България помечта за равен с Холандия, но Световното остава мираж

Националният ни отбор загуби от "лалетата" с 1:3
Обновена: 3 сеп 2017 21:00 | 3 сеп 2017 21:00, Веселина Йорданова
61
България помечта за равен с Холандия, но Световното остава мираж

Националният отбор на България е на път да пропусне пето поредно световно първенство, след като загуби с 1:3 гостуването си на Холандия в квалификация от група "А".

Домакините поведоха още в 7-ата минута чрез Дейви Пропер, а след това пропиляха няколко нови шансове за гол. След четвърт час игра Георги Костадинов нацели гредата след чудесно центриране на Страхил Попов. В началото на второто полувреме "лалетата" отново натиснаха и след поредица от пропуски в 67-ата минута удвоиха преднината си с гол на голямата им звезда Ариен Робен.

Малко по-късно обаче България намали изоставането си, когато Костадинов вкара в трети пореден мач след центриране на Ивелин Попов от фаул. До края обаче Пропер оформи крайното 3:1 и нашите загубиха и четвъртото си гостуване в тези квалификации.

В класирането се смъкнахме на 4-то място с 12 точки, докато холандците излязоха 3-ти с 13 т. Франция и Швеция имат по 16 т., но "петлите" са с мач по-малко, като по-късно приемат аутсайдера Люксембург. Другата лоша новина за Петър Хубчев са наказанията на Ивелин Попов и Ивайло Чочев за домакинството на Франция на 10 октомври. 

Подробности четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: футболХоландия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А националния отбор на дървата ли е игрАл бе ?:))) Сигурно пак сте се срамили пред ТВ...И сте чакали светло бъдеще с едни и същи управленци. Успех.
29
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От безидейна игра,какво повече може да се очаква??Владеене на топка 70/30 в полза на холандците,единоборства спечелени напълно от тях,грешни пасове от наша страна,колкото искаш,изнасяне на топка бавно,мудно пълно с грешни пасове и отигравания и ......добре,че беше този случаен наш гол от статично положение да не ни оставят на нула,ама малко по-достойно да изглежда........
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заслужена победа на холандците. Проблемът ни според мен е, че имаме твърде високи очаквания- в крайна сметка ние сме една сравнително малка и доста бедна държава със застаряващо население, отчайваща спортна инфраструктура. Гледайки реално на нивото на отбора ни, имаме някакви шансове да се класираме за следващото европейско, ако ни се падне лесна група- истината е, че отбор с традициите на Холандия 100% пропуска второ поредно първенство, а Швеция също никак не е сигурно, че ще се класира...
27
5
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен28основното е, че медийните балони в синьо не са нито тактически нито физически подготвени за подобни изпитания, и ако чорбите и опълчение не извадят мача, сичко е фейл. айде без легенди за майора, големата мастика, половината печено прасе и депутатските кандидатури., щото перукан няма да вземе лиценза на холандците.
26
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубчев доказа че си е един посредствен второкаласен треньор и селекционер.
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основното е, че нямаме класни играчи като от старото поколение от преди 50-40-30 години, жалко. Гунди, Котака, Якимов, Гаганелов, Бонев, Симеонов, Пальо, Шаламанов, Начко Михайлов, Жеков, Гибона и много други, много. Това си бяха футболисти, сега са някакви тичащи момчета по топката, силови играчи. Нито стил, нито нищо. Хаотична игра с периодичен устрем. Нещо като - аре наште, юруш напред. Е трябва си и умения, сори.
24
4
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
да е жив и здрав Ивелин Попов ама аз не бих го направил капитан даже не бих го и пуснал в игра с такава игра!
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой след първият мач се беше изхвърлил и беше казал какви пък са толкоз холандците. Демек ги подцениха като си мислеха че ще ги бият! Да биха ги ама на слона!
22
5
 
29
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Защо виждате истината за футбола ни, а не виждате истината за държавата ни ?!Ако погледнем реално футболът е отражение на държавата. Даже във футбола сме малко по-добре.
21
5
 
10
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
играхме добре, и все пак това е Холандия!!!
20
2
 
23
 
! Отговори
Световно 2018 преди 6 години
Така като гледам класирането в момента се 4-ти. Следващият ни мач е домакинство на Франция. Трудно ще вземем нещо. Последният е гостуване на Люксембург. Там не се знае дали ще бием. Реално преди жребия бяхме в четвърта урна и по всичко изглежда, че ще си завършим и четвърти. Всичко си идва на мястото.
19
11
 
16
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА ! НЕ ВСИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ Е ФУТБОЛ ! ЗАТОВА ТРЯБВА ДА ГЛЕДАМЕ НАПРЕД ,НЯКОЙ ДЕН СЛЪНЦЕТО ЩЕ ОГРЕЕ И БЪЛГАРСКИЯ И ТУРСКИЯ ФУТБОЛ ! ТОГАВА ПЪТ ДРУГИ ЩЕ ПЛАЧАТ НИЕ ЩЕ СЕ РАДВАМЕ ! ЖИВОТЪТ Е НЕЩО КАТО КРЪГОВРАТА НА ВЕЩЕСТВАТА !
18
4
 
14
 
! Отговори
ББ преди 6 години
Корнелия е виновна!
17
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво искате от вратаря калпавата защита сиги проспа както винаги.не сме готови все пак браво на петъе хубчев дигна самочуствието а този костадинов има заряд
16
14
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ ЕКСПЕРТ преди 6 години
До Оставка на перуката!НИТО ЕДИН ФУТБОЛИСТ НА КОЙТО И ДА Е КЛУБЕН ОТБОР НЕ Е ДЛЪЖЕН ДА ИГРАЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ДОРИ И ДА Е ПОКАНЕН ДА ИГРАЕ ! НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НЕ ПЪЛНИ ДЖОБА НА ФУТБОЛИСТА , КЛУБНИЯ ОТБОР ПЪЛНИ ДЖОБА НА ФУТБОЛИСТА !
15
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше Ники Синчето да пази. Така холандците щяха да се разсейват като видят, че няма никой на вратата и щяхме да се възползваме.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mитя Фибата игра ли?
13
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко от Вас са играли Професионален Футбол!? ?Само Питам ?!?!
12
4
 
12
 
! Отговори
Божинката преди 6 години
Бараж за мираж остава мираж
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шматки