 
2
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Тези бездарни и набедени за футболисти екскурзианти бяха излезли за равен. Не видяхте ли, че първите минути а и след това играха с 9 човека в защита. Тези не заслужават да носят националните фланелки. Хубаво е, че НЯМА ДА ДОСАЖДАМЕ НА СЛЕДВАЩОТО СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО И ДА ПОКАЗВАМЕ АНТИФУТБОЛ.
48
3
 
6
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Хубчев е виновен за провала !!! как може да не иска Марселиньо, Дяков ... това е омразата му към Лудогорец !! Марселиньо вкара гол в Португалия и ги бихме помните даже с Роналдо.. е ако и това не е простащина здраве му кажи...пускайте младите лъвчета които нямат сили и за агънца !!!! Юнаци- дрън дрън..
47
6
 
4
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Ние сме единствения народ на който не му пука че няма да ходи на световното, за сметка на това се гласим за световното избиване на евреите, в което ще се включим юнашки!
46
0
 
8
 
! Отговори
Mr. Proper преди 6 години
Не губете кураж за следващия тираж! Лечков+Перуци форевър!
45
2
 
9
 
! Отговори
трънки преди 6 години
Люксембург могат да измъкнат точка от Франция. България не може. На който му се мечтае- да си мечтае и да ходи на стадиона. Кога Кондьо изпее Риголето в Миланската скала, тогава и БГРистан ще се класира за финали.
44
4
 
5
 
! Отговори
скънка преди 6 години
Всички на стадиона на мача срещу Франция. Почти съм убеден, че съдбата ще им го хакне отново и мачът ще завърши с равенство:) Все пак и те не се представиха добре снощи срещу грандът Люксембург
43
4
 
5
 
! Отговори
Чичи Митю преди 6 години
Дърветата нямат елементарна индивидуална техника, пълен провал са в задържане на топката и дрибъл, за никаква тактическа мисъл не може и да става дума, след като не можеш да разиграваш и задържаш; два паса- третия е грешен, изобщо никакво мислене в перспектива, ритат, колкото лично да се отърват от топката и нищо повече.. тия неща Хубчев не ги ли вижда, ами да ги хване на тренировка като начинаещи тогава, от А-Б да почват...
42
2
 
8
 
! Отговори
skunka преди 6 години
колко мача играят българските футболисти за една година?Ами холандските?Разликата е почти двойна. само по този показател е достатъчно,за да ни надиграят.
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има задръстеняци които не мислят с главите си.Биеме без да искаме или с голяма доза късмет някой отбор и то на 20 мача веднъж и край ,големи футболисти сме и голяма сила.Хубчев е отговорен и сериозен човек.Човека имаше доблестта да каже преди мача да не се надценяваме и да не очакваме чудеса.Той знае на какво дереже ни е футбола.
40
2
 
11
 
! Отговори
Джейми Варди преди 6 години
Футбол не се играе само с тичане.Това не е лека атлетика.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пореден път през последните 20 г.показахме каква футболна сила сме.Не обвинявайте Хубчев.И Пеле и Бекенбауер да са треньори ,същите дравчета ще сме си.Перуката е за разтрел.
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винету от Банкя да го бяха вкарали.Той е футболист номер1 за 2015г.Само той можеше да обърне мача.
37
7
 
7
 
! Отговори
какво се впрягате? 2 преди 6 години
Най-важният въпрос, който трябва да си зададем е - започва ли България да показва ново лице във футбола? ДА! Само това е достатъчно, за да се радвам на нашите. Момчетата не се предават, независимо от резултата и от разликата в класите, тичат и се опитват да правят нещо до последно.Но Ивелин Попов пак почна да със старите трикове. Вместо да се опитва да отиграе топката, се хвърля на земята в търсене на фал. Еми не можеш да симулираш бе, пич, толкова ли си т.п че не можеш да го разбереш?
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво стана с лъвовете с котешки опашки.Ще бият Холанците насред Амстердам.Може дори и Бразилия да бият насред стадион Маракана,но в сънищата си.Момчетата не ги обвинявам, с тава ръководство във футбола,начело с Перукатаоще 20 г.ще мечтаем.БФС= на мафия,като всичко останало в държавата.
35
1
 
14
 
! Отговори
какво се впрягате? преди 6 години
Холандия беше 50 класи над нас - факт. Същото се отнасяше и за мача с Швеция, между другото, но добре че бяха чудесата, които Илиев извърши пред вратата ни. Победа или загуба, шансовете за бараж щяха да бъдат все така теоретични - защото шансовете да бием Франция са точно толкова големи, колкото са шансовете на Люксембург и Беларус да бият съответно Швеция и Холандия. Така че какво се впрягате?
34
10
 
8
 
! Отговори
скънка преди 6 години
Вие сте доста интересни хора.Момчетата се скъсаха да тичат.Ивелин Попов колкото и да не го харесвам, игра цял мач на предела на възможностите си.Толкова им е капацитетът.Проумейте го,България не е футболна нация.Играеш толкова,колкото ти позволява противника.Какво да направят?За мен този отбор има надежда.Успехът на България '94 е просто машинация на ФИФА,ако проследите световните първенства през годините ще видите,че винаги има по една балканска страна в 4-ката.Просто всички да са доволни.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жива мъка...
32
2
 
19
 
! Отговори
66 преди 6 години
Отидоха вътрешно с мисълта за загуба,играха за загуба и загубиха позорно!Освен един случаен гол нищо смислено!Хубчев го знам от Берое-просто селско мислене!Всяка втора и трета топка се губеше,и трите гола станаха от центриране,но те не проумяха това да бпокират крилата им.Нито дух,нито техника,нито стратегия,нито нападение-глуха защита в очакване на поредния гол.Овни за Курбан Байрям на холандските ***!Всички от горе до долу -оставка!И правителството ни е същото!
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По телевизията един каза, че шведският комплекс бил елиминиран.... след едно инцидентно 3:2? Едва ли някога може да бъде отстранен, щото предстоят нови 50 год., победи на шведите живот и здраве, познавам тяхната устойчивост и хладнокръвие. 3:1 срещу Беларус направиха като гости вчера. Лъвовете сдъвкали короните, бля бля , да бяха сдъвкали и лалетата, или си счупиха зъбите онзи ден? Не знам кой им приписа това прозвище , но лъвовете са си традиционна емблема на английския отбор! И то заслужена. И срещу тях не сме цъфнали, макар англичаните да не са така педантични в защита като шведите.